Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Amazon bestelt Tomb Raider-serie van Phoebe Waller-Bridge

Amazon bestelt Tomb Raider-serie van Phoebe Waller-Bridge

De streamer heeft het Tomb Raider-project van Phoebe Waller-Bridge een serieorder gegeven.
Het nieuws werd onthuld door het hoofd van Amazon & MGM Studios Jen Salke tijdens het Upfront-evenement van het bedrijf in New York, die het een "epische" en "wereldreizende" serie noemde."Als ik mijn tiener zelf kon vertellen dat dit zou gebeuren, denk ik dat ze zou ontploffen. Tomb Raider is een groot deel van mijn leven geweest en ik voel me ongelooflijk bevoorrecht dat ik het naar televisie mag brengen met zulke gepassioneerde medewerkers. Lara Croft betekent veel voor mij, net als voor velen, en ik kan niet wachten om dit avontuur aan te gaan. Vleermuizen en meer," zei Waller-Bridge (foto).

Het is de laatste bestelling van Amazon, die ook de live-action Spider-Man serie Noir met Nicolas Cage een order gaf naast een heleboel nieuwe series en vernieuwingen.

Fleabag-bedenker en hoofdrolspeelster Waller-Bridge schrijft de Tomb Raider-serie, maar er is nog geen cast vastgelegd.

Vorig jaar werd onthuld dat de Tomb Raider-serie deel uitmaakte van een breder universum bij Amazon dat ook films en games zou omvatten.

Dmitri Johnson van dj2, die de rechten op de IP had bemachtigd, zou de ontwikkeling van de franchise overzien en produceren.

Vorig jaar kwam ook naar buiten dat Waller-Bridge voor het project samenwerkte met Ryan Andolina, voormalig hoofd komedie bij Amazon Studios, en Amanda Greenblatt, recentelijk hoofd First-Look en algemene deals.

Legendary is ook betrokken als rechthebbende; het bedrijf zit ook achter een Tomb Raider anime-serie op Netflix.

De serie wordt geproduceerd door Waller-Bridge en Jenny Robbins via Wells Street Productions, Dmitri M. Johnson via dj2 Entertainment, Michael Scheel, Legendary Television en Crystal Dynamics. Greenblatt en Andolina zijn adviserend producent onder hun Star Party naam. De serie wordt geproduceerd door Crystal Dynamics en Amazon MGM Studios.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

JanWillemK
JanWillemK wo 15 mei, 19:40
Series of films van Tomb Raider zijn altijd welkom. Vond het toen ook jammer dat er geen vervolg meer kwam op de film uit 2018. Amazon is inderdaad ook al bezig om een nieuwe game uit te brengen maar deze zal een ander verhaal krijgen.
BlackBiker
BlackBiker do 16 mei, 09:58
De eerste twee films, met Angelina Jolie als Lara Croft, waren erg leuk. De reboot met Alicia Vikander was aardig, maar niet heel bijzonder. Het verbaasde mij niet echt dat daar geen vervolg op kwam.

En nu een serie? Natuurlijk ga ik het een kans geven, maar eerlijk gezegd verwacht ik er niet veel van. In deze tijd met ophef over roofkunst kan ik mij niet voorstellen dat dit een echte Tomb Raider wordt.
En daarnaast is het hele concept eigenlijk wel al een beetje uitgemolken in mijn ogen. Ook hier weer nieuwe content op basis van ooit succesvolle concepten. De creatieve armoede in Hollywood en omgeving wordt steeds duidelijker... Echt nieuwe dingen worden erg zeldzaam.
Futsudo
Futsudo do 16 mei, 11:47
Vroeger was ik verslaafd aan de game en ik verheug me ook zeker wel op deze serie. Persoonlijk vond ik daarentegen de films met Angelina Jolie tegenvallen. De film uit 2018 met Alicia Vikander had voor mij een vervolg mogen krijgen. We gaan het zien en ben ook zeer benieuwd met welke cast ze op de proppen gaan komen.
Log in om een reactie achter te laten