Oud Geld

8.3 / 10
45 min
Drama, Thriller
Volg deze serie
8.3 / 10
2seizoenen/20afleveringen/1998 - 1999 
NetwerkAVRO
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:45 min19981999 (Beëindigd)
Genres:DramaThriller
Netwerk:AVRO
Oud Geld is een Nederlandse dramaserie van de zender AVRO. De serie ging in première in 1998.

Oud Geld is een familieverhaal, maar ook een verhaal over de bankwereld en het geldwezen, met een zijlijn naar de wereld van de kunsthandel. De Bussink Bank, een kleine maar gerenommeerde familiebank, is al sinds 1860 in handen van de familie Bussink.

De serie begint met de gedeeltelijke overname van de familiebank door de grote internationaal georiënteerde HollandBank, hetgeen het einde van een tijdperk is. De familie Bussink houdt zich met moeite staande in deze moderne tijd, waarin tradities verdwijnen en de geldhandel agressiever en internationaler wordt. De familie behoort tot de 'bovenlaag' van de samenleving. Deze bovenlaag kent zijn eigen codes en tradities die 'niet meer van deze tijd zijn'. Het heeft een specifieke manier van spreken en dingen niet zeggen. Normen en waarden, die vaak met veel moeite en inspanning overeind worden gehouden, omdat de tijden immers zijn veranderd. In de serie brengt dit de bankiersfamilie in conflict met de rest van de samenleving en in het bijzonder met de bankwereld, die aan razendsnelle veranderingen onderhevig is.

De familie Bussink wil de familienaam in de bankwereld hoog houden. Het kost hen echter moeite de gelederen gesloten te houden en dat lukt dan ook maar gedeeltelijk. Dat geeft aanleiding tot hilarische, ontroerende en soms schrijnende taferelen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 11
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 9
Seizoen 2

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Oud Geld.

Vergelijkbare series