Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Emile Goessens geeft "Person of Interest - Seizoen 5 (DVD)" een 9.
Geschreven door Emile Goessens op 2 juni 2017.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Person of Interest - Seizoen 5 (DVD)

Vorig jaar verscheen het allerlaatste seizoen van Person of Interest. Het zou tot de grote teleurstelling van de fans (inclusief mezelf) maar bij vijf seizoenen blijven. Daarnaast zouden er niet de gebruikelijke tweeëntwintig of drieëntwintig tellende afleveringen van een seizoen zijn, maar werd het vijfde seizoen ingekort tot ‘maar’ dertien afleveringen.

Uiteindelijk waren er meerdere redenen om Person of Interest te annuleren. Zo was het erg duur om de scenes in New York op te nemen en verdiende CBS niet veel geld aan Person of Interest, omdat de serie niet door CBS geproduceerd werd maar door Warner Bros. Laatstgenoemde kreeg er logischerwijs veel meer geld voor. Daarnaast daalden de kijkcijfers na het tweede seizoen. Dit had absoluut niks te maken met de kwaliteit van de serie, maar met het verschuiven van de avondprogrammering. Tijdens de eerste twee seizoenen werd Person of Interest om 21:00 uur uitgezonden, wat een populair uitzendtijdstip is en dan ook voor veel kijkers zorgt.

In het laatste seizoen wordt de strijd tussen The Machine en Samaritan (die beiden onder de noemer kunstmatige intelligentie (KI) vallen) steeds heftiger. Het team van The Machine (dat door sommigen ook wel liefkozend team Machine wordt genoemd) bestaande uit tech genie en bedenker van The Machine Harold Finch (Michael Emerson, Lost), de schietgrage en haast emotieloze John Reese (Jim Caviezel, The Prisoner), de goedaardige agent Lionel Fusco (Kevin Chapman, Brotherhood) en de superintelligente hacker met een speciale met The Machine Samantha ‘Root’ Groves (Amy Acker, Con Man) hebben de taak om The Machine weer operationeel te krijgen. Doen ze dit niet, dan wint simpel gezegd de tegenstander. En dus ook de andere KI: Samaritan. Het verschil tussen De Machine en Samaritan is ten slotte enorm. De Machine voorspelt misdaden, terwijl Samaritan zich op massa-surveillance richt.

John Greer (John Nolan, Batman Begins) is de leider van Decima Technologies en verantwoordelijk voor Samaritan en maakt het voor het team van Harold Finch een stuk lastiger wanneer hij probeert het ontvoerde teamlid Sameen Shaw (Sarah Shahi, Chicago Fire) te beïnvloeden. Door middel van een chip probeert Greer de gedachten van Shaw te controleren. Om zo snel mogelijk een einde te maken aan de dreiging van The Machine, komt Shaw in een simulatie te zitten waarbij ze het hele team van Finch uitmoord. Niet een keer, maar duizenden keren. Dit heeft uiteraard invloed op haar mentale gesteldheid, maar toch weet ze te ontsnappen uit de handen van Greer en keert terug bij haar team. Uiteraard weten zij niet of ze haar nog kunnen vertrouwen…

Zonder verder al te veel te verklappen over seizoen vijf kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat het vijfde seizoen net als alle andere seizoenen niet heeft weten teleur te stellen. De serie heeft eigenlijk alles: spanning, humor, goede actiescenes, drama en uiteraard goede acteurs! De seizoensfinale (en tegelijk seriefinale) is één van de beste die ik vorig jaar heb gezien en dat blijkt ook maar weer terug bij het gemiddelde op iMDB; een 9,9 (met ruim zevenduizend stemmen) voor de allerlaatste aflevering van Person of Interest. Het is en blijft zonde dat Person of Interest altijd best wel ondergewaardeerd is gebleven want deze serie verdiende veel meer aandacht dan andere series die wel veel meer aandacht krijgen, meer seizoenen maar kwalitatief gewoon ondermaats zijn...
Volg Person of Interest
Vorige aflevering
Return 0
Return 0
05x13
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_seriefan90
04 jun 2017 15:21 -
Ik heb de serie nog niet gezien maar ben van plan om hem in de zomer zeker te gaan kijken alle 5 de seizoenen. Sowieso ben ik een grote fan van Michael Emerson dus als hij er in zit kan het absoluut niet tegenvallen geweldige acteur. En ik hou wel van een mix tussen drama, mysterie en een beetje si-fiction. Het lijkt me een hele interessante en bijzondere serie om te zien
Reageer
avatar_Solis
05 jun 2017 14:56
Het is absoluut een aanrader!
Reageer
avatar_seriefan90
05 jul 2017 18:13
Je hebt helemaal gelijk ik heb deze week de box gekocht met alle 5 de seizoenen en heb de pilot aflevering al gezien en vond hem helemaal GEWELDIG. Echt een super begin en dan heb ik het alleen over de originele uitgezonden pilot aflevering nog niet eens de extended versie wat 12 of 13 minuten langer duurt dan de normale uitgezonden versie. De actie was goed de spanning was goed het verhaal was fantastisch en ik ben heel blij dat ze werken met flashbacks lijkt me leuk om in iedere aflevering weer dingen te zien van zowel Finch als Reese. Het gebeurd niet snel dat ik na 1 aflevering al meteen verkocht ben en bij deze serie is dat absoluut gelukt.
Reageer
avatar_anonymous
09 jun 2017 17:19 -
Met deze recensie ben ik het volledig eens,deze serie moet je gewoon gezien hebben !
Reageer
Person of Interest