Obi-Wan Kenobi

8.1 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Thomas ten Veldhuijs geeft "Obi-Wan Kenobi - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 29 juli 2022.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Obi-Wan Kenobi - Seizoen 1

Vermakelijke opvulling tussen Episode III en IV waar Darth Vader en Obi-Wan Kenobi weer tegenover elkaar staan. Helaas voldoet de serie niet aan de verwachtingen en zat er meer potentie in.

Toen de serie Obi-Wan Kenobi werd aangekondigd was ik meteen enthousiast, zeker omdat de originele cast van de films zou terugkeren. Zo wordt Obi-Wan Kenobi wederom vertolkt door Ewan McGregor (Fargo) en Darth Vader door Hayden Christensen (Higher Ground). En ook de stem van Darth Vader is wederom door James Earl Jones (Star Wars: Rebels) ingesproken, ongeveer vijfenveertig jaar nadat hij dat voor het eerste keer deed. Het was meteen duidelijk dat de serie groots werd aangepakt. Desondanks vond ik dat de serie vrij vlak bleef en niet aan mijn (misschien te hoge) verwachtingen voldeed.

© Disney+


Met deze miniserie zou verder worden toegelicht wat er tussen Obi-Wan Kenobi en Darth Vader is gebeurd tussen Episode III en IV, wat uiteindelijk minimaal bleek te zijn. Het speelt zich tien jaar na Episode III af en The Empire is nog steeds aan het jagen op de overlevende Jedi’s. Voor het opjagen van de Jedi worden zogenaamde “Inquisitors” ingezet, individuen die net als de Jedi ook The Force kunnen gebruiken. Dat brengt een interessante dynamiek in de serie. Daarnaast kom je er snel achter dat Obi-Wan Kenobi zich schuilhoudt op Tatooine waar hij (achter de schermen) waakt over kleine Luke Skywalker. Hij heeft zich ook helemaal afgesloten van The Force zodat hij lastiger is op te sporen. Het wordt overigens snel duidelijk dat voornamelijk Leia (Vivien Lyra Blair: Waco) en niet Luke (Grant Freely: Creepshow) een grote rol zal hebben in het seizoen.

Spectaculaire lightsaber gevechten, Stormtroopers en een groot deel van de oorspronkelijke cast van de films maken het een zeer vermakelijke serie.

De serie bestaat uit zes afleveringen waar je erg snel doorheen bent. Er zit veel actie in, erg veel nostalgie door de verwijzingen naar de films en er worden weer verscheidene planeten bezocht. Daarnaast zijn er natuurlijk meerdere lightsaber gevechten die altijd een genot voor het oog zijn. Voor liefhebbers van het Star Wars universum, is het daarom alleen al de moeite waard om de serie te kijken.

Qua diepgang, vond ik de serie niet zo sterk. Het verhaal bleef vrij vlak en de relatie tussen de personages is niet echt verder uitgediept. Daardoor vond ik dat de cast (waarvan een groot deel al essentiële rollen in de Star Wars films hadden vertolkt) onderbenut zijn gebleven. Ook al wordt de serie aangeduid als miniserie, hoop ik wel dat er nog een vervolg komt dat wel de relatie tussen de personages verder kan uitdiepen.

De serie zit vol met nostalgie en het altijd een feest om weer in het Star Wars universum te kunnen duiken. Spectaculaire lightsaber gevechten, Stormtroopers en een groot deel van de oorspronkelijke cast van de films maken het een zeer vermakelijke serie. Helaas blijft de serie qua diepgang vrij vlak en komt het een beetje over als een gemiste kans. Grote verrassingen of plot-twists waren er naar mijn idee ook niet. Hopelijk wordt de serie op een later moment wel verder uitgewerkt (al dan niet door middel van een vervolg).

Op basis van het voorgaande krijgt Obi-Wan Kenobi een welverdiende 7.
Video on youtube
Volg Obi-Wan Kenobi
Vorige aflevering
Part VI
Part VI
01x06
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Obi-Wan Kenobi