Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Frederika Reihs geeft "Luz - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Frederika Reihs op 20 februari 2024.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Luz - Eerste aflevering

Waar Luz voor de ouders vooral voorspelbaar zal zijn en heel mild, zal voor het kinderoog mooie avonturen zich uitstrekken.

Luz is één van de nieuwste aanwinsten van Netflix, een hartverwarmende kinderserie over een meisje dat wordt gered van haar opa en die opgroeit bij een inheemse stam in het regenwoud van Brazilië. Ze gaat van een vrij, ongedwongen en liefdevolle wereld naar een elitaire kostschool wanneer haar opa ontdekt dat ze nog leeft.

Luz
© Netflix


Luz is een meisje van negen jaar die is opgevoed door een liefdevolle vrouw van de kaingang-stam. Zij zijn de enige familie die zij kent, hoewel ze van haar familie ook niet veel mag. Alle andere kinderen van de stam mogen de stad in, maar zij mag niet. Luz is een koppig meisje dat nergens voor terugdeinst en het regenwoud kent als haar broekzak. Ze kan haar vuurvliegjes vragen om haar de weg te wijzen, wat zorgt voor prachtige beelden voor menig kind.

Luz
© Netflix


De serie is gericht op basisschoolleeftijd. Het leert kinderen over de uitdagingen op school. We zien Luz uitdagingen aangaan en nergens voor terugdeinzen. Ze komt ook in de problemen, maar weet hier altijd uit te komen. Deze eerste aflevering heeft zowel een beetje spanning als ook veel positiviteit. Het ouderlijk front kunnen we zeker geruststellen over deze serie. Luz maakt geen overdreven avonturen mee maar de makers van deze serie hebben duidelijk oog voor de doelgroep. Waar het voor de ouders vooral voorspelbaar zal zijn en heel mild, zal voor het kinderoog mooie avonturen zich uitstrekken. Luz wordt in haar kleine avonturen begeleid door vuurvliegjes. Zij zullen haar het licht wijzen en haar pad verlichten naar haar geluk.
Video on youtube
Volg Luz
Vorige aflevering
The Firefly and the Stars
The Firefly and the Stars
01x20
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Luz