Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Overzicht nieuwe series in mei 2023

Net als in april 2023 hebben we alle* nieuwe series die in mei** 2023 uitkomen voor je op een rijtje gezet.
*

A Small Light


Te zien vanaf:Maandag 1 mei bij Disney+.
Het verhaal: A Small Light volgt de twintiger Miep Gies die, toen haar baas Otto Frank naar haar toe kwam en haar vroeg om zijn familie te verbergen voor de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog, geen moment aarzelde. Twee jaar lang waakten Miep, haar man Jan en de andere helpers over de acht ondergedoken zielen in het Achterhuis. En het was Miep die Annes dagboek vond en het veilig bewaarde, zodat Otto, de enige van de acht die het overleefde, het later met de wereld kon delen als één van de krachtigste verhalen over de Holocaust.
De cast: Bel Powley, Liev Schreiber, Joe Cole, Amira Casar, Billie Boullet, Ashley Brooke en vele anderen.
Genre: Miniserie
Land van herkomst: America
Video on youtube


*

El Silencio


Te zien vanaf:Maandag 1 mei bij Netflix.
Het verhaal: El Silencio verteld het verhaal van Sergio Ciscar, die als minderjarige jongen zijn beide ouders vermoordde. Sinds die daad heeft hij geen woord meer gezegd en zijn motief is nog altijd onduidelijk. Na zes jaar in de gevangenis te hebben gezeten komt hij weer op vrije voeten, waarna een psychiater hem non-stop in de gaten houdt om te achterhalen wat er achter zijn gedrag schuilgaat.
De cast: Arón Piper, Almudena Amor, Cristina Kovani, Manu Rios, Aitor Luna, Ramiro Blas en vele anderen.
Genre: Misdaad
Land van herkomst: Spanje
Video on youtube


*

The White House Plumbers


Te zien vanaf:Maandag 1 mei bij HBO.
Het verhaal: The White House Plumbers vertelt het waargebeurde verhaal van hoe Nixons eigen politieke saboteurs en Watergate-meesterbreinen per ongeluk het presidentschap omver wierpen dat ze ijverig probeerden te beschermen.
De cast: Woody Harrelson, Justin Theroux, Domhnall Gleeson, Lena Headey, Kiernan Shipka, Ike Barinholtz en vele anderen.
Genre: Politieke drama
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

Bupkis


Te zien vanaf:Donderdag 4 mei bij Peacock.
Het verhaal: Bupkis zal Pete Davidson laten zien als een versie van zichzelf, vergelijkbaar met de half-echte op zijn leven gebaseerde benadering van Jerry Seinfeld in Seinfeld en Larry David in Curb Your Enthusiasm.
De cast: Pete Davidson, Joe Pesci, Edie Falco.
Genre: Comedy
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

Queen Charlotte: A Bridgerton Story


Te zien vanaf:Donderdag 4 mei bij Netflix.
Het verhaal: Queen Charlotte: A Bridgerton Story is het verhaal van hoe het huwelijk van de jonge koningin Charlotte met koning George leidde tot zowel een geweldig liefdesverhaal als een maatschappelijke verschuiving, waardoor de wereld van de Ton ontstond die werd geërfd door de personages in Bridgerton.
De cast: India Ria Amarteifio, Michelle Fairley, Corey Mylchreest, Arsema Thomas, Sam Clemmett, Richard Cunningham en vele anderen.
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Video on youtube


*

Silo


Te zien vanaf:Vrijdag 5 mei bij Apple TV+.
Het verhaal: In een verwoeste en giftige toekomst bestaat in Silo een gemeenschap in een gigantische ondergrondse silo die honderden verdiepingen diep duikt. Daar leven mannen en vrouwen in een samenleving vol regels waarvan zij denken dat die bedoeld zijn om hen te beschermen.
De cast: Rebecca Ferguson, Sims Common, Chinaza Uche, Avi Nash, David Oyelowo, Rashida Jones en vele anderen.
Genre: Sciencefiction
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

Mask Girl


Te zien vanaf:Zondag 7 mei bij Netflix.
Het verhaal: Een kantoormedewerkster die onzeker is over haar uiterlijk, wordt in Mask Girl 's nachts een gemaskerde internetpersoonlijkheid - totdat een reeks noodlottige gebeurtenissen haar leven inhaalt.
De cast: Ko Hyun-jung, Ahn Jae-Hong, Nana, Yum Hye-ran en vele anderen.
Genre: Dramedy
Land van herkomst: Zuid-Korea
Nog geen trailer beschikbaar.

*

Class of '09


Te zien vanaf:Woensdag 10 mei bij Hulu.
Het verhaal: Een groep FBI-agenten die in 2009 afstudeerde aan Quantico, wordt herenigd na de dood van een wederzijdse vriend. Class of '09, die drie decennia beslaat en wordt verteld over drie met elkaar verweven tijdlijnen, onderzoekt de aard van gerechtigheid, menselijkheid en de keuzes die we maken die uiteindelijk ons leven en onze erfenis bepalen.
De cast: Brian Tyree, Kate Mara, Raúl Castillo, Jake McDorman, Sepideh Moafi, Brian J. Smith.
Genre: Misdaad
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

City in Fire


Te zien vanaf:Vrijdag 12 mei bij Apple TV+.
Het verhaal: In City on Fire wordt op 4 juli 2003 een NYU-student neergeschoten in Central Park. Samantha Cicciaro is alleen; er zijn geen getuigen en zeer weinig fysiek bewijs. De band van haar vrienden speelt in haar favoriete club in het centrum, maar ze vertrekt om iemand te ontmoeten en belooft terug te keren. Dat doet ze nooit. Terwijl de misdaad tegen Samantha wordt onderzocht, wordt onthuld dat ze de cruciale connectie is tussen een reeks mysterieuze stadsbranden, de muziekscene in de binnenstad en een rijke onroerendgoed familie in de bovenstad die rafelt onder de druk van de vele geheimen die ze bewaren.
De cast: Wyatt Oleff, Chase Sui Wonders, Jemima Kirke, Nico Tortorella, Ashley Zukerman, Xavier Clyde en vele anderen.
Genre: Misdaad
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

High Desert


Te zien vanaf:Woensdag 17 mei bij Apple TV+.
Het verhaal: High Desert volgt Peggy, een voormalige verslaafde die besluit een nieuwe start te maken na de dood van haar geliefde moeder, met wie ze in het kleine woestijnstadje Yucca Valley, Californië woonde, en een levens veranderende beslissing neemt om privédetective te worden.
De cast: Patricia Arquette, Matt Dillon, Rupert Friend, Weruche Opia, Brad Garrett, Bernadette Peters en vele anderen.
Genre: Comedy
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

XO, Kitty


Te zien vanaf:Donderdag 18 mei bij Netflix.
Het verhaal: Tiener koppelaarster Kitty Song Covey denkt dat ze alles weet over de liefde. Maar als ze in XO, Kitty naar de andere kant van de wereld verhuist om zich te herenigen met haar langeafstandsvriendje, zal ze zich snel realiseren dat relaties een stuk ingewikkelder zijn als je eigen hart op het spel staat.
De cast: Anna Cathcart, Choi Min-yeong, Anthony Keyvan, Gia Kim, Lee Sang-heon, Peter Thurnwald en vele anderen.
Genre: Dramedy
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

Ghosts of Beirut


Te zien vanaf:Zondag 21 mei bij Showtime.
Het verhaal: Ghosts of Beirut wordt verteld vanuit Amerikaans, Israëlisch en Libanees perspectief. Ontdek één van de grootste spionageverhalen van de moderne tijd: de klopjacht op Imad Mughniyeh, de ongrijpbare Libanese terrorist die zijn tegenstanders van de CIA en de Mossad meer dan twee decennia lang te slim af was.
De cast: Navid Negahban, Iddo Goldberg, Ned Bellamy,
Yuval Scharf, Billy Smith, Zineb Triki en vele anderen.
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

Platonic


Te zien vanaf:Woensdag 24 mei bij Apple TV+.
Het verhaal: Een paar voormalige beste vrienden die elkaar in hun jeugd ontmoetten, krijgen in Platonic weer contact als volwassenen en proberen de kloof te herstellen die tot hun ruzie leidde. Naarmate hun vriendschap intensiever wordt, destabiliseert het hun leven en zorgt het ervoor dat ze hun keuzes opnieuw evalueren.
De cast: Rose Byrne, Seth Rogen, Luke Macfarlane, Tre Hale, Andrew Lopez, Carla Gallo en vele anderen.
Genre: Comedy
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

American Born Chinese


Te zien vanaf:Woensdag 24 mei bij Disney+.
Het verhaal: American Born Chinese vertelt het verhaal van Jin Wang, een gemiddelde tiener die zijn sociale leven op de middelbare school combineert met het gezinsleven van immigranten. Wanneer hij op de eerste dag van het schooljaar een nieuwe buitenlandse student ontmoet, komen er nog meer werelden met elkaar in botsing wanneer Jin ongewild verstrikt raakt in een strijd tussen Chinese mythologische goden.
De cast: Michelle Yeoh, Chin Han, Yann Yann Yeo, Daniel Wu, Jonathan Ke Quan, Jim Liu en vele anderen.
Genre: Dramedy
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*

The Clearing


Te zien vanaf:Woensdag 24 mei bij Disney+.
Het verhaal: Een vrouw wordt in The Clearing gedwongen de nachtmerries uit haar verleden onder ogen te zien om een ​​geheime sekte te stoppen die kinderen wil verzamelen om haar masterplan uit te voeren.
De cast: Coles Smith, Miranda Otto, Teresa Palmer, Guy Pearce, Tom Budge, Julia Savage en vele anderen.
Genre: Thriller
Land van herkomst: Australië
Video on youtube


*

Fubar


Te zien vanaf:Donderdag 25 mei bij Netflix.
Het verhaal: Fubar begint als Luke Brunner en zijn dochter Emma erachter komen dat ze beiden al jaren in het geheim als CIA-agenten werken. Vader en dochter realiseren zich al snel dat hun hele relatie een leugen is geweest en dat ze elkaar niet helemaal kennen. Ze worden al snel gedwongen om samen te werken.
De cast: Arnold Schwarzenegger, Monica Barbaro, Jay Baruchel, Aparna Brielle, Andy Buckley, Milan Carter en vele anderen.
Genre: Actie
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegengekomen of er een datum is gewijzigd.

** Na overleg hebben we besloten om programma’s, zoals reality-, competitie-, documentaire-, huis en tuin-, spel-, kook-, praat-, sport-, special interest- en kinder/family programma’s, animatie en anime, niet meer op te nemen in dit overzicht. In het maandelijkse start- en premièredatums overzicht staan ze nog wel.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Faceman
Faceman 30 april 2023, 11:28
The White House Plumbers, Ghosts of Beirut, Platonic en Fubar gaan op mijn lijstje.
Roderic1
Roderic1 01 mei 2023, 11:28
Yes, mijne ook!
Log in om een reactie achter te laten