Making a Murderer

7.9 / 10
60 min
Misdaad, Documentaire
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_anonymous
-
24 aug 2017 15:00 -
Serie in een keer helemaal uitgekeken! Je moet er wel even inkomen (zoals bij veel serieus), maar na 2 of 3 afleveringen wordt het steeds spannender en wil je graag doorkijken!
Reageer
avatar_Frodootje
8
10 feb 2016 15:03 -
Wat een geweldige serie. Deed me op veel vlakken denken aan de Paradise Lost documentaires over de West Memphis 3.
Reageer
avatar_punkmuts
-
02 feb 2016 12:16 -
Wat een flut serie. Zeker, alle pseudo-intellectuele volgers zullen deze serie de hemel in prijzen maar voor mij was het na twee afleveringen genoeg. Een documentaire van 10 uur duurt me net even te lang. Ik lees het boek wel een keer.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_anonymous
02 feb 2016 17:42
Bijgewerkt op: 02 feb 2016 17:42
Jammer dat de serie wat te hoog gegrepen is voor jou, maar om nou af te geven op anderen die het wel goed vinden gaat ook wat te ver. Misschien komt er een kinderversie in boekvorm uit.
Reageer
avatar_Toontje35
9
27 jan 2016 09:38 -
Werkelijk briljante docuserie. Vooraf had ik zoiets van: Huh? 10 uur. Maar ontzettend boeiend. Van begin tot eind. Echt genoten van deze serie.
Reageer
avatar_anonymous
-
03 jan 2016 14:51 -
Geweldige documentaire. Gisteravond na WIDM en Moltalk wilde ik 2 afleveringen gaan kijken, om vervolgens pas om 8 uur de volgende ochtend mijn bed op te zoeken. Als dit een film/serie was geweest had je echt gedacht hoe verzinnen ze het. Ben het met gumstarr eens, als je een sterk gevoel van rechtvaardigheid hebt, is dit een zware zit.
Reageer
avatar_gumstarr
9
23 dec 2015 12:32 -
Na die teleurstellende seizoensfinale van Luther nog even iets om de dinsdagavond niet als een nachtkaars uit te laten gaan, dacht ik. Misschien is dat Making A Murderer waar iedereen zo hysterisch over loopt te doen wel wat, dacht ik. Zo fantastisch zal het allemaal ook weer niet zijn, want op social media maken mensen van een drol altijd een slagroomtaart, dacht ik. Dacht ik. Het is nu woensdagochtend en ik stap net trillend van de bank nadat ik 10 uur achter elkaar totaal verbijsterd naar m’n tv heb zitten staren. Wat de fok?! Waar heb ik naar zitten kijken? Hoe kan dit? Wat nu?

Ik geef het maar alvast mee, Making A Murderer wordt een helse klus voor mensen met een overontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid. Schrijf jij John de Mol dus nog wekelijks een brief, omdat het toch schandalig is dat niet Jim, maar Jamai met dat tenenkrommende Step Right Up er tijdens Idols 1 met de winst vandoor ging, dan is deze misschien niet voor jou.

Making A Murderer is het waargebeurde verhaal van de familie Avery en van Steven Avery in het bijzonder. De Avery’s worden door de buurt een beetje omschreven als de Tokkies van Mishicot, Wisconsin. De Nationale IQ Test zal door een Avery dus niet zo snel gewonnen worden, maar dit gebrek aan parate kennis maken zij ruimschoots goed met het opstropen van de mouwen op het terrein van Avery’s Auto Salvage. Ook zoon Steven trekt tegen betaling zo nu en dan een auto uit elkaar en van die zuur verdiende centen drinkt hij in de lokale kroeg dan een biertje. Soms lopen deze stapavondjes wat uit de hand en belandt de kat van de buren op de BBQ. Daarvoor moet Steven dan een nachtje brommen in de cel, maar dat vindt Steven geen probleem. Don’t do the crime, if you can’t do the time. Zo is Steven, een realist pur sang. Niet iedereen kan deze zorgeloze houding even goed waarderen, dus als er aan de kust van Wisconsin iets heel erg verkeerd gaat, is men er als de kippen bij om de onschuldige Steven de schuld in de schoenen te schuiven.“The victim identified the perpatrator as wearing white underwear,
when Steven Avery didn’t even own underwear”Als je dacht met Dear Zachary en The Imposter twee documentaires gezien te hebben, die je compleet verward in je woonkamer achterlieten, berg je dan maar. Making A Murder stapelt de OMG’s en WTF’s in zo’n rap tempo op, dat je er in no time een keukentrapje bij moet pakken. Zelfs de meest verstokte complotdenkers zouden bij deze moeder aller doofpotaffaires zoiets hebben van: “Nou nou nou, ho eens even. Mag het even wat minder allemaal? Dit wordt wel een heel erg stug verhaal zo.”. Alles is zo duidelijk en nauwkeurig in beeld gebracht, dat je jezelf er af en toe echt even aan moet helpen herinneren dat je niet naar een ongeloofwaardige SBS6 crimi zit te kijken maar naar de werkelijkheid. Een krankzinnige werkelijkheid. Een realiteit waarin stuitende domheid en de absolute arrogantie van de macht regeren en alles op hun weg verpletteren, hun slachtoffers vertwijfeld en machteloos achterlatend. Het is staatssecretaris Teeven die er een puinhoop van maakt, aftreedt en vervolgens doodleuk voor €8.000,- in de maand in de Tweede Kamer gaat zitten alsof er niks gebeurd is. Het is Blatter die zich, onderweg naar z’n privéjet met topless stewardessen, in z’n met bladgoud versierde Maybach afvraagt, hoe het toch komt dat de wereld zo’n vertekend beeld van hem heeft. Het is complete waanzin. Als je last hebt van hoge bloeddruk, zet je pillen dan maar vast klaar op grijpafstand, want je gaat ze nodig hebben. Misschien ook goed om te zorgen voor voldoende snacks en slurpwerk, want Making A Murderer is net een pak Bastogne koeken. Je begint er met één, maar stopt pas als het pak helemaal leeg is. Eet smakelijk.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_braafje666
04 jan 2019 08:28
niet Jim, maar Jamai met dat tenenkrommende Step Right Up er tijdens Idols 1 / ongeloofwaardige SBS6 crimi / Het is Blatter die zich, onderweg naar z’n privéjet met topless stewardessen, in z’n met bladgoud versierde Maybach ...zomaar wat eruit gevist van wat allemaal nutteloze info is; blijven bij de serie die je recenseert en de over de top aanvullingen maken het mij inziens een lang, te lang schrijfsel.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.