Het Wassende Water

7.6 / 10
55 min
Drama
Volg deze serie
7.6 / 10
1seizoenen/8afleveringen/1986 - 1986 
NetwerkNCRV
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:55 min19861986 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:NCRV
Het Wassende Water is een Nederlandse dramaserie van de zender NCRV. De serie ging in première op 7 januari 1986.

In de Lopikerwaard woont in de jaren 1920 de rijke boerenfamilie Beijen. Zoon Gieljan komt in opstand tegen het boerenleven en zijn protestantse komaf. Hij wordt hierbij tegengewerkt door zijn strenge en stuurse moeder, Thera. Aanvankelijk volgt hij haar raad op, om niet te kiezen voor vrijgevochten vrouw, maar als zijn vrouw Aaige sterft aan hondsdolheid, die ze heeft opgelopen door een beet van Wees, besluit hij te vertrekken uit de polder. Als er een watersnood dreigt, keert hij echter terug om met de familie te vechten tegen het opkomende water.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Het Wassende Water.

Nieuws (1)

Op zondag 12 maart is de actrice Kitty Courbois overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Haar dochter, journaliste Gijsje van Bentum, maakte het treurige nieuws bekend via Facebook: My mother died today. No...
13 mrt 2017

Vergelijkbare series

Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem
Sherlock
1 stem