Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Coronacrisis; welke series moet je kijken? Top 5 onbekende kostuumdrama’s

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst met onbekende kostuumdrama's. Veel kijkplezier.
Een vorige lijst met onbekende Scandinavische series werd veel gelezen. Daarom nu een lijst met leuke onbekende kostuumdrama's. Je zult wel een beetje moeite moeten doen om ze te vinden want de meesten staan niet de reguliere streamingdiensten. Hou je van series zoals Victoria en Downton Abbey, dan hoop ik dat deze series ook bij je in de smaak zullen vallen.

5. Desperate Romantics


Zelf moet ik deze nog zien maar een van de hoofdpersonen herken je vast. Captain Ross Poldark, alleen een paar jaar jonger. De serie is uit 2009, dus een paar jaar voor de serie Poldark. Hier speelt hij Dante Gabriel Rossetti, een nogal luie schilder die liever met zijn modellen slaapt dan dat hij ze schildert. Samen met andere jonge, avontuurlijke kunstenaars vormen ze de Pre-Raphaelitische Broederschap. Alle zes afleveringen zijn te zien op YouTube.

4. Beecham House


De meeste kostuumdrama's spelen zich toch vaak al in Engeland, maar voor deze serie moeten we naar de andere kant van de wereld, India. Beecham House speelt rondom John Beecham, een voormalig soldaat die een nieuw leven wil beginnen als handelaar. Laat je meevoeren in tropische mix van olifanten, goud en mooie gewaden. Een leuk tussendoortje van zes afleveringen.

3. War and Peace (2016)


War and Peace oftewel Oorlog en Vrede van Leo Tolstoj is een klassiek verhaal, geschreven in 1869 en meerdere keren verfilmd. In 2016 is deze zesdelige serie uitgekomen (hoewel sommige dvd's de serie in acht afleveringen hebben gesplitst). Volgens een Britse krant “the greatest costume drama of the decade” en ja, het ziet er allemaal erg gelikt uit. Laat je meevoeren in oorlogen tussen de Russen en de Fransen maar ook hoogoplopende emoties tussen de vijf aristocratische families.2. Gentleman Jack


Dit op en top Britse kostuumdrama neemt je mee naar het jaar 1832 waar de lesbische Ann Lister verhuisd naar Halifax waar ze het landgoed gaat beheren, dat ze heeft geërfd. Ze wordt Gentleman Jack genoemd, draagt alleen zwarte kleding maar is menig man de baas. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Suranne Jones (Doctor Foster, Scott & Bailey) zet een prima rol neer. Te zien bij HBO.

1. Versailles


Lodewijk de Veertiende, de Zonnekoning, is hoofdpersoon in deze Canadese serie. Er zijn drie seizoenen waarbij we het leven van Lodewijk de XIV en zijn omgeving volgen. Of alles geschiedkundig helemaal klopt, laten we in het midden. Maar het ziet er allemaal mooi uit. Duidelijk is het dat er niet bezuinigd is op de kostuums. Versailles is goed voor een flinke brok Franse geschiedenis waarin politiek, religie, misdaad, verraad, erotiek en decadentie een belangrijke rol spelen.

Andere minder bekende kostuumdrama's zijn Another Period, Catherine the Great, The Moonstone (2016) en Upstairs Downstairs (2010). Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.

Another Period


Catherine the Great
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

RonSchoonwater
RonSchoonwater 10 mei 2020, 12:41
Desperate Romantics is een absolute aanrader! Geweldige serie. Het verhaal klinkt misschien wat 'glad', maar de uitwerking is top. Gentleman Jack moet ik nog zien (helaas op Ziggo). The Moonstone ken ik ook nog niet. Er zijn er nog veel meer te noemen (o.a. The Village, The Crimson Petal and The White). Heerlijk genre :)
Log in om een reactie achter te laten