Empire

8.2 / 10
43 min
Drama, Muziek
Volg deze serie
Bekijk trailer
6seizoenen/102afleveringen/2015 - 2020 
NetwerkFOX
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:43 min20152020 (Beëindigd)
Genres:DramaMuziek
Netwerk:FOX
Empire is een Amerikaans muzikale dramaserie van de zender FOX. De serie ging in première op 7 januari 2015.

Een uniek familiedrama gesitueerd rond een hip-hop imperium. De serie gaat over Lucious Lyon (Oscar-genomineerde Terrence Howard), een charismatische superster die zich klaar maakt voor de beursgang van zijn bedrijf. Dat avontuur zal gepaard gaan met de nodige middelen, zij het eerlijk of oneerlijk.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 12
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 18
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 18
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 18
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 18
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 18
Seizoen 6

Populaire reacties (12)

avatar gumstarr
5
29 jan 2015
Ik ben dus een sucker voor 90’s R&B. Het is mij op dat vlak nooit zoet of slecht genoeg. Geef me een knisperend haardvuur, twee pallets bodylotion, een berenvel en het constante gejammer van beroepsjankerds als Blackstreet, Brownstone en Jodeci en ik spin als een opgerolde kat tegen de verwarming. Die liefde voor het genre heb je ook écht wel nodig als je meer dan één aflevering van Empire uit wil zitten, want het lijkt soms wel alsof je naar een 40 minuten durende videoclip van R. Kelly zit te kijken. Lekkere glibberige tunes, maar uitermate middelmatig acteerwerk en een opeenstapeling van clichés.

Lucious Lyon is de opperkoning van een urban platenlabel. Als de mensen niet doen wat Lucious zegt, dan beukt hij ze in elkaar, want dat is schijnbaar hoe urban platenlabelbazen te werk gaan (Proef hier een licht cynische ondertoon. Proef ‘m heel erg.). Lucious is ziek. Hij heeft ALS. Je weet wel, die ziekte waar nu een medicijn voor is omdat Jeroen van der Boom en de hele cast van GTST op YouTube een emmer met ijskoud water over zichzelf heen gooiden (Weer wat cynisme.). Voor zijn opvolging kijkt Lucious naar zijn kroost. Niet zijn gehele kroost, want één van de telgen is homo en daar moet Lucious niks van hebben. Ondanks het feit dat de uitdekastkomerij van Frank Ocean heeft aangetoond dat er – op wat ongeschoolde primaten na – weinig mensen écht warm of koud worden van homoseksualiteit in de urban scene, schijnt de zender Fox het nog steeds een ‘dingetje’ te vinden. Als het over black culture gaat moet er natuurlijk ook iemand in de gevangenis zitten (Houdt dat cynisme dan nooit op?!) en in Empire is dat de moeder van Lucious z’n kinderen, Cookie. Wanneer zij vrijkomt en zich ook met de bedrijfsvoering gaat bemoeien zijn de rapen helemaal gaar.

Het is Fox gelukt om alle bestaande stereotypes over de hiphop/urban wereld, gays, vrouwen en zwart Amerika in één show te persen. Alsof dat nog niet bewonderingswaardig genoeg is, hebben ze het ook voor elkaar gekregen om een niet eens zo heel slechte cast te laten acteren als leden van amateurtoneelvereniging ‘Vrolijk op de planken’ uit Bunschoten. Hierdoor worden de karakters eigenlijk meer karikaturen en zoeken je tenen bij iedere dialoog angstvallig naar ruimte om tot volle kromming te komen in je Nike Roshe Run. Hoe Empire op IMDb een 7,7 bij elkaar heeft weten te hosselen is mij een volkomen raadsel, want in Huize Gumstarr haalt hij met de hakken over de sloot een voldoende en alleen maar omdat er lekker slechte muziek in zit.
avatar anonymous
-
26 feb 2015
Kan iemand mij vertellen waar de aflveringen staan?

Vergelijkbare series

Power
20 stemmen
Quantico
14 stemmen
Scandal
13 stemmen
Star
11 stemmen
The Blacklist
10 stemmen
Empire