Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Week Overzicht 16

Inhoud

  Het is weer zover, het week overzicht is er weer. In het leven geroepen om je te informeren van alle kleine TV nieuwtjes die nog niet op de site staan. Zo ben je in een klap weer up-to-date van alles wat er in Hilversum en Hollywood afspeelt. Deze week werden er weer grote sterren toegevoegd aan een Nederlandse serie, sloten de bedenkers van Friends een reünie uit en hadden Vodafone en Netflix hun eerste afspraakje.  Bekende Gezichten
  - Najib Amhali, Fatima Moreira de Melo en Charlie Chan Dagelet gaan allen ook een rol spelen in de aankomende RTL 5 serie Bluf. De tiendelige serie zal in het najaar op de buis te zien zijn. De drie sterren spelen naast Achmed Akkabi, Jan Kooijman, Yolanthe Sneijder-Cabau en Javier Guzman in de serie.
  - Michelle Obama heeft de smaak te pakken. Ze zal op 7 mei in de V.S. in een aflevering van Nashville te zien zijn. In de aflevering zal Rayna (Connie Britton) een benefietconcert organiseren waarbij de vrouw van de Amerikaanse president zal verschijnen. Dit is Obama’s tweede optreden in een gescripte serie in korte tijd. Volgende week is ze te zien in een aflevering van Parks & Recreation.
  - Bret Harrison gaat de man van Odette Annabel spelen in Astronaut Wives Club. De twee speelden ook al een stel in het kortlopende Breaking In. De serie werd onlangs verlaat naar mid-seizoen van 2014/2015, nadat het eerst deze zomer in première zou gaan.

  Nieuwe Series
  - The CW heeft twee gescripte komedies op de planning staan voor de zomer. Backpackers draait om twee beste vrienden Ryan (Noah Reid, Titanic) en Brandon (Dillon Casey, Nikita) die door Europa trekken op zoek naar Ryans vermiste aanstaande bruid. Seed draait om de relaxte barman Harry (Amsterdam Korson) die als spermadonor toezegt om contact te houden met drie donatie ontvangende families. Beide series gaan op 14 juli in de V.S. in première.  - SBS6 ziet weinig in het maken van originele series, dat vertelt programmabaas Harold Oomes aan Veronica Magazine. ‘Er is heel veel talent in Nederland. Maar zelfs als je met de beste mensen een idee ontwikkelt, valt het niet altijd zo op zijn plek als je had gehoopt. Een format die het beste is uit duizenden ideeën en is gemaakt tot pilot of serie, geeft je een goede basis,’ vertelt Oomes. SBS6 maakt recentelijk enorme stappen in 'originele programma's', ze zijn echter allemaal uit het buitenland geïmporteerd. Rechercheur Ria, dat deze week in première ging, stamt af van een Spaanse serie. Dokter Tinus van een Britse. Celblok H van een Australische. Het aankomende Bar Gezellig is een adaptatie van het welbekende Cheers. ‘Er zijn geen zekerheden, maar er is een grotere kans van slagen. En bij drama, wat een betrekkelijk dure aangelegenheid is om te maken, is zo’n voordeel heel prettig,’ zegt Oomes. Hij kan nog wel eens gelijk hebben, Rechercheur Ria trok bijna een miljoen kijkers deze week.

  Terug van weggeweest
  - Beauty and the Beast was blijkbaar een tijd niet op TV. De weinig bekeken serie met een harde kern fans komt 2 juni weer op televisie in Amerika om haar seizoen af te maken.
  - Orphan Black is de volgende in rij van succesverhalen die beschuldigd worden gestolen te zijn. Schrijver Stephen Hendricks claimt dat hij in de jaren ’90 een script gestuurd heeft naar producent Temple Street dat dermate overeen komt met Orphan Black dat ‘het een niet gemaakt kan zijn zonder de ander’. De kloonserie is dus een kloon. Toepasselijk.  Nooit meer terug van weggeweest
  - Het gaat niet gebeuren kinderen. De Friends reünie waar minimaal een keer per jaar aandacht aan wordt besteed komt er niet. Althans, niet met de bedenkers van de serie erbij. ‘De serie is voorbij. Het is definitief,’ zegt Martha Kauffman. ‘Als je meer Friends wilt hoef je alleen maar je TV aan te zetten. Mensen zeggen dat ze het willen, maar als we het echt zouden doen zou er heel veel commentaar zijn,’ vertelt David Crane aan Entertainment Weekly. Crane en Kauffman schreven tien jaar voor de succesvolle serie, maar hebben in het daaropvolgende decennium altijd geclaimd dat er geen reünie zou zijn. Nogmaals een bevestiging dus.

  Diensten
  - Vodafone en Netflix zijn in prille onderhandelingen over een samenwerking. De telecomgigant wil abonnees de streamingsdienst gratis aanbieden voor een bepaalde tijd. Dit is te vergelijken met de manier waarop KPN Spotify aanbiedt. De vraag is natuurlijk of de twee internationale grootmachten het met elkaar kunnen vinden en wanneer de overeenkomst dan ook in Nederland geïntroduceerd wordt.
  - Het vierde seizoen van het Britse Skins is nu op de Nederlandse Netflix te zien. Graag gedaan.

  Zakelijk
  - ABC’s president Paul Lee blijft voorlopig nog op zijn plaats. De man die sinds 2010 hoofd is van ABC heeft een meerjarencontract getekend bij de zender. Hoewel ABC dit jaar in slechte vorm is, en gedoemd is om op de vierde plek te eindigen van de vijf grote Amerikaanse zenders, mag Lee blijven. Lee overzag hits als Scandal, Once Upon a Time en Revenge, maar was ook verantwoordelijk voor flops als de Amerikaanse versie van Penoza, Red Widow, of de eerste serie die dit jaar gecanceld werd, Lucky 7.
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst