Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 40

Showtime, aflevering 40

"It's Showtime everybody. Showtime"

Broadchurch

Verleden week zaterdag eindigde we Showtime met Gary Jules – Mad World en dat nummer hoorde bij de serie Broadchurch. Op maandag 27 februari 2017 gaat het allerlaatste derde seizoen bij ITV van start. Broadchurch is een whodunnit met een twist. Want wie zien uiteindelijk niet alleen wie het gedaan heeft maar ook de vreselijke nasleep van de moord op jonge Danny Latimer.

Naast het meer dan uitstekende acteerwerk speelt ook de omgeving een belangrijke rol in de serie. De kust van Dorset nabij Eype en Bridport is werkelijk een lust voor het oog. En niet alleen in Broadchurch wordt dankbaar gebruik gemaakt van het prachtige landschap, er zijn meer series uit Groot Brittannië die op briljante wijze gebruik maken van het uitzicht.

Broadchurch is een uitstekende serie die kans ziet om in acht goede afleveringen te vertellen wat ze vertellen willen. Het tweede seizoen was niet echt heel erg nodig maar wat was ik blij dat die er was. Eén van mijn lievelingsactrices Charlotte Rampling speelde daarin een belangrijke rol. Het tweede seizoen liet ons nog meer kennis maken met de achtergrond van DI Alec Hardy. We hebben gezien wat precies de Sandbrook zaak inhield en waarom het voor Hardy zo zwaar was samen met de Broadchurch zaak.

Als alles goed gaat zullen we in het derde seizoen een andere zaak zien, maar er wordt gefluisterd dat er wel het één en ander afgerond gaat worden wat betreft de eerste twee seizoenen. Ik zal op 17 april kunnen vertellen of het derde seizoen overbodig kijkvoer was of niet.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Talking Heads - This Must Be the Place

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten