Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Overzicht nieuwe series in september 2023

Overzicht nieuwe series in september 2023

Net als in augustus 2023 hebben we alle* nieuwe series die in september 2023 uitkomen voor je op een rijtje gezet.

* De club


Te zien vanaf: Woensdag 6 september bij Een.
Verhaal: Een kindje krijgen zou makkelijk moeten zijn, niet? En toch... Drie koppels die op het eerste zicht totaal verschillend lijken, blijken in De club toch één ding gemeenschappelijk te hebben: het lukt hen niet om zwanger te worden. Tegen wil en dank vormen ze een club. Een club waar je niet bij wil horen. Daar zitten ze dan, beschaamd voor zich uit te staren in de kille wachtzaal van de dienst fertiliteit: Bert en Kirstie, Ziggy en Charlie, Ellen en Ellen. Geen van hen dacht dat ze ooit bij de afstandelijk academische en wat vreemde fertiliteitsarts Eva Deseure terecht zouden komen om hun droom waar te maken. Ze hadden ook nooit verwacht dat ze een hechte vriendschap zouden sluiten met elkaar. Maar toch gebeurt het. Omdat ze het gevoel hebben dat de buitenwereld hen niet begrijpt. De buitenwereld; een wereld vol babyborrels, joelende peuters en de steeds terugkerende vraag 'wanneer gaan jullie aan kinderen beginnen?' Maar is dit wel een echte club? Hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Zijn ze echt vrienden of vluchten ze gewoon samen van de harde realiteit? Overleeft hun vriendschap én hun relatie de beproeving die IVF is? En wat als één van hen wel zwanger wordt en een kindje krijgt…
De cast: Evelien Bosmans, Janne Desmet, Dominique Van Malder, Jade Olieberg, Roos Dickmann, Achraf Koutet
Genre: Drama
Land van herkomst: Belgie
Video on youtube


* Gamera -Rebirth-


Te zien vanaf: Donderdag 7 september bij Netflix.
Verhaal: In de zomer van 1989 hadden Boko, Joe en Junichi, allemaal leerlingen van het zesde leerjaar basisschool, in Gamera -Rebirth- hun laatste zomervakantie. Elk van hen maakt zich zorgen over hun toekomst. Brody, de zoon van een Amerikaanse militaire commandant, verschijnt voor de drie en steelt het geld dat ze samen hebben gespaard. Boko en zijn vrienden zijn woedend en plannen een plan om hun geld terug te krijgen. Als ze op het punt staan het plan uit te voeren, wordt de stad bedreigd. De kaiju Gyaos vallen plotseling Tokio aan. De vier zijn versteend in een door Gyaos verwoeste stad. Terwijl Gyaos zijn zinnen op hen zet, verschijnt er een enorme kaiju. De naam is Gamera. Dit is het begin van hun 'Zomer van Kaiju'. Kaiju verschijnt de een na de ander en Gamera vecht terug ondanks zijn verwondingen. De jongens zijn getuige van de legende.
De cast: Hisako Kanemoto, Subaru Kimura, Yoshitsugu Matsuoka, Aki Toyosaki, Mamoru Miyano, Saori Hayami
Genre: Anime
Land van herkomst: Japan
Video on youtube


* Liebes Kind


Te zien vanaf: Donderdag 7 september bij Netflix.
Verhaal: Liebes Kind draait om een mysterieuze vrouw die jarenlang geïsoleerd wordt gehouden in een zwaar beveiligde woning, vergezeld door haar twee kinderen. Daar volgen ze alle bevelen die ze krijgen op, totdat de vrouw en haar dochtertje weten te ontsnappen. Na een bijna fataal auto-ongeluk belandt de vrouw echter in het ziekenhuis en begint het mysterie rond haar verleden pas echt.
De cast: Justus von Dohnanyi, Kim Riedle, Naila Schuberth, Hans Löw, Sammy Schrein, Nagmeh Alaei
Genre: Drama
Land van herkomst: Duitsland
Video on youtube


* The Changeling


Te zien vanaf: Donderdag 7 september bij Apple TV+.
Verhaal: The Changeling is een horrorverhaal, een fabel over het ouderschap en een gevaarlijke odyssee door New York City waarvan je het bestaan ​​niet wist.
De cast: Lakeith Stanfield, Clark Backo, Adina Porter, Samuel T. Herring, Alexis Louder, Jared Abrahamson
Genre: Horror
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* A Time Called You


Te zien vanaf: Vrijdag 8 september bij Netflix.
Verhaal: Han Jun Hee's vriend Ko Yeon Jun overleed in A Time Called You een jaar geleden. Ze is nog steeds niet over zijn dood heen en mist hem enorm. Op een dag reist ze op de een of andere manier terug in de tijd naar het jaar 1998 en vindt zichzelf als middelbare scholier Kwon Min Joo. Daar ontmoet ze middelbare scholier Nam Si Heon. Ze is verbaasd om te zien hoeveel Nam Si Heon lijkt op haar overleden vriend Ko Yeon Jun.
De cast: Ahn Hyo-Seop, Jeon Yeo-been, Kang Hoon
Genre: Drama
Land van herkomst: Zuid-Korea
Video on youtube


* El cuerpo en llamas


Te zien vanaf: Vrijdag 8 september bij Netflix.
Verhaal: Wanneer in El cuerpo en llamas een politieagent wordt vermoord en in brand wordt gestoken, zijn alle ogen gericht op twee andere agenten: zijn vriendin en haar minnaar. Geïnspireerd door ware gebeurtenissen.
De cast: Úrsula Corberó, Quim Gutiérrez, José Manuel Poga, Isak Férriz, Eva Llorach
Genre: Drama
Land van herkomst: Spanje
Video on youtube


* The Walking Dead: Daryl Dixon


Te zien vanaf: Zondag 10 september bij AMC.
Verhaal: The Walking Dead: Daryl Dixon dat zich afspeelt in Parijs, Frankrijk, Daryl wordt wakker en bevindt zich ergens op het Europese continent en probeert te achterhalen wat er is gebeurd", 'Hoe is hij hier gekomen? Hoe komt hij thuis?'
De cast: Norman Reedus, Clémence Poésy, Laïka Blanc-Francard, Adam Nagaitis, Anne Charrier, Romain Levi
Genre: Horror
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Tapie


Te zien vanaf: Woensdag 13 september bij Netflix.
Verhaal: Een meedogenloos ambitieuze man uit de arbeidersklasse wordt in Tapie één van de meest controversiële publieke figuren van Frankrijk in deze gefictionaliseerde biopic over Bernard Tapie.
De cast: Laurent Lafitte, Joséphine Japy, Patrick d'Assumçao, Sarah Suco, Antoine Reinartz, Ophélia Kolb
Genre: Drama
Land van herkomst: Frankrijk
Video on youtube


* The Other Black Girl


Te zien vanaf: Woensdag 13 september bij Hulu.
Verhaal: Nella, een redactieassistente, is het in The Other Black Girl zat om de enige zwarte meid in haar bedrijf te zijn, dus ze is opgewonden als Hazel wordt aangenomen. Maar als Hazels ster begint te rijzen, komt Nella in een stroomversnelling en ontdekt dat er iets sinisters aan de hand is in het bedrijf.
De cast: Sinclair Daniel, Ashleigh Murray, Hunter Parrish, Eric McCormack, Garcelle Beauvais, Bellamy Young
Genre: Dramedy
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Las viudas de los jueves


Te zien vanaf: Donderdag 14 september bij Netflix.
Verhaal: Teresa vindt in Las viudas de los jueves haar man en zijn twee beste vrienden dood in de weelderige gemeenschap waar ze wonen. Naarmate de waarheid aan het licht komt, zullen duistere geheimen dat ook doen.
De cast: Omar Chaparro, Cassandra Ciangherotti, Irene Azuela, Juan Pablo Medina
Genre: Drama
Land van herkomst: Mexico
Video on youtube


* Irrésistible


Te zien vanaf: Woensdag 20 september bij Disney+.
Verhaal: Irrésistible is een tedere en levendige romantische comedy daarin is Adèle, maker van een succesvolle podcast, verliefd op Arthur, een wiskundige. Maar zodra ze in zijn aanwezigheid is, is ze vatbaar voor gewelddadige paniekaanvallen. Ze is zo overweldigd dat ze het risico loopt zich onwel te voelen. De diagnose staat buiten kijf: Adèle lijdt aan een posttraumatische stressstoornis, een direct gevolg van haar eerdere liefdesrelatie, die pijnlijk eindigde. Adele heeft dan geen andere keus dan bij Arthur weg te blijven. Maar de aantrekkingskracht is te sterk.
De cast: Camélia Jordana, Théo Navarro-Mussy, Corentin Fila, Simon Ehrlacher, Salomé Dewaels, Zoé Schellenberg
Genre: Comedy
Land van herkomst: Frankrijk
Video on youtube


* Still Up


Te zien vanaf: Vrijdag 22 september bij Apple TV+.
Verhaal: Still Up vertelt de avonturen van Lisa, een impulsieve en vrijgevochten aspirant-illustrator wiens vragen over de toekomst van haar dochter haar 's nachts wakker beginnen te houden, en de sociaal angstige maar begaafde journalist Danny. Het paar heeft geen geheimen, behalve hun gevoelens voor elkaar, en terwijl de wereld slaapt brengen ze hun lange nachten door met praten ondanks dat ze elkaar nooit hebben ontmoet.
De cast: Luke Fetherston, Antonia Thomas, Craig Roberts, Blake Harrison, Lois Chimimba, Rich Fulcher
Genre: Comedy
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Video on youtube


* The Continental


Te zien vanaf: Vrijdag 22 september bij Peacock.
Verhaal: Winston Scott wordt in The Continental meegesleurd in de hel van een New York in 1975 en wordt geconfronteerd met een verleden dat hij dacht achter zich te hebben gelaten. Hij zet een dodelijke koers uit door de mysterieuze onderwereld van New York in een schrijnende poging om het iconische hotel in handen te krijgen, dat dient als ontmoetingsplaats voor 's werelds gevaarlijkste criminelen.
De cast: Mel Gibson, Colin Woodell, Hubert Point-Du Jour, Jessica Allain, Mishel Prada, Kate Nhung
Genre: Misdaad
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Krapopolis


Te zien vanaf: Zondag 24 september bij FOX.
Verhaal: Krapopolis speelt zich af in het mythische oude Griekenland en daar probeert een gebrekkige familie van mensen, goden en monsters één van de eerste steden ter wereld te besturen zonder elkaar te vermoorden.
De cast: Richard Ayoade, Hannah Waddingham, Matt Berry, Pam Murphy, Duncan Trussell
Genre: Animatie
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Castlevania: Nocturne


Te zien vanaf: Donderdag 28 september bij Netflix.
Verhaal: Richter, een afstammeling van Trevor Belmont, zet de langlopende vampierenjacht van zijn familie voort in Castlevania: Nocturne.
De cast: Edward Bluemel, Pixie Davies, Thuso Mbedu, Sydney James Harcourt, Nastassja Kinski, Zahn McClarnon
Genre: Anime
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Gen V


Te zien vanaf: Donderdag 28 september bij Prime Video.
Verhaal: Gen V zal zich gaan afspelen in de enige superhelden-universiteit van het land, deze wordt geleidt door Vought International en is speciaal voor jongvolwassen superhelden. Gen V is een R-rated serie die het leven verkent van hormonale, competitieve supers die hun fysieke, seksuele en morele grenzen op de proef stellen en strijden om de beste contracten in de beste steden.
De cast: Lizze Broadway, Jaz Sinclair, Maddie Phillips, London Thor, Chance Perdomo, Derek Luh
Genre: Superhelden
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Korvessa kulkevi


