Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Acteur Ray Stevenson (Rome, Ahsoka) op 58-jarige leeftijd overleden

Ray Stevenson, een karakteracteur die vooral bekend is van zijn rollen in Rome en meerdere Marvel-films, is op 58-jarige leeftijd overleden.

Stevenson, een karakteracteur van het eerste uur, is vooral bekend van zijn rollen in Punisher: War Zone en de HBO serie Rome. Na het spelen van Frank Castle/The Punisher in de film uit 2008, speelde de Ierse acteur een ander personage, Volstagg, in de eerste drie Thor-films van het Marvel Cinematic Universe. Stevenson verschijnt ook in de komende Star Wars serie, Ahsoka.Stevenson (foto) stierf zondag op 58-jarige leeftijd in Italië, slechts vier dagen voor zijn verjaardag. Het nieuws van zijn overlijden werd bevestigd door de publicisten van de acteur, hoewel de doodsoorzaak nog niet bekend is gemaakt. De Italiaanse krant La Repubblica meldde eerder dat Stevenson in het ziekenhuis was opgenomen op het eiland Ischia tijdens de productie van de film Cassino on Ischia.

Geboren in Lisburn op 25 mei 1964 en opgeleid aan de Bristol Old Vic Theatre School, was de Ierse acteur een vaste waarde op het scherm sinds de vroege jaren 1990, hoewel zijn doorbraak rol kwam in de film The Theory of Flight in 1998 met Helena Bonham Carter. Stevenson is bekend van meerdere Marvel-films, waar hij de titulaire burgerwacht speelde in de R-rated cultfavoriet Punisher: War Zone en Volstagg, een Asgardiaanse krijger en lid van de Warriors Three, in de Thor-films van het MCU. Een van Stevensons meest recente rollen was die van de imperialistische schurk in de Tollywood blockbuster RRR.Op televisie speelde Stevenson mee in Rome (foto) en gastrollen in populaire series als Dexter, The Walking Dead, Black Sails en Vikings. Hij bezocht een sterrenstelsel ver, ver weg als de stem van Gar Saxon in de animatieseries Star Wars Rebels en Star Wars: The Clone Wars voordat hij de sprong maakte naar live-action als een ander personage, Baylan Skoll, in de komende Ahsoka serie, waarvan de opnames afgelopen oktober zijn afgerond. Nu Ray Stevenson op 58-jarige leeftijd is overleden, zal de live-action Star Wars serie een van de laatste optredens van de geliefde acteur zijn wanneer het op donderdag 31 augustus in première gaat op Disney+.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Futsudo
23 Mei 2023 11:01 - 23 Mei 2023 09:17
Wat erg en dan ook nog zo jong. De serie Rome is voor mij het moment geweest dat ik hem graag zag terugkeren in andere films en series. Naast de serie Rome heeft hij op mij het meeste indruk gemaakt in de film Bulletproof Gangster aka Kill the Irishman uit 2011 waarin hij een Ierse gangster, Danny Greene, een territoriale oorlog ontketent in het Cleveland van 1970. Ik vond het dan ook geweldig dat hij de schurk Baylan Skoll speelt in de komende Ashoka serie dat dan helaas ook tevens een van de laatste optredens van hem zal zijn.

Rust in vrede Ray Stevenson
Reageer

Laatste nieuws