Legion

7.4 / 10
49 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_240980toos
8
23 mei 2018 20:30 -
Wat een rush ! Visueel kunstwerk ! 1 van de absolute hoogte puntjes s2 a6 echt waanzinnig.. Waar in seizoen 1 nog een verhaallijn zat wordt in seizoen 2 alles nog psychotischer en gekker. Geen serie die je achter mekaar door kan kijken.. Is ook af te raden ook haha
Reageer
avatar_alex3012
8
07 apr 2018 09:17 -
s2 e1 net gezien maar begint weer als een enorm raadsel.
denk dat ik beter 5 weken ken wachten en dan beginnen met kijken zodat de logica me hersenpan zal bereiken
Reageer
avatar_anonymous
-
25 jul 2017 18:11 -
Vergeet Daredevil. Vergeet Jessica Jones. Vergeet al die andere Marvel-troep: het mag allemaal op de knieën voor Legion.

Legion is van zo'n verschrikkelijk hoog niveau dat er niks soortgelijks is. Ik heb veel series gekeken. Maar als mensen om een aanrader vragen geef ik altijd de tip Legion voor als je naar LSD wilt kijken, en The Leftovers als je van keiharde drama houdt. Voor de rest is er geen serie die zich kan meten aan een van deze twee series.

Over dat LSD gebeuren; Legion is echt trippy. Enorm trippy. Het bezit alle genres: actie, sci-fi, romantiek, horror. Ik kijk zelf nooit horror, maar Legion zat echt op het randje!!

Ik kan er voor de rest gewoon geen woorden meer aan kwijt. Wat is dit ongelooflijk fantastisch. Noah Hawley is een briljantje man. Het is wel te zien dat het derde seizoen van Fargo heeft geleden aan het feit dat Hawley zo erg met Legion bezig was. Ik kan niet wachten tot seizoen 2!!!!!!!!
Reageer
avatar_alex3012
8
01 jul 2017 19:09 -
afl 1 net gekeken maar begint echt heel bizar
weet echt niet wat ik er nu van moet denken
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_alex3012
02 jul 2017 01:20
aflevering 4 gezien en nog steeds weet ik niet wat ik moet denken
ik zit er wel in gezogen qua verhaal maar is heel verwarrend.
hoop niet dat er zo cliché komt zoals met het einde van lost
Reageer
avatar_Symfoton
10
11 mei 2017 16:58 -
Legion is een zeldzame goede serie op elk vlak. So I said it! Als Dan Stevens voor zijn acteren geen prijs krijgt dan weet ik het ook niet meer. Zonder de andere acteurs tekort te doen trouwens. De cinematografie is ook van een bizar hoog niveau. Visueel zeer creatief en met veel durf. Op geluidsgebied is er veel te genieten. Als je als filmliefhebber niet een paar flink hard opveert uit je stoel en “WAUW” schreeuwt, dan heb je of helemaal niks met het genre of je bent gewoon geen filmliefhebber. Te gek dit! Heb begrepen dat ondanks tegenvallende kijkcijfers (hoe dan?), men in ieder geval de wijsheid gehad heeft om dit door te laten gaan. Niet heel veel seizoenen trouwens, want het raakt snel helemaal uitgemolken.
Reageer
avatar_Polar_low_in_my_head
10
26 mrt 2017 16:03 - 26 mrt 2017 20:02
Deze serie is zo ontzettend goed. Wat een ongelooflijke bizarre productie. Marvel is nogal ondersteboven van het hoge niveau , 2e seizoen al bevestigd en dat ondanks de tegenvallende kijkcijfers.Deze serie is namelijk niet voor iedereen geschikt, vrij psychotisch en soms lastig te volgen.

Kijk deze serie als je van films en tv series houdt zoals Twin peaks, Shutter island, Inception, Utopia (channel4), GoT, Fight Club, Silence of the lambs, The Matrix, A clockworks Orange, Mr. Robot, Fargo (tv serie) en natuurlijk X-MEN. Legion heeft inmiddels een ware fanbase en cultgroep op Reddit etc.

Verhaal is prachtig uitgewerkt en als kijker maak je dezelfde ontwikkeling mee als de hoofpersoon 'David'. De eerste paar afleveringen zijn verwarrend, frustrerend en fantastisch tegelijkertijd. Je bent zoekende, je leeft meer en meer mee met de andere karakters en stukje bij beetje gaan je David beter begrijpen. Actie scenes en superkrachten zijn in eerste instantie niet het centrale aspect van deze serie, maar daar valt over te twisten, zelfs wat betreft de eerste paar afleveringen.

Acteerprestaties zijn van ontzettend hoog niveau. Dan Stevens en Aubrey Plaza stelen de show en het zou mij niets verbazen als zij in de prijzen vallen bij de Emmy Awards. Dat geldt ook voor de regisseur Noah Hawley (Fargo). Want Legion is een cinematografisch hoogstandje van het hoogste niveau. Het mooie aan de regie en artwork is dat dit tevens als middel wordt gebruikt om de kijker 'hints' te geven en je iets duidelijk te maken. Het terug kijken van een bepaald shot heeft mij al menigmaal een 'Wtf' momentje opgeleverd, hoe had ik dat kunnen missen!! Deze hele serie zit vol met dit soort 'Easter eggs'.

Met nog één aflevering te gaan kan ik nu nu al zeggen, dit is in mijn optiek met afstand de beste 'marvel' productie tot nu toe.

Legion. An onorthodoxe superhero TV-series legt de lat hoog. X-MEN meets Fight club.

10.
Reageer
avatar_Hansopje
8
18 mrt 2017 16:11 -
Wat een fascinerende serie! Niet heel makkelijk, maar wel geweldig creatief. Goed opletten ook, want sommige stukken worden pad later in de serie duidelijk. Eigenlijk meer een serie om achter elkaar te blijven kijken.
Reageer
avatar_Rockingmonkey
4
28 feb 2017 13:57 -
Ik heb het niet vaak , maar na 3 afeleveringen heb ik besloten niet verder te kijken. Het boeid me totaal niet, en kom er ook niet in. Dus helaas een misser wat mij betreft.
Reageer
avatar_sigmacom
-
24 feb 2017 14:16 -
na 2 en een halve aflevering te hebben gekeken geef ik het op. het pakt me niet...
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_winthoos
02 mei 2017 19:32
Na de eerste aflevering had ik al zoiets van grrrrrrrrrrrrr. Dus ben gestopt.
Reageer
avatar_sarlottje
6.9
21 feb 2017 18:11 -
Ik weet niet wat ik van de serie moet vinden. Beetje apart geschreven, maar toch op een leuke manier mysterieus.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.