Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Scarlett Johansson in thrillerserie Just Cause van Prime Video

Scarlett Johansson in thrillerserie Just Cause van Prime Video

Scarlett Johansson gaat de hoofdrol spelen in Just Cause, een thrillerserie naar de roman van John Katzenbach uit 1992.
In een zeer concurrerende situatie is het project, van schrijfster Christy Hall (I Am Not Okay With This), These Pictures en Warner Bros. TV, geland bij Amazon Studios met een direct-naar-serie bestelling voor Prime Video.

In de serieverfilming ondergaat de mannelijke hoofdpersoon van het boek, Matt Cowart, een geslachtsverandering. Johansson speelt de vrouwelijke hoofdrol in de serie, Madison "Madi" Cowart, een verslaggeefster van een krant in Florida die de laatste dagen van een ter dood veroordeelde moet verslaan.



Johannson (foto), tweemaal genomineerd voor een Oscar en winnaar van een Tony Award, heeft een persoonlijke band met de titel. Op tienjarige leeftijd verscheen ze in 1995 in de Warner Bros.-verfilming van Katzenbachs boek, in slechts haar tweede filmrol. Ze speelde de dochter van de hoofdpersoon, die werd omgedoopt tot Harvard-professor in de rechten, Paul Armstrong, en werd gespeeld door Sean Connery.

Hall produceert de gelimiteerde serie van Just Cause samen met Johansson, Jonathan Lia en Keenan Flynn van These Pictures. Zara Duffy, Head of Television voor These Pictures, houdt toezicht voor het bedrijf. Warner Bros. TV is de studio.

Op televisie is Johansson bekend van haar zes gastrollen in Saturday Night Live en bijkomende optredens als Ivanka Trump. Johansson's enige andere verdienste in televisieseries is een terugkerende stemrol in Robot Chicken tussen 2006 en 2008.

Hall, een toneelschrijver en scenarioschrijver uit Los Angeles, was medeontwikkelaar en uitvoerend producent van de Netflix/21 Laps-serie I Am Not Okay With This uit 2020, een bewerking van Charles Foremans grafische roman.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

JanWillemK
30 november 2022, 16:16
Oh oh, als dat maar goed gaat. Ik voorzie een Scarlett Johansson die gecanceld word, of poging toe, omdat ze deze rol heeft aangenomen.

*edit, het stukje hierboven deed het net lijken of het verhaal om een transgender man draaide die een geslachtsverandering zou doen maar het hoofdpersonage in het boek is een man en dat word nu dus gespeeld door een vrouw (Scarlett).

Nou, vooruit dan maar :P
1
BlackBiker
30 november 2022, 16:33
Nou, ik ben er nog niet zo zeker van. Een transgender vrouw (voorheen man) die gespeeld wordt door een echte vrouw? Dat gaan de sneeuwvlokjes echt niet ok vinden.
Ik ga deze serie absoluut niet kijken, maar verheug me al wel op de shitstorm op Twitter :-)
0
JanWillemK
30 november 2022, 18:08
Het artikel is een beetje onduidelijk. Ik kan namelijk nergens terugvinden dat de hoofdpersonage trans is.
In het boek is de hoofdpersonage een man, maar in de serie word het door een vrouw gespeeld.
0
DAVE2804
30 november 2022, 18:40
Het hoofdpersonage is niet trans. De hoofdpersoon in zowel het boek als de film is een man, voor de serie wordt het een vrouw. Vandaar dat men het in het originele artikel over een geslachtsverandering wat betreft de hoofdpersoon heeft, maar dit moet je dus niet letterlijk nemen. Scarlett gaat dus geen trans spelen. Als dat wél zo was had ik het er in het artikel bijgezet. Maar ik geef toe, dat had duidelijker gekund.
4
JanWillemK
30 november 2022, 18:49
Dank voor de opheldering!
2
BlackBiker
30 november 2022, 19:00
Thanks, Dave. Helder nu.
Ook ik was inderdaad op het verkeerde been gezet. Maar ik weet ook dat het niet altijd meevalt om artikelen goed te vertalen. Het kan eens mis gaan, maar waar gehakt wordt vallen spaanders en ik ben heel blij dat jij hier hakt ;-)
2
Log in om een reactie achter te laten