Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
NBC heeft seriebewerking van Liza Palmer's roman Family Reservations in ontwikkeling

NBC heeft seriebewerking van Liza Palmer's roman Family Reservations in ontwikkeling

Universal TV heeft de rechten verworven van Liza Palmer's nieuwste boek Family Reservations, dat het zal ontwikkelen op NBC.
Het boek, dat 1 april jl. is verschenen, volgt culinair pionier en wereldberoemd restaurateur Maren Winter, die bijna met pensioen gaat. Elk van haar drie dochters staat te popelen om de teugels van haar restaurantimperium, de Winter Group, over te nemen. Overheerst door haar diepe onzekerheden over het feit dat ze irrelevant wordt, zet Maren haar drie dochters tegen elkaar op, waardoor haar eigen gevaarlijke afdaling naar waanzin begint en de zussen Winter beginnen aan hun reis naar vrijheid.

Universal TV zal de serie ontwikkelen met schrijver/uitvoerend producent Ilene Chaiken en Keshet Studios.

15155 Family Reservations

Palmer (foto, rechts) zal het project samen met Chaiken (foto, links) produceren, samen met Avi Nir van Keshet Media Group, Keren Shahar van Keshet International, Lisa Roos van Keshet Studios en Peter Traugott van Keshet Studios. Heather Brewster van Keshet Studios is co-uitvoerend producent.

Het Creative Acquisitions and IP Management team van Universal Studio Group, onder leiding van Jordan Moblo, speelde een belangrijke rol bij het veiligstellen van de rechten op de roman. Keshet Studios heeft een first-look deal met Universal Television.

"Liza Palmer's heerlijke boek brengt de dingen samen waar ik het meest van hou - eten en familiedrama!" zei Chaiken. "Ik ben blij en dankbaar dat ze ons de televisiebewerking heeft toevertrouwd."

"Family Reservations is een werk van liefde dat elke ochtend van 05:30 tot 08:30 werd geschreven tijdens kankeroperaties en dagtaak hoofdpijn," zei Palmer. "In die lange maanden en jaren werden de Winters familie voor me. Ik heb vaker lelijk gehuild dan ik wil toegeven, omdat ik nu weet dat mijn kleine gecompliceerde familie in de beste handen is bij de briljante, creatieve teams van Universal Television, Keshet Studios en NBC. Dat deze kostbare, complexe vrouwen in de bekwame handen zijn van Ilene Chaiken is echt een droom die uitkomt."

Chaiken is vooral bekend van de Showtime-serie The L Word en ontving een Emmy voor Hulu's The Handmaid's Tale. Ze was de showrunner van de Fox-serie Empire en uitvoerend producent van The L Word: Generation Q voor Showtime.

Palmer heeft elf romans geschreven en is vooral bekend van Nowhere But Home, winnaar van de Willie Morris Prize for Southern Fiction.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten