Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Jelle van de Steeg geeft "The Leftovers - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Jelle van de Steeg op 18 juni 2016.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

The Leftovers - Seizoen 2

We stone each other to death, but we're afraid of the authorities? Can you explain that to me?



The Leftovers is een van de meest onderbelichte pareltjes van het moment. Fantastische cinemafotografie, ijzersterke scenes, prachtige muziek en sterke acteerprestaties. Het is iets wat het tweede seizoen allemaal in zich heeft.

Het tweede seizoen van The Leftovers start met een ietwat rare proloog, die ver terug de tijd ingaat. Na deze proloog is de familie Murphy – nee niet die clown Eddy – te zien. Zij wonen in het fictieve plaatsje Jarden, Texas. Het is het enige plaatsje ter wereld dat geen verdwijningen kende tijdens de Sudden Departure, en wordt daarom ook wel Miracle genoemd.

Kevin, Nora, Jill en de baby zijn ondertussen vertrokken uit Mapleton om een nieuw leven op te bouwen in Jarden. Ook Matt besluit om – samen met zijn vrouw – te vertrekken naar Jarden. Al snel kruisen de paden van de Murphy’s, Garvey’s en Jamison’s elkaar, iets wat goed en rustig wordt opgebouwd.

In de dagen die volgen na hun komst gebeuren er vreemde dingen, en staat Miracle op zijn kop. Daarnaast is ook Megan, nu leider van de Guilty Remnant, te zien. Zij verblijft nog altijd in Mapleton, net zoals Kevin’s ex-vrouw Laurie en haar zoon Tom. De laatste twee proberen in het tweede seizoen mensen te helpen hun oude leven op te pakken, nadat ze bij de Guilty Remnant gezeten hebben.

The Leftovers
© HBO

Waar het eerste seizoen soms nog wat haperingen kende, is dit in het tweede seizoen niet het geval. Elke aflevering is een beleving op zich en verveelt geen moment. De sterke dialogen, verrassende plottwists en de altijd bijpassende muziek maken van het tweede seizoen een pareltje. The Leftovers liet in seizoen een al zien erg sterk te zijn in het neerzetten van afleveringen die, toch vrij uniek, zich focussen op maar één persoon. Dit doen ze ook weer met enkele afleveringen in het tweede seizoen, iets wat resulteert in de – naar mijn mening - beste aflevering tot nu toe en de serie een eigen karakter geeft.

Dat de serie onderbelicht is, is duidelijk. Waarom is lastig te zeggen. Het kan liggen aan de allereerste aflevering die de kijker direct achterlaat met veel vragen, iets wat sommigen laat afhaken. Tevens kan het liggen aan het feit dat de serie niet ingaat op het feit hoe en waarom de Sudden Departure plaatsvond, wat veel mensen toch willen weten. Het gaat puur in op hoe mensen zich gedragen na zo’n grote en ingrijpende gebeurtenis, en de gevolgen hiervan. Verwacht ook in het tweede seizoen geen antwoorden op het hoe en waarom, maar laat je overrompelen door het magische gevoel dat Miracle geeft en laat je mee stromen met de emoties van de karakters.

Als je als kijker het eerste seizoen toch wat tegen vond vallen en je bent nog niet begonnen aan het tweede, doe dit dan vooral. Ondertussen zijn de opnames, voor een deel in Australië, van het derde en laatste seizoen begonnen. Wanneer deze uitkomt is nog onbekend, al gok ik op november/december dit jaar.

The Leftovers
© HBO
Volg The Leftovers
Vorige aflevering
The Book of Nora
The Book of Nora
03x08
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_DavidPrice
18 jun 2016 12:34 -
Wat een uitstekende recensie. Helemaal mee eens. Dank je wel.
Reageer
avatar_DesmondN
18 jun 2016 13:54 -
Helemaal mee eens. Misschien wel de meest ondergewaardeerde serie van dit moment, terwijl het voor mij het best is wat er op dit moment is. De serie heeft iets magisch en verdient echt een groter publiek. Ach, their loss dan maar!
Reageer
avatar_CC11
18 jun 2016 17:57 -
Eerlijk gezegd ken ik de serie niet maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt dus ik zet hem op mijn lijstje.
Reageer
avatar_jellesteeg
20 jun 2016 08:58
Ben benieuwd wat je er van gaat vinden!
Reageer
avatar_RLS90
19 jun 2016 03:01 -
Leuke recensie. Hij staat op m'n watchlist. Had er al meerdere goede dingen over gehoord.
Reageer
avatar_240980toos
13 aug 2018 00:03 -
Helemaal mee eens, persoonlijk ook de beste van de 3 seizoenen.
Reageer
The Leftovers