Jane Eyre

7.3 / 10
55 min
Miniserie
Volg deze serie
7.3 / 10
1seizoenen/5afleveringen/1973 - 1973 
NetwerkBBC One
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:55 min19731973 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
Netwerk:BBC One
Jane Eyre is een Britse miniserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 27 september 1973.

Jane Eyre gaat over de gouvernante Jane Eyre, die, hoewel zij niet knap van uiterlijk is, de liefde weet te winnen van haar raadselachtige werkgever Edward Rochester.

In het begin van het verhaal wordt de tienjarige Jane, die wees is en verzorgd wordt door haar liefdeloze tante Mrs. Reed, vanwege een ruzie met haar verwende neefje John Reed naar de strenge kostschool Lowood gestuurd. Daar is zij getuige van de dood van vele kinderen als gevolg van een heftige tyfusepidemie, die wordt aangewakkerd door de slechte omstandigheden waarin de meisjes moeten leven. Dit incident is gebaseerd op ware gebeurtenissen: twee van Charlotte Brontës zusters overleden op jeugdige leeftijd als gevolg van de barre omstandigheden op hun school (Cowan Bridge). Ook Janes wijze, godsdienstige vriendinnetje Helen Burns, die aan tuberculose lijdt, sterft in haar bijzijn. Later worden de omstandigheden op Lowood beter. Jane verblijft er tot haar achttiende, de laatste twee jaren als lerares.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 5

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Jane Eyre.