Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Madame X-serie, gebaseerd op DC Comics personage, in de maak bij HBO Max

De streamingdienst ontwikkelt een serie gebaseerd op Madame X, het DC Comics-personage dat ook wel bekend staat als Madame Xanadu.
De serie is afkomstig van schrijfster en uitvoerend producent Angela Robinson (foto), die heeft meegewerkt aan series als Hung en True Blood van HBO en haar eigen webserie schreef bij DC Comics.



Het personage, ook bekend als Nima of Nimue, is een helderziende die tarotkaarten gebruikt om de toekomst te vertellen, ze kan objecten laten zweven, teleporteren en kleine demonen verbannen. Ze is onsterfelijk, veroudert nooit en kan op geen enkele manier worden gedood, dankzij haar deal met de Dood. Ze verscheen voor het eerst in 1978, ontworpen door Michael William Kaluta met een verhaallijn ontwikkeld door David Michelinie en Val Mayerik en in latere strips heeft ze een fulltime baan als helderziende bij een advocatenkantoor om te helpen bij het oplossen van misdaden.

Op het scherm is het personage vooral bekend door haar verschijning in de Swamp Thing- serie, waar ze wordt gespeeld door Jeryl Prescott van The Walking Dead. De dramaserie van een uur wordt geproduceerd door Bad Robot in samenwerking met Warner Bros. Television. Robinson zal samen met Abrams en Ben Stephenson produceren met Rachel Rusch Rich als co-exec producer.



Het is het nieuwste DC-project voor HBO Max en Bad Robot, die een donkere reboot van DC Comics' Constantine voor HBO Max ontwikkelen, met Guy Bolton die gaat schrijven.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten