Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime, aflevering 15

"It's Showtime everybody. Showtime"

Downton Abbey

Ik besef me heel goed dat ik hiermee mijn reputatie als anti romantisch volledig te niet doe, maar ik ga het toch hebben over de geweldige tijdsperiode serie Downton Abbey. Met het risico dat ik weer uitslag met bijpassende jeuk krijg ga ik de luisteraar vertellen dat als ze nog niet naar Downton Abbey hebben gekeken ze het hoog op hun wensenlijst moeten gaan zetten. 'Waarom?' hoor ik je denken…

Omdat Lady Mary de perfecte aristocrate is, Violet de Dowager Countess of Grantham geweldige onliners en humor heeft. Bates de meest lieve en kalmste Kamerheer is. Mrs Patmore de leukste kok is in heel Engeland, Mr. Carson de stijfste upperlip heeft van heel Engeland, Edith die van lelijk jong eendje verandert in een prachtige zwaan. Of Mrs Hughes, zo’n huishoudster wil ik ook wel. En dan het prachtige Yorkshire landschap en het schitterende landhuis dat Downton Abbey heet doet de rest.

Ieder karakter in Downton Abbey doet er toe, of je nu beneden werkt of boven leeft. De Granthams zijn prettige en lieve werkgevers die geven om hun personeel en diens familie. Downton Abbey laat ook de opkomst zien van de telefoon, elektriciteit, nagellak, de werkende klasse en vliegen (in een vliegmachine). Downton Abbey laat een waardige aristocraten-familie zien die na de Eerste Wereldoorlog moeite heeft met de vernieuwingen maar zich er toch dapper door heen weet te slaan.

Downton Abbey is een schitterend kostuumdrama die van begin 1912, toen de Titanic zonk, tot het eind 1925, oudejaarsdag, weet te boeien. Je leeft mee met de karakters of ze nu aristocraten zijn of personeel. Geef mij weer zo’n serie en ik neem het risico van uitslag met bijpassende jeuk op de koop toe.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is;

Bee Gees – Stayin’ Alive

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

CC11
CC11 23 juli 2016, 14:49
Deze serie is op elk vlak van een ongezien niveau in haar genre en dat mag men bij ITV gerust als een compliment beschouwen.
Log in om een reactie achter te laten