Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
BBC verslaat Netflix in biedingsstrijd voor Brits drama Dear England

BBC verslaat Netflix in biedingsstrijd voor Brits drama Dear England

De BBC heeft een biedingsstrijd met Netflix voor Dear England gewonnen, te midden van de angst voor de toekomst van Britse verhalen op televisie.
Bronnen horen dat Left Bank Pictures en schrijver James Graham van Dear England het toneelstuk wilden verfilmen op de BBC, ondanks een lucratiever bod van Netflix.The Handmaid's Tale-acteur Joseph Fiennes (foto) speelde de giletdragende Engeland manager Gareth Southgate in de toneelvoorstelling en zal zijn rol in de BBC-serie herhalen.

Left Bank en Graham, gesteund door Sony Pictures Television, verkozen de BBC boven Netflix omdat ze Dear England zien als een nationaal verhaal dat verteld moet worden door de nationale omroep van het Verenigd Koninkrijk.

De financiƫn voor de deal werden niet bekendgemaakt en Left Bank zal de lagere BBC-vergoeding waarschijnlijk aanvullen met internationale verkoop. Bronnen bij de BBC hopen dat de serie een 'blockbuster' nationaal moment kan worden.

De deal kwam enkele weken voordat Left Bank oprichter Andy Harries een gepassioneerde toespraak hield over Brits drama tijdens de Broadcasting Press Guild Awards.

Hij zei dat het Verenigd Koninkrijk het risico liep om een "service-industrie" voor Hollywood te worden en dat Britse omroepen, waaronder de BBC en ITV, "steeds kwetsbaarder" worden voor streamers zoals Netflix.

"De streamers hebben de concurrentie nodig. Onze industrie heeft een gezonde BBC nodig. De BBC houdt ons Brits, haar rol in onze samenleving is uniek en verbindend," zei hij.

Harries en Jane Tranter, medeoprichtster van Doctor Who-outlet Bad Wolf, gebruikten beide platforms vorige week om op te roepen om het recente belastingvoordeel van 40% voor Britse indiefilms uit te breiden naar "specifiek Britse" gelimiteerde series.

Harries was ook lovend over de ITV-serie Mr Bates vs The Post Office, die in januari een enorme lokale hit werd nadat Toby Jones een pijnlijke gerechtelijke dwaling tot leven bracht.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten