Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 17

Showtime, aflevering 17

"It's Showtime everybody. Showtime"

12 Monkeys

Tja 12 Monkeys! Even weglopen, wegkijken, checken of je nog berichten hebt gekregen is een absolute no-go bij 12 Monkeys. Het eerste seizoen van 12 Monkeys leek nog ergens in de verte op de succesvolle film uit 1995 met Bruce Willis, Brad Pitt en Madeline Stowe. In het tweede seizoen hebben ze de film volledig los gelaten en springen, nee splinteren ze in 45 minuten van 1957 naar 1944, naar 2016, naar 2044, naar 1961 en weer terug, en dan ben ik waarschijnlijk nog wat jaartallen vergeten.

Begrijp me niet verkeerd, echt slecht kan ik 12 Monkeys niet noemen. Maar ze gaan hier en daar zo overboord met het verhaal dat je je afvraagt of ze zelf nog wel weten in welk jaar ze leven en ook waar. Ze slepen er zoveel bij en het virus waar het oorspronkelijk allemaal om draaide speelt geen enkele rol meer.

De wereld is aan het vergaan in 2044, en daarom moeten ze naar allerlei eerdere jaren om de paradoxen tegen te gaan, de getuigen te stoppen, het leger van de 12 apen tegen houden en ook de bezoekers stoppen voordat ze alle primaire te pakken krijgen en er in 2044 geen wereld meer is. Ben je daar nog…?

Precies, ingewikkeld is het woord niet, maar je moet er wel je aandacht bijhouden. Liever had ik gezien dat ze het bij twee seizoenen hadden gelaten, maar er komt nog een derde seizoen van tien afleveringen. Wat wel heel leuk is dat Madeline Stowe, die in de film Kathryn Railly speelt, ook in de serie haar gezicht laat zien.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer aan serienieuws hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is José Feliciano – Let’s Find Each Other Tonight

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten