Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 15

Week Overzicht 15

We zitten volop in TV markt seizoen. Dat betekent dat heel veel series nu internationaal verkocht worden en overal op de buis verschijnen. MijnSerie heeft voor dit soort weken het Week Overzicht. Waarin alle nieuwsberichten die nog niet op de site stonden de afgelopen zeven dagen, toch nog de aandacht krijgen die ze verdienen. Handig voor jou, want al het overige nieuws staat bij elkaar, en je hebt heel veel TV nieuws om te lezen op de zondagochtend. Deze week dus een groot aantal nieuwe series, het einde van een tijdperk en nog een mediabedrijf die TV series wil gaan maken...



Het Einde
- Het is afgelopen met het downloaden van TV series. Per direct heeft het kabinet een verbod ingevoerd voor het downloaden van auteursrechtelijke bestanden uit illegale bron (torrentsites en dergelijke). Nederland was altijd de bijzondere uitzondering waar het downloaden van dit soort bestanden wel legaal was, alleen het verspreiden niet. In navolging van een uitspraak van het Europees Hof, waarin de rechter besloot dat de Thuiskopieheffing nergens op sloeg en de argumenten voor het legaal downloaden niet voldoende waren, besloot het kabinet dat het afgelopen was met de pret. Zo’n vier miljoen Nederlanders download wel eens uit illegale bron. In ander nieuws: gebruikers kunnen Netflix een maand gratis proberen en HBO heeft nu een 3 maanden voor 50% actie.

Nieuwe Series
- Syfy hoopt op nog meer hype van productiebedrijf The Asylum (Sharknado) met de nieuwe serie Z-Nation. De actie-horror serie draait om een post-apocalyptische wereld waarin de mensheid het verliest van een zombie-virus. De serie draait om een groep mensen die de enige overlevende van het zombie-virus moet transporteren van New York naar Californië om daar een geneesmiddel te ontwikkelen. The Walking Dead met een missie dus. Karl Schaefer (Eureka) dient als hoofdproducent. De dertiendelige serie moet in het najaar op Syfy Amerika komen.
- Syfy heeft ook een ambitieus drama opgepikt. The Expanse draait om een detective twee honderd jaar in de toekomst die via de zaak van een vermiste vrouw op een duister spoor komt en het grootste geheim in het zonnestelsel ontrafelt. De tiendelige serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks en wordt geschreven door Mark Fergus en Hawk Ostby (Iron Man).
- The Leftovers doen het rustig aan. De langverwachte serie van Lost-brein Damon Lindelof gaat over de mensen die na de dag des oordeels nog op aarde zijn. Na het voltooien van de zesde aflevering, stopt de productie om de voorbereidingen op de laatste afleveringen te perfectioneren. De premièredatum staat nog steeds vast op 16 juni op HBO Nederland, na de seizoensfinale van Game of Thrones.
- De BBC heeft een 19e eeuws drama opgepikt van Tom Hardy. De The Dark Knight Rises acteur bedacht samen met zijn vader, Chips Hardy, het verhaal over een avonturier die in 1813 terugkeert uit Afrika met veertien diamanten waarmee hij een handelsmaatschappij wil opzetten. De achtdelige serie, genaamd Taboo, wordt geproduceerd door Ridley Scott (The Good Wife) en geschreven en geregisseerd door Steven Knight (Locke). In januari 2015 moet de serie op BBC One te zien zijn.
- The Librarian wordt een TV serie. TNT produceerde de drie avontuurlijke TV films en wil nu meer. Iedereen van de cast, inclusief Noah Wyle, die ook voor de zender in Falling Skies speelt, zal terugkeren. Dean Devlin dient wederom als hoofdproducent. Rebecca Romijn (Ugly Betty) is een nieuw gezicht in de tiendelige serie. Eind 2014 moet de serie in Amerika op TNT te zien zijn.
- Eye Candy ondergaat een enorme verbouwing. De MTV serie die in februari groen licht kreeg moet "meer zoals CSI" worden, aldus president van programmering Susanne Daniels. "Uiteindelijk richtte de pilot zich te veel op achtergrondinformatie. Ik weet niet meer zo goed hoe de CSI’s dat deden, maar volgens mij waren ze wat directer. Dat moeten wij denk ik ook doen," vertelde de MTV president aan The Hollywood Reporter. Als onderdeel van de ommegooi vervangt Teen Wolf producent Christian Taylor voormalig producent Catherine Hardwicke. Alle rollen worden vervangen op hoofdrolspeelster Victoria Justice en Harvey Guillen na. Het plot is ook iets aangepast. In plaats van met de politie samen te werken gaat hacker Lindy (Justice) nu samen met haar gelijken achter de New Yorkse seriemoordenaar aan.



Bekende Gezichten
- Chloe Bridges zal binnenkort te zien zijn in het vijfde seizoen van Pretty Little Liars. De The Carrie Diaries ster heeft een terugkerende rol te pakken als nieuw lid van Emily’s (Shay Mitchell) zwemteam. Ze maakt haar opwachting in de derde aflevering.
- Zowel Colbie Smulders als Samuel L. Jackson komen terug voor een speciale verschijning in Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. De Avengers spin-off serie onderging een grote transformatie na de gebeurtenissen van de film Captain America: The Winter Soldier. Toch scoorde de serie haar laagste kijkcijfers ooit. Daar moeten Smulders en Jackson verandering in brengen. Beiden zullen in mei hun retour maken. Agents of S.H.I.E.L.D. is elke zondag te zien op Veronica om 21.25 uur.

Games
- Voor wie het gemist heeft, op 10 april ging de officiële Family Guy mobile game online. Family Guy: The Quest for Stuff opent met een verhaal over hoe de Griffins omgaan met de beëindiging van hun serie. Peter komt erachter dat Ernie de Grote Kip verantwoordelijk is en hun opvolgende gevecht verwoest heel Quahog. In de game moeten spelers het dorp weer opbouwen, samen met de bekende personages. Het spel is voor zowel iOS als Android telefoons.

Diensten
- Het is de beurt aan Yahoo om ook TV series te produceren. The Wall Street Journal meldt dat de mediagigant "op het puntje staat" om vier kwaliteitsseries te bestellen met budgetten van "een paar miljoen per aflevering". Wordt vervolgt...

Onderzoek
- Facebook en Twitter stimuleren nauwelijks in het TV kijken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Raad van Onderzoek van The Nielsen Company. Het blijkt dat slechts 16% van de Amerikaanse respondenten social media gebruikt bij het kijken. En nog minder, nog geen 7%, wordt echt gestimuleerd een nieuw programma te bekijken door social media. Wel is 22% van de ondervraagden een zo benoemde “superconnector”, ofwel iemand die alle TV series en acteurs online volgt en interactie heeft met andere fans. Die groep is significant in de combinatie van social media en TV. Het merendeel kijkt vooralsnog programma’s omdat ze op dezelfde zender blijven hangen of omdat ze een reclame zien voor een nieuw TV programma.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten