Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 26

Week Overzicht 26

Terwijl we de laatste weken voor de vakantie doorwerken, lijkt Hollywood al aan de cocktails te zitten. Het is rustig qua serienieuws ondanks dat het zomerseizoen spraakmakender is dan ooit. Hier een overzicht van de koppen die de mediasites deze week verstopten onder het voetbalnieuws. Handig om te lezen tussen de laatste lootjes door.

Bekende Gezichten
- Daredevils beste vriend, Foggy Nelson, zal gespeeld worden door Elden Henson (The Hunger Games) in de Netflix adaptatie van de stripboeken. Nelson is Matt Murdocks beste vriend in het verhaal. Murdock, die zich transformeert tot Daredevil, wordt gespeeld door Charlie Cox.
- Natasha Lyonne (Orange is the New Black, American Pie) zal te zien zijn in het vierde seizoen van Girls. Haar rol en capaciteit is nog onduidelijk, maar haar personage heet Ricky. Lyonne is de zoveelste in de rij bekende gezichten die Girls toevoegt aan haar opkomende seizoen. Ook Zachary Quinto (American Horror Story), Gillian Jacobs (Community) en Jason Ritter (Parenthood) maken hun opwachting.

Nieuwe serie
- Steven Soderbergh is dan wel gestopt met films maken, maar van series heeft hij nog niet genoeg. Zijn eigen onafhankelijke film, The Gilfriend Experience, krijgt een dertien afleveringen tellende serie op Starz. In de half uur durende afleveringen zien we hoe de meest exclusieve verleidsters hun klanten veel meer bieden dan alleen seks en er rijkelijk voor beloond worden. Soderbergh en auteur Philip Fleishman dienen als uitvoerend producent, samen met Lodge Kerrigan (The Killing). De scripts en regie zijn in de handen van Amy Seimetz (Upstream Color).

Wie zegt wat?
- The Goldbergs krijgen in seizoen twee een speciale aflevering ter ere van John Hughes, de iconische filmmaker uit de jaren '80 die hits als The Breakfast Club en Sixteen Candles regiseerde. Met de jaren '80 setting kan The Goldbergs daar zeker op inspelen. Bedenker Adam F. Goldberg vertelt TVLine dat de aflevering "erg moeilijk" te filmen zal zijn en dat het "erg duur" zal worden. Welke film de aflevering honoreert wil Goldberg nog niet verklappen.
- Cam Gigandet (Twilight) vertelt Elle Magazine dat hij niet erg positief terugkijkt op zijn dagen bij de hitserie The O.C. "Ben McKenzie was nogal gemeen tegen me. Mischa? Ik heb niet echt... was ze daar bij?" grapt de acteur. Gigandet speelde in het derde seizoen de bad boy Kevin Volchok, die het meeste omging met Marissa (Mischa Burton, die publiekelijk haar afkeer voor het productieproces van The O.C. uit) en Ryan (McKenzie, die binnenkort te zien zal zijn in Gotham). "Ik heb er veel geleerd. De dingen die ik nu herinner zijn niet positief. De jongeren waren ongelukkig," zegt Gigandet.

Weet wat je kijkt
- De exploitanten van brancheorganisatie VodNed sloten een overeenkomst met het NICAM voor het gebruik van de Kijkwijzer bij online Video on Demand diensten. Ieders favoriete icoontjes zullen op RTL XL, MovieMax, Pathe Thuis, Videoland, WappZapp, Maxx-XS en meJane.com te negeren zijn.

Onderzoek
- Nogmaals een bevestiging dat Video on Demand normaal is komt van onderzoeksbureau GfK. Zo'n 45% van 18-34 jarige Nederlanders maakt gebruik van diensten als Netflix of RTL XL. De laptop en de smartphone zijn de populairste middelen, terwijl de tablet qua groei gestabiliseerd is in gebruik.
- In ander "duh" nieuws: Game of Thrones is populair op Google. De internetgigant maakte haar "meest populaire TV serie" data van de maand mei bekend en daar spande een specifieke serie de troon. Op een schaal van 1 tot 100, haalde Westeros de volle 100. De nummer twee, American Idol, piekt op 46. Dit spel om de troon is in ieder geval beslecht.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten