Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Nieuwe series toevoegen via TMDB of Trakt, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?

Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Maar er zijn enkele ‘regels’ die horen bij het toevoegen van (nieuwe) series. We nemen ze met je door.

* We halen alle series en programma's van Trakt. Dat betekend dat als iets niet in Trakt staat wij het dus niet kunnen binnenhalen. Helaas kun je niet zelf series en/of programma's toevoegen aan Trakt. Maar je kunt wel via Trakt series en/of programma's vanuit The Movie Database binnenhalen. Dat doe je via Import TV shows, helemaal onderaan de pagina Trakt TV. Let op je moet wel ingelogd zijn. In The Movie Database, kun je wel series toevoegen en wijzigen. Ook hiervoor moet je ingelogd zijn.

Voor het toevoegen van series en programma's op MijnSerie is er weinig veranderd voor de persoon die toevoegt, al is er achter de schermen wel het één en ander gewijzigd. Maar nog steeds gelden deze regels voor het toevoegen:

*(Televisie)films horen niet thuis in onze database. Sommige televisiefilms van een serie worden wel in het database gezet als Special.
* Ook programma’s waar slechts één aflevering per jaar van wordt gemaakt horen niet thuis in onze database. Ook programma’s als WK Voetbal horen niet thuis in onze database. Voetbaluitzendingen zijn wedstrijden, geen afleveringen.
* Let bij het toevoegen, dat je hier kunt doen, goed op de volgende informatie; staat de duur (tijd hoelang een aflevering duurt) en datum (jaartal) goed, is het land van herkomst correct, is de zender juist, zijn er afleveringen/seizoenen - eventueel met datums - toegevoegd en welke genres kan ik toevoegen.
* Over genres toevoegen het volgende; één tot maximaal drie genres is genoeg. Hoe meer genres je toevoegt hoe verwarrender het kan worden, voorbeeld: een detective heeft vaak al met misdaad te maken of superhelden met actie, die hoeven dus niet samen toegevoegd te worden. Drama en komedie wordt dramedy. Bij animatie, anime, reality, spelprogramma’s, huis en tuin, reizen, documentaires en voedsel hoeven niet meer genres worden toegevoegd.
* In de beschrijving is het de bedoeling dat je daar een correcte Nederlandse tekst neerzet van minimaal drie correcte Nederlandse zinnen. 'Een programma over koken' is dus geen goede omschrijving.
* Let op dat bij de seizoenen ook datums zijn vermeld, zonder datums (behalve series die nog uit moeten komen) kunnen wij de serie of het programma niet opnemen in ons database.
* Zet ook geen series of programma's in onze database alleen maar omdat het leuk is om toevoegen. Sommige programma's die in de afgelopen maanden zijn toegevoegd hebben geen enkele volger, ook worden dit soort programma's nauwelijks bekeken en krijgen ze geen update. Dat is jammer van jouw tijd, de tijd van de moderator en de ruimte die een dergelijk programma inneemt in onze database. Denk dus goed na voor je iets gaat toevoegen en voeg alleen een serie of programma toe als je van plan bent om deze zelf te gaan volgen of als je deze al gezien hebt.

Wanneer kan een serie of programma worden afgekeurd? Als niet alles (correct) is toegevoegd, of er geen Nederlandse omschrijving in staat, geen datums, geen tijdsduur, verkeerd land van herkomst, geen zender, teveel of verkeerde genres. Of als een serie/programma niet voldoet aan de criteria zoals hierboven beschreven. Kijk dus goed in The Movie Database of alles correct is ingevuld, is dat niet het geval vul de gegevens dan aan voordat je de serie of programma in MijnSerie zet.

Soms kan het wat langer duren voor een serie goedgekeurd wordt. Dit kan te maken hebben omdat de informatie eerste nagekeken moet worden.

Ook kun je content zelf wijzigen. Onder het kopje ‘beschrijving’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken. Ook hier gelden een paar ‘regels’.

* Duur van afleveringen. De duur van de afleveringen kan soms verschillen. Dit kun je wijzigen, maar let op alleen de duur zoals het uitgezonden is door de originele zender. Netflix wil nogal eens wat wijzigen in de duur van aangekochte series, maar dit is dus niet de correct informatie en zal het worden afgekeurd.
* Land en zender. Spreekt voor zich, maar ook hier geldt aangekochte series door andere netwerken/streamingdiensten gelden niet als originele zenders, tenzij deze de productie hebben overgenomen. Denk hierbij aan Lucifer en You bij Netflix.
* Genres. Wijzigingen zijn prima, maar gebruik niet meer dan drie genres en wijzig het dan ook in de beschrijving.
* Trailer. Mocht er geen trailer zijn, of niet de juiste kun je die altijd toevoegen.
* Synoniemen. Soms hebben series (vooral uit andere landen dan Amerika of Engeland) nog een andere titel, meestal één in de oorspronkelijke taal, denk aan The Bridge (2011) als Bron/Broen, die kun je dan toevoegen of je kunt de Engelse titel toevoegen, zoals bij La Casa de Papel die ook bekent staat als Money Heist.
* Beschrijving. In de beschrijving staat bovenaan bijna altijd; 'Serienaam' is een 'Land' 'genre(s)'serie van de 'zender'. De serie ging in première op 'dd maand jjjj'. Daaronder een beschrijving van de serie. Daarin kunnen typefoutjes in zijn geslopen of kan de beschrijving helemaal ontbreken of niet correct zijn. Wijzigen, verbeteren of toevoegen mag in correct Nederlands.

Mocht je denken dat (première)datums, beëindigd of juist niet, seizoenen, titels of foto’s niet correct zijn kun je dit aangeven, als je dat niet zelf kan wijzigen zoals hierboven staat aangegeven, in het forum onder: MijnSerie afleveringen en afbeeldingen bijwerken. Het makkelijkste is als je per programma/serie een nieuwe topic aanmaakt.

* Als je die aanvraag doet willen wij graag de volgende gegevens weten:

Naam serie of programma:
Ontbrekende/foutieve afleveringen/seizoenen/foto's etc.:
Nummer of URL van Moviebd : Voorbeeld: https://www.themoviedb.org/tv/1399-game-of-thrones, het nummer is dan: 1399

* In november 2021 is er voor de premiumgebruikers een zeer handige functie bijgekomen:

Er is een nieuwe functie toegevoegd voor de premiumgebruikers. Zij kunnen namelijk een aanvraag doen om de afleveringen-informatie opnieuw op te laten halen. Standaard gebeurd dit ook al, maar soms duurt het net even wat te lang of wordt de update niet goed verwerkt. Vanaf nu is het mogelijk om zelf de aanvraag in ons systeem te plaatsen.
Daarnaast zien alle gebruikers (mits je bent ingelogd) waar de data vandaan wordt gehaald en of de serie dus wel goed gekoppeld wordt etc. De informatie vind je bij de afleveringen-overzichtpagina van een serie in de rechterkolom.

Succes met het toevoegen en/of wijzigen-aanpassen van je favoriete serie(s).
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst