Bull (2016)

7.8 / 10
44 min
Drama, Juridisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_monic37
6
01 maa 2020 13:11 - 22 sep 2021 04:49
Oke ik zit nu in seizoen 4 en ik stop toch maar met kijken. Iedere afl. is hetzelfde als de voorgaande. Er is een zaak, eerst is de schaduwjury helemaal "roodgekleurd" (middels opmeten van hun emoties), dan gebeurd er iets onverwachts in het voordeel van Bull en zijn team en zijn er een aantal juryleden veranderd in "groen". Uitendelijk toch zaak gewonnen. Einde
Elke afl. opnieuw en opnieuw wordt dit kunstje herhaald.
Ik ben nou eenmaal een enorme fan van Michael Weatherly, anders was ik in seizoen 1 al afgehaakt denk ik
Reageer
avatar_anonymous
-
28 maa 2017 14:37 - 22 sep 2021 04:49
Dit is niet mijn favoriete serie. Ik ben niet zo dol op in iedergeval.
ik heb het gezien... Ik hoop voor de liefhebbers die het wel willen bekijken dat het door gaat. Maar van mij hoef het niet perse hoor.
Reageer
avatar_anonymous
-
27 sep 2016 20:07 - 22 sep 2021 04:49
Heb de eerste aflevering bekeken. Nou ben ik redelijk fan van Michael Weatherly en baal ook dat hij uit NCIS is gestapt. In deze rol speelt ie goed maar deze serie doet me denken aan Lie To Me, de serie met Tim Roth die het 3 seizoenen vol hield. Ik weet niet of deze serie het lang gaat redden!
Reageer
avatar_Petertjuh4
6
27 sep 2016 15:02 - 22 sep 2021 04:49
Aflevering 1 gezien en het was op zich wel vermakelijk. Maar het komt inderdaad allemaal wat ongelovig over en wordt er aan de overige dingen weinig aandacht besteed. Daarom vraag ik me af hoeveel afleveringen deze serie interessant blijft. Het lijkt me een case-of-the-week serie te zijn, maar om nou iedere week hetzelfde trucje te herhalen?
Reageer
avatar_CC11
3.5
21 sep 2016 15:21 - 22 sep 2021 04:49
Bull, in dit geval gewoon een afkorting voor Bullsh*t.

Dr. Jason Bull is psycholoog en specialist in het analyseren van mensen, tenminste dat beweert zowel hijzelf als deze serie toch.
Nog voor iemand in een jury weet hoe hij/zij gaat stemmen weet deze fantast dat zelf al wel.
Om ook de kijker daarvan te overtuigen worden regelmatig juryleden in beeld gebracht die, wanneer Bull ze aankijkt, even voor de camera vertellen wat ze er zoal van denken, net alsof de man hun gedachten leest.
Misschien dat dit op heel naïeve kijkers het gewenste effect heeft maar mij begon het in ieder geval al snel te vervelen.

Niet alleen worden alle juryleden "wetenschappelijk" geanalyseerd, men stelt zelf nog vlug even een alternatieve jury samen aan de hand van alle informatie die men van de echte juryleden heeft.
Een stel doublures die dezelfde achtergrond, opleiding enz hebben en derhalve bijna 100% gelijk zijn en reageren/oordelen zoals de echte jury.
Of dat wil men de kijker toch alleszins laten geloven.

Vervolgens gaat men nog een stapje verder en duwt men de jury de richting in die men zelf wil.
Een garantie op vrijspraak zeg maar, niet meer of minder is het dat wat dokter BS beloofd.

Verder is zowat alles mogelijk in een rechtszaal zo leert ons deze serie; Een getuige die een I-pad van op korte afstand in het gezicht van een advocaat smijt waarop de man helemaal onder zijn eigen bloed komt te zitten.
Niks aan de hand, de volgende zitting zit deze getuige gewoon in de zaal tussen het publiek en iedereen doet gewoon verder of er niets gebeurd is.
Zelfs wanneer er iemand op de trappen van het gerechtsgebouw wordt neergeschoten gaat de show gewoon verder; Waarschijnlijk omdat men maar 45 minuten heeft en dus geen tijd kan verspillen aan futiliteiten....

Ondertussen lost BS, zonder dat de kijker zich er van bewust is, de hele zaak nog op en ontmaskert hij, zonder dat er iemand erg in had, de echte dader.
Sterker nog, want "en passant" heeft hij het belangrijkste jurylid, waarvan hij weet dat die persoon de anderen zal overtuigen om een zelfde manier te stemmen, zodanig laten beïnvloeden dat een happy end zich wel heel erg opdringt.

Om het helemaal te gek te maken, of is hij misschien zelf zo hard geschrokken van zijn eigen talent, dat kan ook, vraagt BS na de goede afloop vervolgens aan het belangrijkste jurylid waarom deze persoon zo gestemd heeft ????
En de kijker maar denken dat het zijn werk was.....

De enige vraag die ik had op dat punt was waarom ik in godsnaam nog aan het kijken was.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
Bull (2016)