Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 koninklijke series

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van Karin Witowski. Veel kijkplezier.

Terwijl onze koning en koningin bezoeken brengen aan instanties en zorginstellingen in ons eigen land, en het op anderhalve meter afstand lintjes regent, kunnen wij een kijkje nemen achter de muren van kastelen en paleizen, en kunnen wij zien hoe royalty leefde in vroegere tijden. Hierbij deel ik met jullie mijn persoonlijke koninklijke top vijf.

5. The Last Kingdom


Terwijl in de negende eeuw de zeven koninkrijken van Groot- Brittannië worden belaagd door de Denen, regeert koning Alfred de Grote in het laatste koninkrijk Wessex. Uhtred van Bebbanburg verloor zijn kasteel en zijn titel na een aanval door de Denen. Hij wordt opgevoed als Deen, maar voelt zich ondertussen ook nog Heer van Bebbanburg. Doordat hij in contact komt met koning Alfred en zich bewijst als legeraanvoerder en krijgsman, hoopt Uhtred zijn titel te heroveren. The Last Kingdom was een serie van BBC, maar is inmiddels volledig overgenomen door Netflix.

4. The White Queen


The White Queen is een dramaserie van BBC. Het verhaal spelt zich af aan het eind van de vijftiende eeuw, ten tijde van de Rozenoorlog. The White Queen gaat over de strijd om de troon tussen de huizen York en Lancaster. Ben je fan van The Tudors? Dan is The White Queen echt een serie voor jou. Het verhaal gaat over Henry de Zevende en zijn vrouw Elisabeth, oftewel de moeder van Henry de Achtste. Het verhaal van The White Queen is gebaseerd op de boeken van Phillipa Gregory. Van haar hand zijn ook de boeken, waarop de series The White Princess en The Spanish Princess. Een prachtige seriereeks om in deze quarantainetijd eens te bekijken. Alle drie de series zijn helaas niet in Nederland via streaming te bekijken. De dvd's zijn wel te koop.

3. The Crown


The Crown is een Netflix original en is een van de best bekeken historische series, die de streamingsdienst in huis heeft. Het vertelt het verhaal van Elisabeth, haar werk, haar privéleven, haar dilemma's en toont de levens van de mensen om haar heen. In The Crown zien we tijdens de eerste twee seizoenen de jongere jaren van Elisabeth. Het toont de ontmoeting, en haar huwelijk met prins Philip. Vanaf het derde seizoen nemen we een sprong in de tijd en zien we koningin Elisabeth tijdens de jaren zeventig en tachtig. Dan wordt ook kroonprins Charles geïntroduceerd. The Crown is te zien op Netflix.

2. Reign (2013)


Reign vertelt het onbekende verhaal van Mary, Queen of Scots. Ze is vijftien jaar als ze aankomt in Frankrijk, waar ze haar verloofde Francis ontmoet. Overleven aan het Franse hof te midden van woeste vijanden en duistere krachten, valt Mary soms zwaar. De Franse Koningin en moeder van Francis, Catherine is ervan overtuigd dat haar zoon de dood tegemoet zal zien wanneer hij en Mary in het huwelijk treden. Ze is daarom bereid om haar aanzienlijke macht te gebruiken om alles te doen om het huwelijk te voorkomen. Reign is een prachtig kostuumdrama, welke inmiddels afgerond is. De complete serie is te zien op Netflix.

1. The Tudors


De allerbeste serie met een koninklijk en tevens bloederig randje blijft voor mij The Tudors. Het huis Tudor is een grootse koninklijke familie in Engeland. Natuurlijk zijn er veel vorsten geweest in Engeland, maar Hendrik de achtste stak daar, samen met zijn dochter Elisabeth, met kop en schouders bovenuit. Het verhaal van Hendrik de achtste is dan ook erg fascinerend. Hij staat bekend om zijn vele huwelijken: zes in totaal. Helaas was Hendrik ook wreed; van de zes vrouwen verloren er twee hun hoofd op het hakblok. The Tudors is een prachtige serie, die helaas niet in Nederland te zien is. Wel is de afgeronde serie te koop in een prachtig, haast koninklijke box.

Naast deze lijst met series, zijn er nog veel meer series over Royalty. Zo noemde ik eerder al The White Princess en The Spanish Princess. Mocht je je meer interesseren in een serie, die deels geacteerd en deels een documentaire is, dan kan ik je van harte The Last Czars aanraden. Heb je deze series al gezien, of ben je toch op zoek naar een andere serie; binnenkort komen er meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_DAVE2804
27 apr 2020 17:52 -
Bij The Crown staat een gedeelte in het Engels. Daarna wordt de tekst in het Nederlands herhaald. Een beetje vreemd....?
Reageer
avatar_Karzal
27 apr 2020 20:24
Ik denk dat dit mogelijk door mij komt... ik vertaal in principe alles voor MySeries... maar denk dat er per ongeluk wat overlap is geweest. Ik ga het laten fixen :)
Reageer
avatar_Roeman
27 apr 2020 22:07
Een beetje vreemd....? Maar wel lekker....

Nee, alle gekheid op een stokje, ik heb het aangepast.
Reageer
avatar_tweemaalh
27 apr 2020 17:58 -
Mooi lijstje. Kleine opmerking over The Last Kingdom: het vierde seizoen staat in Nederland nog niet op Netflix. Heeft te maken met dat de uitzendrechten hier in eerste instantie bij BBC First liggen omdat het ooit van BBC Two was.
Reageer
avatar_Roeman
27 apr 2020 22:08
Ik heb die regel weggehaald.
Reageer

Laatste nieuws

Ferry zint op wraak en Bob gaat undercover bij een bende wapenhandelaars. Het tweede seizoen van Undercover gaat in september van start bij Netflix.
Gisteren, 13:00
Ook in de week van 3 tot en met 9 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 32.
Gisteren, 09:00
Hulu heeft aangekondigd dat er een hoofdrolspeelster is gecast voor de nieuwe dramaserie The Girl from Plainville.
zondag, 14:00
HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
zondag, 13:00
2
Het tweede seizoen van de Britse romantische fantasieserie A discovery of Witches verschijnt volgend jaar januari, het seizoen werd in 2018 besteld.
zondag, 12:00
1
Het productiebedrijf Bad Robot van J.J. Abrams bewerkt Untamed van Glennon Doyle tot een serie. Het boek werd dit jaar gepubliceerd.
zondag, 10:00