BuZa

7.9 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Peter Rotthier geeft "BuZa - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 25 november 2021.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

BuZa - Eerste aflevering

Na het overlijden van de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken, wordt Maarten Meinema gevraagd om hem op te volgen. Meinema komt terecht in een web van intriges en moet daarbij ook nog tegen zijn eigen demonen vechten.

Met BuZa heeft Nederland nu ook zijn eigen politieke dramaserie. BuZa start met de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken die tijdens een vliegreis getroffen wordt door een hartaanval waaraan hij overlijdt. Omdat er enkele belangrijke dossiers aan de orde zijn, moet er dringend een nieuwe minister aangesteld worden. Maarten Meinema (Kees Prins, Overspel) staat op dat moment op het punt om terug te keren naar Nederland nadat hij jarenlang ambassadeur was in een Afrikaans land. Hij hoeft niet lang na te denken om de ministerpost aan te nemen.

Meinema is niet bepaald de makkelijkste en houdt er een bewogen levensstijl op na. Ook de ministerpost die hij in de schoot geworpen krijgt, blijkt niet direct een geschenk uit de hemel te zijn. In Mexico zitten, wegens drugsdelicten, drie ter dood veroordeelde landgenoten. Het wordt al vlug duidelijk dat er aan deze veroordelingen een luchtje zit. In eigen land blijkt al vlug dat het overlijden van zijn voorganger ook niet onschuldig blijkt te zijn. Er kan echter niet opgetreden worden tegen de vermeende dader, een diplomaat uit Litouwen, een land waarvan Nederland steun hoopt te krijgen om een resolutie door het Europese parlement te krijgen.

BuZa grijpt je van bij het begin bij de keel maar maakt je ook onmiddellijk duidelijk dat er heel wat intriges op het programma staan in de volgende afleveringen. Het verhaal zit duidelijk nog in een beginfase en als kijker ga je wat tijd nodig hebben om de personages te leren kennen. Wie al zeker in zijn kaarten laat kijken, is het hoofdpersonage, de nieuwe minister. Zowel de beelden in Afrika als in Nederland laten vermoeden dat de man zijn eigen demonen heeft en die maar al te graag verdringt met de nodige alcohol.

Of die alcohol ook de oorzaak is van de cliffhanger waarmee deze première eindigt, zullen we pas in aflevering twee te weten komen. Over de rest valt er voorlopig nog niet veel te zeggen. Op het eerste gezicht lijkt het er alvast op dat er heel wat tijd in deze serie gestopt is om het verhaal op een goede manier in beeld te brengen.
Volg BuZa
Vorige aflevering
Aflevering 2
Aflevering 2
01x02
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Marsnl
27 nov 2021 12:49 -
Wat een spoilers zeg. Bedankt he
Reageer
avatar_rotthierpeter
28 nov 2021 16:36 -
spoilers? waar haal je die?
Reageer

Nieuwste recensies

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8

Inside Job - Seizoen 1

7.5

The Sex Lives of College Girls - Eerste aflevering

8

BuZa - Eerste aflevering

7.5

The Wheel of Time - Eerste twee afleveringen

8