Death Note

8.4 / 10
22 min
Anime
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Sam Blaauboer geeft "Death Note - Complete serie" een 8.5.
Geschreven door Sam Blaauboer op 8 March 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Death Note - Complete serie

“Wat zou er gebeuren als er een mysterieus boekje op onze aarde valt die men de macht geeft om te bepalen wie sterven?” Dat is de tagline die ik ergens las toen ik zo’n 3 jaar geleden in deze serie werd getrokken. Ik was gelijk helemaal hooked. Ik heb de 37 afleveringen nu al meerdere keren bekeken en het verveeld nooit. Death Note, een Japanse anime gebaseerd op de manga van Tsugumi Ohba speelt zich af in Tokio, Japan.
© NTV

Het verhaal volgt Light Yagami (Mamoru Miyano, Ajin), een student met een hoger dan gemiddeld IQ. Wanneer hij zich op een dag verveeld en een vreemd notitieboekje uit de lucht ziet vallen veranderd voor hem

Een gezuiverde wereld waar geen criminaliteit meer bestaat en hij de ‘God who rules all’ is.

alles. Na een klein experiment met het notitieboekje, dat blijkbaar iedereen vermoordt wiens naam erin staat, ontmoet Light de Shinigami (god van de dood) Ryuk (Shidô Nakamura, Chacha), de oorspronkelijke eigenaar van het notitieboekje, die het uit verveling liet vallen naar de menselijke wereld. Wanneer Light achter de volledige potentie komt van de Death Note ziet hij een toekomst voor zich die alleen hij waar kan maken. Een gezuiverde wereld waar geen criminaliteit meer bestaat en hij de ‘God who rules all’ is.

Death Note spreid zich uit over 37 aflevering van elk zo’n 20 tot 25 minuten. De eerste paar aflevering waren voor mij even inkomen, maar toen ik daar doorheen was… WOW! Mindf*cks everywhere en geen flauwekul meer.

WOW! Mindf*cks everywhere en geen flauwekul meer.

Hoewel, dat kan je misschien denken als je de serie voor het eerst kijkt, maar ongelofelijk hoeveel je gaat zien als je de serie voor een tweede of derde keer kijkt. Alles sluit op elkaar aan. Introducties van andere karakters brengen het spelelement naar een nieuw niveau en zelfs als kijker krijg je dan soms het gevoel alsof je niet alles weet.
© NTV

Als iemand die houdt van dit soort series en een fervent fan is van dit genre kan ik zeggen dat dit een echte aanrader is. Als je de manga hebt gelezen en nog niet bent begonnen aan de serie is dat ook een enorme aanrader. De twee zijn op sommige punten iets anders wat zorgt voor verrassing voor beide media. In tegenstelling tot de verschrikkelijke film die werd gemaakt met dezelfde titel is dit een superieur geschreven verhaal en nemen karakters mysterie met zich mee. Ook de animatie kan ook echt niet onderdoen voor de tijd waarin de serie werd gemaakt. Al met al, een fantastische serie met een 9 als cijfer.
Volg Death Note
Vorige aflevering
New World
New World
01x37
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_TnTNL
08 Mar 2018 13:40 -
Helemaal met de recensie eens. Dit is één van de twee (of drie misschien) series die ik helemaal opnieuw heb gekeken en er is geen spijt. Moet wel zeggen, de serie bestaat uit 'twee delen' en dat deel één wel een stuk sterker was naar mijn mening
Reageer
avatar_Hodja
08 Mar 2018 15:29 -
Leuke recensie, ik vond het 2de deel ook wat zwakker, maar nog steeds heel leuk!
Death Note is ondertussen een klassieker in de anime wereld.
Reageer
avatar_TragicError
09 Mar 2018 05:36 -
Goede recensie. Ik mag naar waarschijnlijk aannemen dat je een hebt over de Amerikaanse remake. Die is inderdaad verschrikkelijk. De twee Japanse films zijn daarentegen wel weer oké. Ook de spinoff is niet zo slecht.
Reageer
avatar_Mackey
09 Mar 2018 20:59 -
Ryuk met zijn appel is hilarisch :)
Reageer
avatar_Satiana
31 Mar 2018 15:38 -
Dit was een zeer leuke anime dit is een serie met veel potentieel en dat een surrealistische beeld weergeeft
Reageer

Nieuwste recensies

The 100 - Seizoen 7 (DVD)

7

NCIS: Hawaii - Eerste aflevering

7

The Mysterious Benedict Society - Seizoen 1

7.5

Lucifer - Seizoen 6

7

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8