Marcella

7.8 / 10
46 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_gumstarr
9
23 mei 2016 13:45 -
Ik ga het gewoon zeggen: Er is een nieuwe Sarah Lund opgestaan! De trui van Mart Smeets is ingeruild voor een parka met bontkraag en in plaats van knäckebröd staat er elke ochtend bloedworst met witte bonen in tomatensaus op het menu, maar er is een nieuwe Sarah Lund opgestaan. Eindelijk weer een ietwat emotioneel beschadigde, twee-keer-kijken-knapperd met snuffelskills waar Sherlock Holmes gierend jaloers op zou zijn. Uit met die vlaggen! We hebben hier met z’n allen veel te lang op moeten wachten, dus dit mag gevierd worden. Dit móét gevierd worden. Driewerf hoera voor de nieuwe van ITV, Marcella.

Dan zeg je je baan op om fulltime voor je gezin te zorgen, gaat je kerel er opeens vandoor. Mooi klote. Zit je dan werkeloos thuis. Op een gegeven moment komen al die herhalingen van Coronation Street en Eastenders ook wel je neus uit. Hoe lekker is het dan, als er opeens wordt aangebeld en je oude werkgever op de stoep staat? Of je misschien tijd hebt om naar wat foto’s te kijken? Foto’s van dooie mensen. Nou, dat is best lekker. Je was namelijk detective en je was daar verdomde goed in. Je besluit je badge weer op te spelden om af te rekenen met een geest uit het verleden, nietsvermoedend dat dit besluit je leven misschien alleen maar meer overhoop gooit. Dat is in het kort het leven van Marcella Backland en dat is dus best prima om naar te kijken.

Is Marcella de nieuwe The Killing? Nee. We zijn enthousiast en verkeren in gelukzalige euforie, maar we moeten wel realistisch blijven. Marcella is goed, Marcella is spannend en Marcella smaakt naar meer, maar Marcella is geen The Killing. Het is eerder de River van 2016. Scandinavische beklemmendheid op Britse bodem. Op zich niet verrassend als je bedenkt, dat het meesterbrein achter het Deens/Zweedse The Bridge, Hans Rosenfeldt, ook de geestelijk vader is van Marcella. Had River een weergaloze Stellan Skarsgård, Marcella leunt vol op de ijzige Anna Friel, die er op de één of andere manier vanaf aflevering één met je sympathie vandoor gaat. Ze is 160 cm powervrouw, die niet te bedonderd is om bij een geschil in de relationele sfeer de voortanden uit het gebit van haar 30 cm grotere echtgenoot te timmeren. Ze vaart volledig op haar onderbuik en deinst er niet voor terug om mensen, in haar zoektocht naar de waarheid, tegen de haren in te strijken. Ze oogt vaak hard en onverschillig, maar vanbinnen is het een orkaan van emoties. Emoties die zo nu en dan zorgen voor meltdowns, die Tsjernobyl doen lijken op een klein bedrijfsongevalletje. Het maakt haar net zo interessant als labiele voorgangers als Sarah Lund, Saga, Carrie Mathison en de zus van Dexter. Om maar wat heerlijke emotionele wrakken de revue te laten passeren.

Het verhaal zit lekker in z’n plotwendingen, waardoor je meer dan eens op het verkeerde been wordt gezet. Het kan irriteren dat er op het einde nogal wat losse eindjes overblijven, maar ik zie dat alleen maar als des te meer reden om Marcella op te laten draven voor een tweede seizoen. Ik wil dat namelijk graag, een tweede seizoen. Een tweede seizoen met wat antwoorden op nog openstaande vragen, maar vooral een seizoen met heel veel meer Marcella. Geef het me. Geef het me nu!
Reageer
avatar_frajax
8
17 jul 2016 11:58 -
ondekt op Netflix, blij toe
Reageer
avatar_Ram1971
8
18 jun 2020 20:37 -
Graag seizoen 3 beschikbaar stellen in app het draait al op netflix!?!?
Reageer
Bekijk reacties (2)
avatar_Roeman
19 jun 2020 00:30
Marcella is oorspronkelijk van ITV en die gaan de serie pas in september uitzenden, Lees dit artikel maar dan wordt er meer duidelijk.
https://www.mijnserie.nl/nieuws/columns/5837-netflix-en-verandering-van-seizoenen-tijden-en-afleveringen/
Reageer
avatar_SabineBoldewijn
19 jun 2020 10:11
Duidelijke info, dank je wel
Reageer
avatar_MikeSmit
8
23 jun 2020 16:11 -
Wanneer is seizoen 3 beschikbaar in de app?
Reageer
avatar_mvdl85
8
14 jun 2020 15:44 -
SEIZOEN 3 vanaf vandaag te zien op netflix
Reageer
Bekijk reacties (2)
avatar_SabineBoldewijn
15 jun 2020 11:42
Yeah!
Reageer
avatar_thoontje
20 jun 2020 08:55
Geweldig seizoen!
Reageer
avatar_SabineBoldewijn
7
15 jun 2020 17:10 -
Wanneer is seizoen 3 beschikbaar in de app?
Reageer
avatar_ceesb
10
05 jan 2020 03:50 -
Een echte topper mooi verhaal lijnen en onverwachte wendingen. Verheug mij op seizoen 3
Reageer
avatar_Toontje35
8.5
15 jun 2018 08:38 -
Wow gaaf seizoen 2. Drama, spanning, veel plotwendingen. Bijna in 1 ruk gekeken.
Tikkie dramatisch einde. Maar geeft een goede bodem voor een derde seizoen.
Reageer
avatar_Rob0860
9.5
14 jun 2018 19:07 -
Nou gauw maar eens kijken
Reageer
avatar_thoontje
9
14 jun 2018 08:31 -
Wat een mooi tweede seizoen en het einde, hopelijk komt er een 3de seizoen, een aanrader
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
03x01
Roeman
16 jul 10:27
Klopt maar in september komt deze pas uit op ITV. En dat is de originele zender.
03x01
muziekgek1
15 jul 23:13
is al op netflix