Olive Kitteridge

7.8 / 10
52 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_simonfender
9
09 apr 2015 15:50 -
Gummstarr, jou reactie is me uit het hart gegrepen! Hulde ik kan me er helemaal in vinden. Olive Kitteridge is een topserie
Reageer
avatar_alexanderleveld
9
27 mrt 2015 16:11 -
Een indringend, heftig stuk met hier en daar enige verlichting. Chapeau!
Reageer
avatar_wiggle47
-
18 nov 2014 19:01 -
wauw, shapo!
eindelijk een goede duidelijke review
Reageer
avatar_gumstarr
9
09 nov 2014 14:58 -
Ik koester heel veel liefde voor HBO. Natuurlijk slaan ze de plank ook wel eens mis, maar dat is een zeldzaamheid. Zo was The Leftovers wat mij betreft een geest die ze prima in de fles hadden kunnen laten en ook Boardwalk Empire – ja ik ga het gewoon zeggen – heeft op mij uiteindelijk minder indruk gemaakt dan ik hoopte toen ik voor het eerst de trailer zag. Maar HBO is toch vooral een parelkweker. Parels als Girls, How To Make It In America en True Detective, die – misschien op zenders als AMC en Sundance Channel na – waarschijnlijk nergens anders het levenslicht hadden gezien. Aan dat rijtje kan nu ook de boekverfilming van Elizabeth Strout’s novelle Olive Kitteridge worden toegevoegd. Een indrukwekkend vierluik met acteerwerk wat je nog in geen enkele andere serie hebt gezien. Inderdaad, je leest het goed. In geen énkele andere serie.

In Olive Kitteridge krijg je 25 jaar uit het leven van Olive, haar man Henry en zoon Christopher voorgeschoteld. Ze wonen samen in een slaapstadje in Maine, waar goedzak Henry de lokale drogisterij runt en Olive de jeugd van kennis voorziet. Het harde, ongefilterde, soms cynische voorkomen van Olive zorgt voor de nodige spanningen, zowel binnen het gezin als daar buiten.

Sommige mensen zullen Olive Kitteridge te traag en saai vinden. Daar kan ik best inkomen. Zelf vond ik het een verademing tussen al het schreeuwende seriegeweld. Het is na een hectische dag op je werk het portier van je auto met een doffe plof dichttrekken en omringd worden door stilte. Het is op een stormachtige dag met je paraplu vechten tegen de elementen, ergens de hoek omslaan en opeens in volledige windstilte terechtkomen. Misschien is het zelfs een beetje weken opzien tegen de tandarts en dan na tien minuten gaatjesvrij weer op de stoep staan. Het is – bij vlagen – zware kost, waar je gekgenoeg toch met enige regelmaat een glimlach van op je gezicht krijgt. Mooi, intelligent, verstillend en met Frances McDormand (Olive) in het bezit van een actrice die prijzen verdient. Heel veel prijzen.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.