My Mother and Other Strangers

7.2 / 10
59 min
Drama, Oorlog
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.2 / 10
1seizoenen/5afleveringen/2016 - 2016 
NetwerkBBC One
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:59 min20162016 (Beëindigd)
Genres:DramaOorlog
Netwerk:BBC One
My Mother and Other Strangers is een Engelse dramaserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 13 november 2016.

Drama dat zich afspeelt in 1943, volgt de familie Coyne en hun buren als ze proberen een normaal leven te leiden nadat een US Army Air Force basis wordt opgezet middenin hun landelijke gemeente.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 5
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie My Mother and Other Strangers.

Populaire reacties (1)

avatar CC11
8.3
13 dec 2016
Het is het jaar 1943 en ook al is de oorlogsdreiging ver weg in het Ierse gehucht Moybeg, dat slechts enkele tientallen inwoners heeft, toch is de oorlog ook hier voelbaar.
De kleine, voornamelijk arme gemeenschap beleefd de oorlog op haar manier en voelt zich in haar dagdagelijkse leven voornamelijk bedreigt door de aanwezigheid van een Amerikaanse luchtmachtbasis die er in de buurt gevestigd is.
Waar de modale burger van Moybeg leeft van wat het land of de visvangst hem opbrengt is zowat de enige uitzondering de familie Coyne, waarvan Rose, de moeder niet enkel als lerares fungeert maar tevens de plaatselijke en enige winkel runt, terwijl haar man zich ontfermd over de aanpalende pub en hun boerderij.
Zij zijn dan ook de enige inwoners van Moybeg die zich een meid in hun huishouden en hulp op hun boerderij kunnen veroorloven.
De pub van de familie Coyne is zowat de enige trekpleister in de buurt die dan ook bezocht wordt door zowel de lokale bevolking als door het personeel en piloten van de luchtmachtbasis al verlopen de ontmoetingen tussen beide partijen allerminst hartelijk.
Die situatie betert er niet op wanneer één van de piloten zijn oog laat vallen op de 16-jarige dochter van de familie, Emma die bij manier van spreken het enige jonge meisje is in de wijde omgeving hetgeen bij de lokale jonge en andere bewoners voor heel wat wrevel zorgt.
Na een uit de hand gelopen ruzie tussen beide partijen, door moeder Rose opgelost met een tweeloop in de hand, komt er op de luchtmachtbasis een nieuwe verbindingsofficier om als buffer te dienen tussen legerpersoneel en lokale bevolking.
Op zich een strak plan, ware het niet dat moeder Rose gaandeweg gevoelens krijgt voor de nieuwe kapitein, wat de hele situatie er niet echt makkelijker op maakt.

Dit is geenszins een flitsende serie maar een, naar mijn gevoel, realistische poging om het leven tijdens de tweede wereldoorlog ergens ver weg in een klein Iers gehucht in beeld te brengen wat wonderwel goed gelukt is en gedurende de vijf afleveringen die de serie telt boeiend genoeg blijft, ook al handelt het over een plaatsje waar je bij wijze van spreken het gras kan horen groeien.

Vergelijkbare series

Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem
Sherlock
1 stem
My Mother and Other Strangers