Leuk?
14
0
Bekijk stemmen

Netflix en La Casa de Papel

Er komen nog steeds veel vragen binnen over de seizoenen en afleveringen van de populaire Spaanse misdaadserie La Casa de Papel.

Nu het tweede seizoen bijna van start gaat, zullen we proberen om uit te leggen hoe het zit met het eerste seizoen en waarom het op Netflix al twee seizoenen/delen heeft.

De serie is oorspronkelijk van de Spaanse zender Antena 3. Daar ging La Casa de Papel 2 mei 2017 in première en kreeg 15 afleveringen van elk 70 minuten in het eerste seizoen. Zo staat het ook vermeld bij MijnSerie.

Netflix heeft de serie aangekocht en ging er direct in knippen. Vermoedelijk om de afleveringen wat makkelijker binge-waardig te maken. Vanaf 22 december verscheen de serie dus bij de streamingdienst. Maar niet zoals Antena 3 het oorspronkelijk had uitgezonden. Netflix knipte de afleveringen in stukken van ongeveer 45 minuten, de ene wat meer, de ander wat minder. Maar dat was niet het enige wat ze hebben gedaan. Ze maakten er ook twee seizoenen van. Het eerste deel/seizoen kreeg dertien afleveringen en het tweede deel/seizoen kreeg er negen.

Nu komt op 19 juli het tweede seizoen uit. Netflix noemt dat het derde deel/seizoen. Terwijl het in MijnSerie staat als het tweede seizoen. Dit komt omdat de serie dus oorspronkelijk van Antena 3 was en daarom houden we die afleveringen en datums aan bij MijnSerie. Wij halen onze gegevens van de site TVDb.com. Ook daar heeft de serie één seizoen van vijftien afleveringen en een tweede seizoen die binnenkort van start zal gaan.

De verwarring bij veel kijkers is begrijpelijk, maar MijnSerie probeert de oorspronkelijk premièredatum, datums en seizoenen aan te houden. Dat betekent in dit geval de datums en het seizoen zoals uitgezonden door Antena 3. We hopen op deze manier wat meer duidelijkheid te hebben gegeven en wensen je veel plezier met het tweede seizoen van La Casa de Papel dat op 19 juli van start zal gaan.
Vorige aflevering
A Family Tradition
A Family Tradition
03x10
Leuk?
14
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Guantaz
07 Mei 2020 15:32 -
Ah, dat maakt een hoop duidelijk!
Reageer
La Casa de Papel