Game of Thrones

8.8 / 10
57 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
NielsvanRens geeft "Game of Thrones - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door NielsvanRens op 6 juli 2015.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Game of Thrones - Seizoen 1

“Anyone can be killed.” Een van de beroemde quotes uit Game of Thrones (GoT). Deze quote is precies de zin wat GoT samenvat, een serie waarin ‘Expect the unexpected’ centraal staat.

Laten we beginnen met de eerste tien minuten van de eerste aflevering. Ik weet heel erg zeker dat je in bijna geen andere serie zo’n goede eerste 10 minuten ziet. Twee mannen patrouilleren in een besneeuwd bos. De duisternis heeft iets onguurs waarvan je nekharen recht overeind gaan staan. Een kille wind vliegt langs je oren… Stel je dit alles voor en je zit meteen in de eerste aflevering van GoT.

In dat bos gebeurt iets mysterieus. Maar het verhaal speelt zich niet alleen daar af. Het speelt zich af in de mythische wereld van De Zeven Koninkrijken. Hierin liggen allerlei continenten waar machtige families de macht proberen te eisen. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Verraad, bedrog, gruwelgevechten, seks en onverwachte plotwendingen staan in GoT centraal.

Laten we het maar hebben over die plotwendingen, want dit maakt de serie ongelofelijk sterk. Al bij de eerste aflevering is er een hevige cliffhanger waar je U tegen zegt! En phoe, de rest van de vele plotwendingen zijn om je vingers bij af te likken. Dit is het eerste punt wat GoT zo sterk maakt. Er zullen er nog vele volgen…
De personages zijn ontzettend goed. Het acteerwerk op en top. Neem nou bijvoorbeeld de familie Stark. Stark vestigt zich in het noorden in de stad Winterfell. Daar is Eddard Stark (Sean Bean, Legends) aan de macht. Hij is een trouwe man en houdt van zijn familie. Wanneer hij Winterfell moet gaan verlaten, lopen zijn emoties hoog op. En ja, ook jij als kijker voelt dit. Het acteerwerk is zo goed dat je van verschillende personages gaat houden.

Natuurlijk zijn er dan ook personages die je gaat haten. Joffrey Barratheon (Jack Gleeson, Killinaskully), een egoïstische hufter (en ja dat mag ik zeggen over hem), ga je gewoon haten. Stel jezelf je grootste vijand voor en vermenigvuldig hem/haar met vier en je hebt Joffrey.

Niet alleen acteerwerk en de onverwachte plotwendingen zijn uitstekend, ook de muziek. De muziek in GoT is ongelofelijk belangrijk. Wanneer een zwaard door een keel wordt geduwd, zal de muziek zijn plaats innemen. Wanneer iemand onthoofd wordt, zal de muziek zijn plaats innemen. Wanneer er een achtervolging met hijgende paarden plaatsvindt, zal de muziek zijn plaats innemen. Ik kan nog vele en vele scènes opnoemen, maar de boodschap zal nu wel duidelijk zijn.

Maar wat is GoT nu samengevat? Het is een serie waarin bloed, seks en verraad zich vele malen laten zien en zeker niet te weinig. Zoals ik net al zei, expect the unexpected. Je kunt niet spelen met macht. “If you play the game of thrones, you win or you die.”
Volg Game of Thrones
Vorige aflevering
The Iron Throne
The Iron Throne
08x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BadWolf
06 jul 2015 15:50 -
Een collega had mij op de boeken gewezen. Dit was voor er sprake was van een tv serie.
Heb de boeken gelezen tot aan halve wegen 'Een dans met draken' (boek 5). Het boek schoot m.i. niet echt op. Dit hebben ze in de serie gelukkig opgelost. Ik denk dat dit een absolute 'must see' serie is. Een serie die zeker de status klassieker zal krijgen.
Reageer
avatar_michaeljackson
08 jul 2015 15:41 -
een hele goeie serie maar seizoen 1 was erg matig waarom? Ned stark ik vond z'n personage totaal niet boeiend vond het prima de eind-scene in aflevering 9 whahahahahaha de onnodige of saaie of minder belangrijke personages stierven allemaal in het eerste seizoen vond ik prima gedaan maar helaas nu in het heden is het moment aangekomen dat de beste en leukste personages eraan gaan :(
Reageer
avatar_lightningspirit
14 jul 2015 13:30 -
Er zijn zoveel plotwendingen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en al snel de draad kwijtraakt, echter als je houdt van actie, geweld, sexscenes en soms bloedmooie vrouwen dan is game of thrones een geweldige serie. Ik ben om.
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5