Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?

Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.
Inmiddels zijn we hard op weg om de 12000ste serie/programma aan ons bestand te kunnen toevoegen. Maar er zijn enkele ‘regels’ die horen bij het toevoegen van (nieuwe) series. We nemen ze met je door.

* Een serie moet eerst in TVDb staan, en goedgekeurd zijn, voor het kan worden toegevoegd.
*(Televisie)films horen niet thuis in onze database. Sommige televisiefilms van een serie worden wel in het database gezet als Special.
* Ook programma’s waar slechts één aflevering per jaar van wordt gemaakt hoort niet thuis in ons database. Ook programma’s als WK Voetbal hoort ook niet thuis in ons database. Voetbal zijn wedstrijden geen afleveringen.
* Let bij het toevoegen, dat je hierkunt doen, goed op de volgende informatie; staat de duur (tijd hoelang een aflevering duurt) en datum (jaartal) goed, is het land van herkomst correct, is de zender juist, zijn er afleveringen - eventueel met datums - toegevoegd en welke genres kan ik toevoegen.
* Over genres toevoegen het volgende; één tot drie genres zijn vaak meer dan genoeg. Hoe meer genres je toevoegt hoe verwarrender het kan worden, voorbeeld: een detective heeft vaak al met misdaad te maken of superhelden met actie, die hoeven dus niet samen toegevoegd te worden. Drama en komedie wordt dramedy. Bij animatie, anime, reality, spelprogramma’s, huis en tuin, reizen, documentaires en voedsel hoeven niet meer genres.
* In beschrijving is het de bedoeling dat je daar een correcte Nederlandse tekst neerzet.
* Let op dat bij de seizoenen ook datums zijn vermeld, zonder datums (behalve series die nog uit moeten komen) kunnen wij de serie of programma niet opnemen in ons database.

Wanneer kan een serie worden afgekeurd? Als niet alles (correct) is toegevoegd, of er geen Nederlandse omschrijving in staat, geen datums, geen tijdsduur, verkeerd land van herkomst, geen zender. Of als een serie niet voldoet aan de criteria zoals hierboven beschreven. Kijk dus goed in TVDb of alles correct is ingevuld, is dat niet het geval vul de gegevens dan aan voordat je de serie of programma in MijnSerie zet.

Soms kan het wat langer duren voor een serie goedgekeurd wordt. Dit kan te maken hebben omdat de informatie eerste nagekeken moet worden.

Ook kun je content zelf wijzigen. Onder het kopje ‘beschrijving’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken. Ook hier gelden een paar ‘regels’.

* Duur van afleveringen. De duur van de afleveringen kan soms verschillen. Dit kun je wijzigen maar let op, alleen de duur zoals het uitgezonden is door de originele zender. Netflix wil vaak nogal eens wat wijzigen in de duur van aangekochte series, maar die zijn dus niet correct en zullen worden afgekeurd.
* Land en zender. Spreekt voor zich, maar ook hier geldt aangekochte series door andere netwerken/streamingdiensten gelden niet als originele zenders, tenzij deze de productie hebben overgenomen. Denk hierbij aan Lucifer en You bij Netflix.
* Genres. Wijzigingen zijn prima, maar gebruik niet meer dan drie genres en wijzig het dan ook in de beschrijving.
* Trailer. Mocht er geen trailer zijn, of niet de juiste kun je die altijd toevoegen.
* Synoniemen. Soms hebben series (vooral uit andere Landen dan Amerika of Engeland) nog een andere titel, meestal één in de oorspronkelijke taal, denk aan The Bridge (2011) als Bron|Broen, die kun je dan toevoegen of je kunt de Engelse titel toevoegen, zoals bij La Casa de Papel die ook bekent staat als Money Heist.
* Beschrijving. In de beschrijving staat bovenaan bijna altijd; 'Serienaam' is een 'Land' 'genre(s)'serie van de 'zender'. De serie ging in première op 'dd maand jjjj'. Daaronder een beschrijving van de serie. Daarin kunnen typefoutjes in zijn geslopen of kan de beschrijving helemaal ontbreken of niet correct zijn. Wijzigen, verbeteren of toevoegen mag in correct Nederlands.
* VOD diensten die toegevoegd kunnen worden zijn Amazon, Apple TV+, Disney+, Netflix, NPO Start Plus, Videoland en Ziggo

Mocht je denken dat (première)datums, looptijd, beëindigd of juist niet, seizoenen, titels of foto’s niet correct zijn kun je dit aangeven in het forum onder: https://www.mijnserie.nl/forum/1-features-bugs-development/

Succes met het toevoegen en/of wijzigen-aanpassen van je favoriete serie(s).

P.s. Lees ook dit bericht en dit bericht over de series die door Netflix worden uitgezonden of zijn overgenomen en dit bericht.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten