Mr. Robot

7.8 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_gumstarr
9
28 jun 2015 12:12 - 22 sep 2021 04:49
Elk jaar worden we weer om de oren geslagen met een shitload aan nieuwe series en elk jaar is er altijd wel één die met kop en schouders boven de rest uit steekt. Vorig jaar kon die eer wat mij betreft naar Fargo, het jaar daarvoor stal Frank Underwood de show en in 2012 viel iedereen schreeuwend over elkaar heen met de claim dat ZIJ toch echt de eerste waren die Homeland hadden ‘ontdekt’. #sneu. Tot mijn spijt heb ik moeten concluderen dat de absolute moetkijker van 2015 tot op heden nog een beetje op zich laat wachten. Daar kunnen we het met z’n allen gewoon over eens zijn. Toch? Ja, dat kunnen we. Natuurlijk heeft Netflix ons met Daredevil verrast met eindelijk eens een fatsoenlijke superheldenserie. Natuurlijk was Better Call Saul best ok en kwamen die gekke Italianen eerder dit jaar over de brug met het heerlijk beklemmende 1992, maar de grote “hallelujah-fok-m’n-social-life-ik-blijf-mooi-binnen-want-dit-moet-eerst-afgekeken-worden” serie zat er helaas nog niet echt tussen. Tot nu. Aanstaande woensdag begint namelijk Mr Robot en ik durf er m’n nek wel voor uit te steken, dat we met deze nagelbijter verslavingstechnisch gezien te maken hebben met de Breaking Bad van 2015. There, I said it. En nu kan ik natuurlijk alleen maar afgaan als een gieter.

Een maand geleden was daar opeens de pilot. De aftrap van een verhaal over de jonge contactgestoorde computernerd Elliot, die overdag z’n boterham verdient bij een cybersecurity bedrijf en buiten kantooruren z’n skills inzet om de wereld een beetje beter te maken. Eigenlijk een soort superhero dus, maar dan zonder het belachelijke latex pakje en de cape. Zijn ‘buitenschoolse’ online capriolen blijven niet onopgemerkt en op een dag wordt Elliot in de metro naar huis aangesproken door Christian “Moddafokking” Slater (Dachten jullie ook niet dat die inmiddels wel snuivend ten onder gegaan moest zijn?) himself! De Slate is Mr. Robot en Mr. Robot is er op gebrand om met zijn hackersgroep het verziekte bedrijfsleven neer te halen dat onze samenleving al zo lang in haar zakkenvullende greep houdt. Go Mr. Robot!

Mocht je zo nu en dan een kijkje nemen op www.gumstarr.com, dan weet je dat ik over het algemeen pas iets over series schrijf als het eerste seizoen er op zit. Het zal niet de eerste keer zijn dat een veelbelovend begin uiteindelijk een plakkerige natte scheet blijkt te zijn. Maar Mr. Robot… Mein lieber Gott mensen kinder, Mr. Robot… Volgens mij heb ik tijdens de zestig minuten durende pilot geen één keer ademgehaald. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatste zo’n absurd vet gruwelijk fantastisch geweldige eerste aflevering van een serie zag. Er staan in Huize Gumstarr geen heilige geschriften in de boekenkast, maar je zou als atheïst toch bijna op de knieën vallen en om het even welke God met tranen in de ogen smeken om heel veel meer van dit. Meteen bij de ongemakkelijk monotone voice-over van Elliot aan het begin was het voor mij al raak:

What I’m about to tell you is top secret. A conspiracy bigger than all of us. There’s a powerfull group of people out there that are secretely running the world. I’m talking ’bout the guys noone knows about, the guys that are invisible. The top 1% of the top 1%. The guys that play God without permission. And now I think they’re following me.

Ik hoop zo ontzettend dat deze zeven zinnen de voorbode zijn voor alles wat Mr. Robot ons nog voor gaat schotelen. Het is rauw, ongemakkelijk, beklemmend en doorspekt van mysterie, maar tegelijkertijd opvallend makkelijk kijkbaar. De plot raakt aan iets waar steeds meer weerstand in de samenleving voor aan het ontstaan is: de graaicultuur bij de banken, het gevulde enveloppen over tafel schuiven bij de FIFA en het elkaar baantjes toekennen in de politiek en daarbuiten. Een actueel onderwerp wat op een smakelijk grimmige manier in beeld wordt gebracht. Laten we vanavond aan de rand van het bed allemaal even een schietgebedje doen, want als Mr Robot de lijn van de pilot doortrekt, dan kunnen we de komende maanden smullen van een serie die met stip de top 10 van de Gumstarr Top 100 in gaat komen.
Reageer
Bekijk reacties (4)
avatar_anonymous
28 jun 2015 16:26
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Weer top, Gum. Ik twijfel of dit de topper wordt zoals jij zegt. De pilot is idd sterk, maar de Breaking Bad van 2015 is iets teveel eer nog. Laten we eerst maar kijken of de volgende afleveringen hetzelfde niveau weten te halen. Maar deze gaan we natuurlijk volgen, dat staat net zo vast als een erectie. Kunnen we dit al, waarschijnlijk, de beste serie van USA Network tot nu toe noemen.
Reageer
avatar_Sproet2jes
11 jul 2015 19:32
Geen aanvulling nodig. ..
Top serie.
Reageer
avatar_ChapterZ
19 jul 2015 12:45
Ben benieuwd, Btw mooie serie site ziet er netjes uit.www.gumstarr.com
Reageer
avatar_gumstarr
19 jul 2015 13:04
Thanks.
Reageer
avatar_Inter
9
10 jul 2015 18:59 -
Echt een topper van een serie!
Reageer
avatar_anonymous
-
22 dec 2015 15:58 -
eerste afleveringen waren geniaal, daarna werft het vager en vager, helaas
Reageer
avatar_Hoeymans
9
29 nov 2015 18:30 -
Topper! super gave serie
Reageer
avatar_JanWillemK
8.1
27 aug 2015 08:28 - 22 sep 2021 04:49
Voor iedereen die het nog niet wist, de finale aflevering is naar volgende week verzet.
Meer informatie: http://www.tv.com/shows/mr-robot/community/post/mr-robot-season-finale-delayed-shooting-virginia-144062154289/

Let op, pagina kan spoiler(s) bevatten.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_anonymous
27 aug 2015 23:04
Ja ik zag het net, baal er wel van. Maar goed we hebben al een week gewacht, kan dat laatste weekje er ook wel bij.
Reageer
avatar_magoose
6.9
15 aug 2015 20:59 -
Het jaar is nog niet om, maar voor mij is dit de beste serie van het jaar 2015. De pilot was ijzersterk, een van de beste dat ik ooit gezien heb. Rami Malek is echt gemaakt voor die rol, speelt echt sterk.
Reageer
avatar_JanWillemK
8.1
25 jun 2015 08:32 -
Serie is alweer vernieuwd voor een tweede seizoen!
Bron: http://tvseriesfinale.com/tv-show/mr-robot-early-season-two-renewal-for-usa-series-37231/
Reageer
avatar_JanWillemK
8.1
21 jun 2015 13:43 - 22 sep 2021 04:49
De pilot aflevering is één van de betere die ik de afgelopen 5 jaar gezien heb!
Count me in!
Reageer
avatar_heplam
9
07 jun 2015 17:52 - 22 sep 2021 04:49
Nou ben nu al hooked laat maar komen de rest
Reageer
avatar_anonymous
-
04 jun 2015 21:33 - 22 sep 2021 04:49
Christian Slater..de laatste tijd zag je m alleen nog in Archer, maar nu eindelijk weer eens in leven lijve, de hoofdrol, aparte gast die me wel aanspreekt...Als ik een hacker zou zijn en er iets mee zou willen doen, dan zou ik zijn zoals die gozer, heel erg op mezelf ...wat ik inderdaad ook ben...m'n eenzaamheid hoef ik niet te verbergen, dat verwerk ik gewoon...door mezelf voor goede doelen in te zetten.deze serie heeft hoe dan ook een boodschap , meteen al vanaf het begin.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
Mr. Robot