Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 35

Weekoverzicht 35

Wat is het toch heerlijk als Nederlandse sporters het zo goed doen. Heb je het gezien, tussen de series door? Onze eigen Dafne Schippers is wereldkampioen geworden op de 200 meter, de hockey mannen hebben goud gewonnen op het EK en de hockey dames zilver. En ondertussen zijn er ook nog meer dan 127 series vernieuwd voor het seizoen 2015-2016. Genoeg dus om de serie fan door de herfst en winter te helpen. En dat zijn alleen de series die we al kennen, er komen ook nog vele nieuwe series bij zoals; Lucifer, Minority Report, Blindspot en de nodige (super)helden staan ook klaar om de wereld te redden van boefjes en ander gespuis. Maar wie ik vooral niet wil vergeten zijn The Muppets, ze komen terug, eindelijk. Nog even geduld het is bijna zover en voor nu eerst het weekoverzicht van 24 augustus tot en met 30 augustus.

Series
Alan Carr: Chatty Man
- Alan Carr komt terug met een vijftiende seizoen van Alan Carr: Chatty Man. De talkshow van Channel 4 zal op vijdag 11 september terugkeren om 22.00 uur. Terug en groter dan ooit tevoren zal Alan Carr: Chatty Man terugkeren met zestien afleveringen, inclusief een kerstspecial.

American Dad!
- TBS heeft nog lang niet genoeg van de Amerikaanse vader. De animatieserie American Dad! is vernieuwd met twee seizoenen van elk 22 afleveringen. De fans kunnen dus tot zeker 2018 genieten van de serie.

Bones
- De legendarische Betty White (Hot in Cleveland, The Golden Girls) zal een gastrol krijgen in het elfde seizoen van Bones. Betty zal Dr. Beth Mayer gaan spelen die Booth en Brennan gaat helpen in het oplossen van een moord. “Met een halve eeuw aan ervaring op haar naam is Dr. Mayer zonder twijfel de wereld meest ervaren forensisch antropoloog, en dat zal leiden tot een serieuze concurrentiestrijd met Dr. Brennan ", zei Fox plagend in het persbericht. De aflevering waarin Betty White te zien zal zijn zal ergens in oktober worden uitgezonden. Bones keert op donderdag 1 oktober 2015 terug bij Fox.

Chicago Med
- Vorige week hebben wij vermeld dat de showrunner Andrew Dettmann van Chicago Med bij de ziekenhuis spin-off van Chicago Fire was weggegaan vanwege creatieve verschillen. Deze week kunnen wij melden dat Chicago Med nieuwe showrunners heeft gevonden. Andrew Schneider en Diane Frolov, die eerder waren verbonden aan The Sopranos en Boardwalk Empire als mede-uitvoerend producenten, nemen het stokje over van Dettmann.

Complications
- Na slechts één seizoen heeft USA Network de stekker uit Complications getrokken, ondanks het feit dat de bedenker Matt Nix plannen had gemaakt voor een tweede seizoen. De laatste aflevering van de Jason O'Mara medische dramaserie was op 13 augustus 2015.

Downton Abbey
- Het zesde en laatste seizoen van Downton Abbey gaat op zondag 20 september van start bij ITV. Zie hieronder voor de promo:
Video on youtube


Hemlock Grove
- Eindelijk is er een startdatum bekend van de Netflix Original Hemlock Grove. Het derde en laatste seizoen zal op 23 oktober van start gaan.

Hindsight
- Hoe ironisch, eerst vernieuwen ze de komische tijdreis serie met een tweede seizoen om vervolgens achteraf de klok terug te draaien en de serie te cancelen na slechts één seizoen van tien afleveringen. VH1 verklaarde het als volgt: “Gescripte series zijn sinds 2010 een succesvol deel van VH1's primetime line-up en dat zal zo blijven in de toekomst. Wij houden van Hindsight en zijn enorm trots op de serie. Maar in dit overvol en snel veranderende klimaat, moet VH1 een keuze maken. Dientengevolge, gaan we niet langer vooruit met een tweede seizoen van Hindsight. We zijn maker Emily Fox, de cast, en de creatieve en productieteams erg dankbaar en kijken uit naar een nieuwe samenwerking met hen."

Homeland
- Het vijfde seizoen van Homeland gaat op 4 oktober aanstaande bij Showtime van start. En nu heeft Showtime een trailer uitgebracht waarop te zien is dat het voor de vijfde keer niet makkelijk gaat worden voor Carrie. Zie hieronder de trailer:
Video on youtube


K.Michelle: My Life
- VH1 heeft de realityserie van de best-selling recording artiest K. Michelle, K.Michelle: My Life vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen staat gepland om in de winter van 2016 uitgezonden te worden.

Mr. Robot
- De seizoenfinale van Mr. Robot was uitgesteld vanwege de tragische gebeurtenissen in Virginia.

Poldark
- Zoals het er nu uitziet gaat Poldark, de achttien-eeuwse Britse kostuumdrama, een glorieuze toekomst tegemoet. BBC heeft een deal gemaakt van £50 miljoen om de serie tot zeker 2020, volgens de Mirror, in de lucht te houden. Dat betekent zeker nog vijf seizoenen en dat alle twaalf gelijknamige boeken van Winston Graham zullen worden verfilmd met twee boeken per seizoen. Een insider van de BBC zei: “We zijn er zeer happig op om een langlopende dramaserie jaar na jaar te kunnen brengen voor een groot publiek- onze eigen Downton Abbey. En wij geloven dat Poldark daar perfect inpast. Het tweede seizoen van Poldark gaat in 2016 van start.

Skin Wars
- GSN gaat weer opzoek naar de meest getalenteerde body painter in Skin Wars. De realityserie van Game Show Network zal voor een derde keer terugkeren om samen met gastvrouw Rebecca Romijn in tien afleveringen op zoek te gaan naar die artiest die het mooiste een lichaam kan beschilderen. RuPaul Charles, Craig Tracy en Robin Slonina zullen terugkeren als juryleden.

Wolfblood
- De serie Wolfblood, over de tiener/weerwolf Maddy (Aimee Kelly), is vernieuwd met een vierde seizoen door CBBC. De opnames gaan snel beginnen en het vierde seizoen staat gepland om begin 2016 uitgezonden te worden.

Nieuwe Series
The Frankenstein Code
- De nieuwe midseason dramaserie van Fox, The Frankenstein Code, krijgt een nieuwe naam: Lookinglass. Dit omdat de serie nogal wat creatieve veranderingen heeft ondergaan. Dit is al de tweede naamsverandering van de serie. Tijdens het ontwikkelingsproces heette de serie Frankenstein en The Frankenstein Code werd beschouwd als een werktitel. Nu wordt er gezegd dat de producers meer zagen in de titel Lookinglass omdat het beter bij de karakters en hun lot of pad zu passen.

Overzichten
Best betaalde acteurs in 2015
- Als je de lach aan je kont hebt hangen kun je heel goed verdienen als komedieacteur in een serie. Lees hier welke vijftien acteurs het meest hebben verdiend in 2015.

Cijfers
Fear The Walking Dead
- Een goed begin is het halve werk, luidt het spreekwoord. Of dat gaat gelden voor Fear The Walking Dead moeten we afwachten, maar met een record van 10,1 miljoen kijkers tijdens de première aflevering kan het voor het eerste seizoen bijna niet meer stuk.

Kabel- of digitale televisie
- Nog steeds kijkt meer dan 50 procent van de kijkers via de kabel naar de televisie, maar dat aantal wordt wel steeds minder.

Kijkcijfers
- Klik hier voor de kijkcijfers van week 34.

Prijsvragen
Chasing Shadows
- Tot 1 september heb je nog de tijd om een DVD te winnen van het eerste seizoen van Chasing Shadows. Klik hier om nog mee te doen.

Falco
- Tot 1 september heb je nog tijd om de DVD te winnen van het tweede seizoen van Falco. Klik hier om mee te doen.

The Book of Negroes
- Tot 2 september kun je nog het eerste seizoen van The Book of Negroes winnen. Klik hier om nog mee te doen.

Op 31 augustus beginnen de Nederlandse serie De Fractie en de soap Goede Tijden, Slechte Tijden weer. Morgen is het alweer 1 september het begin van het herfst/winter seizoen in televisieland. Vele series zullen hun première beleven in deze periode. Houd MijnSerie dus goed in de gaten voor recensies van eerste afleveringen en de eerste nieuwsberichten over gecancelde en vernieuwde series. Heb je tips, vertel het ons. Maak je kalender maar vast vrij voor alle series die uitgezonden gaan worden, tot volgende week.

Met overzichtelijke gouden groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

jellesteeg
jellesteeg 31 augustus 2015, 12:29
En laten we Tom Dumoulin niet vergeten met zijn top prestatie(s) in de Vuelta!
Inna1989
Inna1989 31 augustus 2015, 15:00
Fijn dat er bij Chicago Med nieuwe showrunners zijn gevonden, kunnen ze dadelijk misschien ook aan de opnames beginnen of zijn al begonnen.
Bedankt voor het weekoverzicht.
Mandy1966
Mandy1966 31 augustus 2015, 17:40
Geen dank.
Ik heb het nagekeken maar ik kon nog niets vinden over eventuele start van de opnames voor seizoen 2. Zodra ik iets weet zal ik het laten weten.
Inna1989
Inna1989 31 augustus 2015, 17:48
Mandy, ik denk dat je seizoen 1 van Chicago Med bedoeld.
Er is nog geen seizoen 2.
Mandy1966
Mandy1966 31 augustus 2015, 17:52
Oeps sorry, type foutje. Ik bedoelde idd seizoen 1, die op 17 november in première gaat.
Log in om een reactie achter te laten