Making a Murderer

8,0 / 10
60 min
Misdaad, Documentaire
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Jelle van de Steeg geeft "Making a Murderer - Seizoen 1" een 10.
Geschreven door Jelle van de Steeg op 18 januari 2016.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Making a Murderer - Seizoen 1

Making a Murderer is een tiendelige, waargebeurde, documentaire serie uit Amerika. Op 18 december werd de serie wereldwijd uitgebracht door Netflix.

In een van de meest besproken series van de afgelopen weken wordt het verhaal verteld van Steven Avery en zijn familie. De Avery's, door de buurt ook wel een 'Tokkie-familie' genoemd, runnen een autosloopbedrijf in Mishicot, Wisconsin. Wanneer in 1985 de dan 22-jarige Steven Avery opgepakt wordt voor een verkrachting, verandert het leven van de Avery's drastisch.

Steven en zijn familie houden altijd vol dat hij onschuldig is. Ondanks enkele bewijsstukken die in zijn voordeel wijzen, waaronder een betrouwbaar alibi, wordt Steven veroordeeld tot 32 jaar gevangenisstraf. In 2003, na 18 jaar vast te hebben gezeten, wordt Steven onschuldig bewezen en vrijgelaten. Twee jaar lang kan Steven genieten van zijn vrijheid, voor hij opnieuw wordt opgepakt. Dit keer beschuldigt men hem van de moord op Teresa Halbach.

© Netflix


Het onrecht wat de Avery's wordt aangedaan is gruwelijk, en laat men verbijsterd naar de televisie kijken. Als kijker voel je zowel de boosheid als het verdriet van de familie en voornamelijk Steven.

Het onrecht wat de Avery's wordt aangedaan is gruwelijk, en laat men verbijsterd naar de televisie kijken


Wat de serie fantastisch doet, is het in beeld brengen van de rechtszaak. Bijna vier uur lang volgen de kijkers een intense rechtszaak, met enorm veel verklaringen van getuigen. Tussen deze beelden door, worden er interviews met de advocaten, familieleden en natuurlijk de ouders van Steven getoond. Al dit alles verveelt geen moment en na 60 minuten is het onmogelijk de volgende aflevering niet direct te kijken.

Dit meesterwerk moet door iedereen gezien worden en pakt op de valreep van 2015 misschien nog wel de hoofdprijs voor beste nieuwe serie van dat jaar.
Volg Making a Murderer
Vorige aflevering
Trust No One
Trust No One
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_Inter
18 jan 2016 14:07 -
Wat een serie! Niet normaal hoe erg, een uitstekend interessant verhaal! Echt een topper!
Echt ongelooflijk! En respect voor de schrijver van deze recensie!!!! Echt geniaal geschreven!
Reageer
avatar_jellesteeg
18 jan 2016 14:21
Thanks :-)
Reageer
avatar_H3nDri3
18 jan 2016 15:35 -
Heb deze serie in één nacht uitgekeken. Kon er gewoon niet mee stoppen.
Reageer
avatar_CC11
19 jan 2016 02:53 -
"Making A Murderer" is goed, heel goed zelfs maar niet goed genoeg om een 10 te verdienen. Daarvoor wordt het verhaal iets te éénzijdig belicht, wat ook al gebleken is uit allerhande artikels in de pers na het verschijnen van deze docuserie.
Dat het zaakje stinkt daar kan je niet omheen maar vergeet niet dat men enkel laat zien wat men wil dat je ziet, het hele verhaal zullen we wellicht nooit kennen.
Reageer
avatar_anonymous
19 jan 2016 09:55
Nee, daar ben ik het wel mee eens. Ik vond een 9 min wel goed, dus heb 'en op een 9 ingeschaald. Hele sterke serie, een van de beste van vorig jaar, maar idd heel eenzijdig belicht. Zoals ik zei in mijn recensie: als de serie dan ook had gekeken naar wie het dan wel had gedaan, meer tijd had besteed aan Teresa Halbach en bepaalde dingen objectiever had belicht dan was het nog beter. Ik mis wel een beetje een kritische benadering in deze recensie, er is meer over de serie te vertellen. Maar ben het zeker met je eens over de emotie die deze serie oproept.
Reageer
avatar_jellesteeg
19 jan 2016 10:11
Ik had achteraf gezien misschien wel wat kritischer mogen zijn inderdaad. Daar tegenover staat wel dat ik ook niet teveel wil prijsgeven voor mensen die het nog niet gezien hebben, en deze recensie lezen om zich te laten overtuigen.

Zal je mening meenemen naar m'n volgende recensie :-)
Reageer
avatar_CC11
19 jan 2016 11:22
Ik zou me niet te veel zorgen maken als ik jou was.
Van de meer dan 600 series die op mijn profiel staan haalt er geen enkele een 10 als totaalscore.
Misschien ben ik wel iets te kritisch :-)
Reageer
avatar_anonymous
19 jan 2016 13:37 -
zeker geen 10, maar het siert de kant van de aanklager niet dat ze ten tijde van de opnames niet wilde meewerken en nu klagen dat het wel heel eenzijdig is... wat ik wel knap vindt is dat de serie niet perse bezig is om de schuld/onschuld te belichten, maar vooral om de bewijslast van de aanklagers onderuit te halen. of hij nou schuldig of niet schuldig is, o.b.v. deze bewijzen had hij niet veroordeeld mogen worden
Reageer
avatar_Alhyanek
19 jan 2016 19:56 -
goede en frisse omschrijving. Ga de serie nu zeker kijken na het te hebben gelezen.
Reageer
avatar_jellesteeg
24 jan 2016 18:56 -
Voor de liefhebbers: op stevenavery.org staat enorm veel materiaal over de rechtszaak en het onderzoek.
Reageer

Nieuwste recensies

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7