Criminal Minds: Beyond Borders

7.4 / 10
43 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Peter Rotthier geeft "Criminal Minds: Beyond Borders - Seizoen 2" een 6.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 21 september 2017.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Criminal Minds: Beyond Borders - Seizoen 2

Na Suspect Behaviour is Beyond Borders een tweede poging om een spin off van het populaire Criminal Minds te lanceren. In tegenstelling tot zijn voorganger kreeg Beyond Borders, na een tegenvallend eerste seizoen, toch een tweede kans van CBS.

Of dat terecht is kom je te weten aan het eind van dit relaas want net als bij de lancering start dit tweede seizoen veelbelovend. Het team van Jack Garrett (Gary Sinise – CSI: NY), dat gespecialiseerd is in het opsporen van Amerikanen in het buitenland, komt terecht in Tanzania waar op onverklaarbare wijze 23 mensen uit een rijdende trein verdwenen zijn. Ook aflevering twee, die zich afspeelt in het Italiaanse Firenze, weet de reeks recht te houden.

© CBS


De verhalen van dit tweede seizoen zijn alvast een stuk straffer dan in de eerste jaargang maar de uitwerking laat vaak te wensen over. De teneur van het verloop van elke aflevering biedt weinig variatie en de karakters van de teamleden zelf worden zelden of nooit uitgediept. Mondjesmaat kom je af en toe wel iets over hen te weten, maar daar wordt dan verder niets mee gedaan, zodat het eigenlijk overbodig is.

Het enige extraatje in dit tweede seizoen is de ontmoeting van Garrett met zijn zoon tijdens een operatie in Mexico. Die zoon zal aan het eind van het seizoen een rol spelen in wat de cliffhanger zou moeten worden van de jaargang. Aan de uiteindelijke uitkomst weet je dan al dat Beyond Borders ten grave gedragen wordt.

Niemand zal deze reeks missen.Als je de twee seizoenen bekijkt, kun je CBS geen ongelijk geven want de spannendste momenten in de serie worden gedragen door de slachtoffers en daders terwijl het FBI opsporingsteam steeds vrij steriel te werk gaat. Garrett speelt constant de koele leider van het team en zelfs tijdens een heikel moment bij het contact met zijn zoon in Mexico zie je zo dat de emotie die hij toont gespeeld is.

Criminal Minds: Beyond Borders is een typische Amerikaanse actieserie waar de ‘superieure’ Amerikanen steeds gelijk hebben en de buitenlandse gezagdragers oenen zijn die zelf niet in staat zijn om ook maar de kleinste misdaad op te lossen.

Beyond Borders is dus niet direct de reeks waar je voor moet thuisblijven maar is puur amusement om enkele verloren uurtjes mee op te vullen. De verhalen op zich zijn niet slecht en de beelden van de diverse landen waar het team verschijnt, maken wel iets goed van de zwakke inkleding van de werken van het team, maar ze zijn absoluut onvoldoende om een voortzetting aan te bevelen. Niemand zal deze reeks missen.
Volg Criminal Minds: Beyond Borders
Vorige aflevering
The Ripper of Riga
The Ripper of Riga
02x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_monic37
21 sep 2017 08:05 -
wat mij vooral stoort aan deze serie is dat het wel lijkt of het low budget is. Je ziet heel duidelijk dat de locaties etc nep zijn. Zelfs groene reflecties in zonnebrillen zichtbaar (van het screen). Daarbij vind ik het nogal slecht geacteerd.
Reageer

Nieuwste recensies

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5