Te zien vanaf: Zaterdag 30 september bij YLE.
Verhaal: Nadat haar vriend in Korvessa kulkevi vermoord wordt gevonden in een klein vissersdorpje in Noord-Finland en de collectieve verdenking in haar richting wijst, moet de gepeste verschoppeling Johanna haar onschuld bewijzen.
De cast: Jakob Öhrman, Jarmo Mäkinen, Olivia Ainali, Kris Gummerus, Matti Onnismaa, Amira Khalifa
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Finland
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

*Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegengekomen of er een datum is gewijzigd.

** Na overleg hebben we besloten om programma’s, zoals reality-, competitie-, huis en tuin-, spel-, kook-, praat-, sport-, special interest-, kinder/family programma’s, (kinder)animatie, anime en documentaires niet meer op te nemen in dit overzicht. Het overzicht met ook deze programma’s is hier te vinden.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

Futsudo
Futsudo 31 augustus 2023, 14:34
De maand september ziet er wat betreft nieuwe series goed uit met The Changeling, The Continental en waar ik nog het meeste benieuwd naar ben Gen V.
latevogel
latevogel 31 augustus 2023, 18:13
En ik ben erg nieuwsgierig naar het 2e seizoen van "Wheel of time".
Komt die ook september zoals op de site staat of......, staat het stil?
DAVE2804
DAVE2804 31 augustus 2023, 18:26
Het tweede seizoen van The Wheel of Time begint op vrijdag 1 september op Prime Video.
Mandy1966
Mandy1966 31 augustus 2023, 20:41
Het hoort niet thuis bij nieuwe series, het is het tweede seizoen. Het staat in het andere overzicht met startdatums
Tanja_1970
Tanja_1970 1 september 2023, 05:06
Er zijn er al 3 van uitgezonden
BlackBiker
BlackBiker 1 september 2023, 09:34
Inmiddels heeft de serie een update gehad en kloppen de uitzenddatums weer. Inderdaad zijn de drie eerste afleveringen van seizoen 2 in één keer uitgebracht.
Tanja_1970
Tanja_1970 1 september 2023, 20:44
Het is ook niet altijd even duidelijk. Meestal kijk ik even op IMDB en dan vind ik het wel
latevogel
latevogel 1 september 2023, 09:35
Interpretatiefoutje van mij. Het ging inderdaad alleen over de nieuwe series.
De serie "The Wheel of Time" is op tijd gestart. Er stonden hier op "Mijn serie" nog geen gegevens over de serie betreffende het 2e seizoen, alleen de datum en door stakingen e.d. in de VS was ik bang dat het wel eens uitgesteld kon worden. Dus niet.
dutchusuk
dutchusuk 1 september 2023, 12:47
Het 2 seizoen hadden ze al af gelijk met het 1 seizoen, dus had al lang geleden uitzonden kunnen worden.
BlackBiker
BlackBiker 1 september 2023, 09:41
Ik ben wel benieuwd naar Gamera -Rebirth-. Toevallig heb ik kort geleden de Arrow blu ray van Gamera - The Heisei Trilogy gekocht en die was erg leuk.
Gamera is begonnen als een wat goedkopere versie van Godzilla, maar heeft inmiddels zijn eigen cultpubliek gevonden. Typisch Japanse Kaiju films.

Ook The Continental en Gen V krijgen mijn aandacht. Het zijn allebei spin offs, maar wie weet maken ze er toch wat leuks van. Hoewel ik nog steeds mijn bedenkingen heb over een film in het John Wick universum zonder John Wick.
BlackBiker
BlackBiker 12 september 2023, 14:15
Ik kom er net achter dat Gamera - Rebirth een Japanse animatieserie is. Niet echt mijn kopje thee. Jammer.
Er zijn al een aantal life action films van gemaakt en daarom had ik niet verwacht dat dit tekenfilms zouden zijn. Niet goed gekeken :-)
Log in om een reactie achter te laten