Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime, seizoen 2 - aflevering 9

"It's Showtime everybody. Showtime"

Shots Fired

Shots Fired is een FOX- serie die je het best American Crime light kan noemen. De éénmalige serie van tien afleveringen is een uitstekende serie om tussen door te kijken. Het laat je nadenken over de rassen en klasse verschillen in Amerika. Shots Fired verteld het verhaal van een schietpartij tussen een politieagent en een jonge jongen. Door dit fatale schietincident komt er ook een ander fatale schietpartij bovendrijven.

Shots Fired houdt geen spiegel voor zoals American Crime wel deed, maar het laat je wel zien hoe de verschillen en verdeeldheid in een klein zuidelijk plaatsje zorgen voor onrust, rellen en een hele hoop ellende. Ellende die makkelijk voorkomen kan worden door meer verdraagzaamheid, maar zover gaat Shots Fired niet.

De dramaserie van Fox blijft oppervlakkig en stelt geen belangrijke vragen, dat is jammer en ook een gemis. Eigenlijk doen de persoonlijke omstandigheden van Ashe Akino en Preston Terry er niet toe en toch speelt het een grote rol in de serie. Dat vind ik jammer, die tijd had beter opgevuld kunnen worden met de vraag of dodelijke schietpartijen anders en beter aangepakt kunnen worden.

Helaas speelt de politiek ook hier weer een grote rol en proberen verschillende partijen er van te profiteren. Ook de jury die hier weer duidelijk vooroordelen ten toon spreidt wordt niet onder de loep genomen. Shots Fired is goed, maar ze laten te veel liggen. Als ze iets dieper waren gegaan had deze serie zich met gemak kunnen meten aan American Crime. Maar helaas wilde of durfde de makers dat niet.

Dit was de radiocolumn, we hebben ook een nieuwe rubriek Wat is?, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Nina Simone - Don't Let Me Be Misunderstood

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten