Insatiable

7.1 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

‘Netflix-serie Insatiable veroorzaakt eetstoornissen’

Al ruim tweehonderdduizend mensen hebben een petitie ondertekend die moet voorkomen dat de nieuwe Netflixserie Insatiable te zien zal zijn.

Hoewel de serie pas op 10 augustus verschijnt, is het de trailer die nu al voor woede en bezorgdheid zorgt.MijnSerie meldde al eerder dat de trailer tot veel discussie leidt. In Insatiable ('onverzadigbaar') draait het om 'Fatty Patty' (actrice Debby Ryan in fatsuit), een blonde tiener met overgewicht die gepest wordt op school. Na een klap op haar kaak kan ze een zomer lang nauwelijks eten. Als Patty na de vakantie ineens slank op school terugkeert, wordt ze mateloos populair. Ze besluit wraak te nemen op de pesters.

Na de eerste onrust op Twitter, zette de Britse kunstenares Florence Given vorige week een petitie online. Ze noemt de serie "giftig", maar ook een niet op zichzelf staand fenomeen: steeds opnieuw krijgen vrouwen de boodschap dat wie populair, geliefd en aantrekkelijk wil zijn, ook slank moet zijn. "Insatiable moet stoppen, besluit ze. Deze serie zal eetstoornissen veroorzaken". Dat heeft NRC Handelsblad gecheckt. De conclusie van het dagblad is als volgt:

'Of iemand een eetstoornis ontwikkelt hangt af van veel verschillende factoren. Behalve genetische eigenschappen kan ook een bepaald schoonheidsideaal een rol spelen. De Netflixserie Insatiable kan bijdragen aan het schoonheidsideaal. Het lijkt 'slank zijn' namelijk te promoten (alleen de trailer is nog te zien). Toch is het te sterk om te concluderen dat de serie één op één een eetstoornis veroorzaakt. Daarom beoordelen we de stelling als grotendeels onwaar.'
Vorige aflevering
The Most You You Can Be
02x10
Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Karzal
30 jul 2018 19:59 -
Pff... wat een gedoe allemaal... bevalt het niet, kijk het dan niet.
Reageer
avatar_Rob0860
30 jul 2018 20:21 -
Inderdaad dat gejank hier altijd over van alles, dan kijk je toch niet, daarbij geen Netflix dan kan je ook niet kijken. Dat handjevol jankers zal indruk maken op Netflix met miljoenen klanten.
Reageer
avatar_TnTNL
31 jul 2018 07:59 -
Prachtig dit, volgens mij is het alleemaal onderdeel van PR want ik ben heel benieuwd naar de serie nu. Dat zou ik anders niet hebben haha
Reageer
avatar_Christophe
03 aug 2018 12:11 -
Ik ben het eens met TnTNL, men probeert een hype te creëren. Met 13 reasons why hebben ze dat ook geflikt. Toen was het heikel onderwerp zelfdoding. Nu eetstoornissen. Toch ga ik kijken, ik geef elke serie een eerlijke kans.
Reageer

Laatste nieuws

Anne+ komt terug. In het eerste seizoen zagen we hoe de lesbische twintiger Anne terugblikt op haar turbulente leven tijdens haar studententijd en hoe diverse meisjes en relaties haar hebben gevormd tot de persoon die zij nu is.
Vandaag, 16:00
Hulu wint de strijd om de nieuwste thrillerdrama serie van de Oscarwinnende schrijver Graham Moore (The Imitation Game). Verschillende netwerken hadden interesse in The Holdout, gecreëerd en geschreven op basis van het nieuwste boek van Moore.
Vandaag, 15:00
Showtime heeft een pilot besteld van The Curse, een komedieserie van de regisseurs en co-schrijvers Benny en Josh Safdie (Uncut Gems) en bedenker Nathan Fielder (Nathan for You).
Vandaag, 14:00
The Walking Dead is een Amerikaanse horrorserie van de zender AMC. De serie loopt al sinds oktober 2010.
Vandaag, 13:00
On My Block is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. De serie ging in première in maart 2018. Het derde seizoen verschijnt in maart 2020.
Vandaag, 12:00
Eric Newman, bekend als showrunner van de Netflix-series Narcos en Narcos: Mexico, gaat de korte dramaserie Painkiller voor de streamingdienst maken, met als thema de opioïdencrisis in Amerika.
Vandaag, 11:06