Fortitude

7.4 / 10
45 min
Misdaad, Drama, Mysterie, Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_Querina
7
28 dec 2018 18:50 -
Deze serie wordt alleen maar vreemder, gekker en beter. :D
Reageer
avatar_anonymous
-
06 okt 2017 12:21 -
Spannend, surrealistisch, beklemmend. Een duistere serie waarbij ik ook aan Twin Peaks moest denken. ik vind het geweldig!
Reageer
avatar_simonfender
8
23 apr 2017 00:09 -
Bizarre serie, houdt me wel bezig.
Reageer
avatar_anonymous
-
15 nov 2015 17:29 -
Fantastische serie, mooie sfeer, genoeg tempo. Doet me heel ver weg denken aan Twin Peaks. Uiteraard niet zo surrealistisch, maar wel zo'n geïsoleerde gemeenschap, Britse?, tja wat is hij nou eigenlijk, forensisch onderzoeker. Ben benieuwd bij wie hij in bed kruipt!
Reageer
avatar_Maaike1973
8
27 okt 2015 19:28 -
Top serie. Beetje duister sfeertje en enige vreemde (lees voor mij gore) scenes. Ben benieuwd naar het 2e seizoen....al ben ik nog niet aan het einde van de eerste.
Reageer
John Doe
josefskil (gast)
05 okt 2015 12:37 -
waanzinnig verhaal, was alweer een tijdje op zoek naar een goeie serie. DIT is um!
Reageer
avatar_simonfender
8
30 mei 2015 10:33 -
Volgens mij zijn er 12 afleveringen! Neemt niet weg dat het een bijzondere serie is die gaande weg voor mij een topper blijkt. In deel 10 wordt duidelijk wat er zich afspeelde in het begin van de serie. Vleugjes van Breaking Bad en Twin Peaks, vreemde gebeurtenissen die deze serie tot een heel apart verhaal maakt. Ben zeer benieuwd naar serie 2
Reageer
avatar_Izzzmine
6
19 mei 2015 00:56 -
serie is niet klaar na afl 11 en het wordt een beetje horror voor de liefhebber
Reageer
avatar_gumstarr
8
20 apr 2015 12:59 -
Het is koud in Fortitude. Het is zo koud in Fortitude dat de bewoners Canada Goose jassen niet dragen, omdat de rest van het schoolplein er ook één heeft, maar omdat ze anders onderweg naar de buurtsuper doodvriezen. En laten we eerlijk zijn, wc-papier is belangrijk, maar niet belangrijk genoeg om er je leven voor te laten. Dan maar even met de krant van gisteren. Toch? En als je dan in je GORE-TEX onderbroek de voordeur achter je dichttrekt, vergeet dan niet je jachtgeweer mee te nemen voor het geval je bij het rode stoplicht naast een uitgehongerde ijsbeer staat. Yep, Fortitude is een afgelegen verzameling huizen op de Noordpool en daarmee het ultieme klittenband voor avonturiers, loners en andere vreemdsoortigen. Lange tijd is het allemaal pais en vree daar tussen de inmense gletsjers, maar dan wordt er iemand dood in z’n huis aangetroffen. Vermoord. Door een onbekend persoon. Oeeeeehhhhhhhh. Er wordt vanuit Engeland een detective ingevlogen en de hoedunnit kan beginnen.

Fortitude heeft die lekkere klemmende Nordic Noir sfeer, die we ook kennen van Deense series als The Killing, The Bridge en The Legacy. Sowieso lijkt Sky op dat vlak wel te weten waar ze de mosterd moeten halen, want eerder spatte in Gomorra de heerlijke ellende er al vanaf en in het nu nog lopende 1992 is het wéér een potje smullen geblazen. Zet dat af tegen het verpletterend prachtige arctische decor waartegen Fortitude is geschoten en klaar ben je. Of toch niet? Juich inderdaad niet te vroeg, want de boel sleept een beetje. De eerste afleveringen zijn wat onsamenhangend en alleen voor de echte doorzetters ontvouwd er zich uiteindelijk een verhaal dat de moeite van de doorkijkers loont. Als de doorkijkers niet vies zijn van wat vreemde wendingen tenminste, want die krijg je in Fortitude namelijk wel voor je kiezen.

Ooh en wordt niet meteen té enthousiast van Sarah Lund in de trailer. Ze speelt maar een kleine rol en lijkt in niks op de Noorse trui, waar we in The Killing zo verliefd op werden.
Reageer
avatar_Jonesz1984
6
05 apr 2015 15:21 -
Heeft iemand deze serie al gezien? Hoor er wisselende verhalen over.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.