Bluf

7.3 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Wichita van Rijkom geeft "Bluf - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 24 december 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Bluf - Seizoen 2

Tijdens het eerste seizoen van Bluf leerden we de vriendengroep van Philip Bender (Achmed Akkabi, Moordvrouw) kennen en zagen we hoe Philip gaandeweg een grote naam in de pokerwereld werd. Dit najaar was het tweede seizoen van deze serie te zien op RTL5 en het is duidelijk dat de makers het gevoel en sfeertje van het eerste seizoen hebben willen vasthouden. De verhaallijnen, die toch wel wat gericht zijn op mannen, zijn zeker ook vermakelijk voor vrouwen al moest ik er persoonlijk wel nog wat aan wennen in het begin. Ik had even wat tijd nodig om de serie echt te gaan waarderen, maar zat uiteindelijk gedurende seizoen twee iedere week weer klaar voor een nieuwe aflevering.

Ik had even wat tijd nodig om de serie echt te gaan waarderen, maar zat uiteindelijk gedurende seizoen twee iedere week weer klaar voor een nieuwe aflevering.

Het eerste seizoen eindigde met Philip die het belangrijkste pokertoernooi in Monaco won waarna het prijzengeld gestolen werd door vader Bender. Inmiddels blijken de mannen aangifte te hebben gedaan van diefstal, al lijkt de dader helaas al met de noorderzon te zijn verdwenen. Hein (Javier Guzman) denkt te kunnen helpen bij dit onderzoek, al is het nog maar de vraag hoe behulpzaam hij zal zijn. Mark (Jan Kooijman, Goede Tijden, Slechte Tijden) heeft naast zijn managementtaken rondom de carrière van Philip ook nog altijd zijn relatie met verloofde Elise (Charlie Chan Dagelet, Seinpost Den Haag) om zich druk over te maken. Ondertussen is Shira (Yolanthe Sneijder-Cabau, ONM) helemaal klaar met Mark en al zijn twijfels over hun toekomst samen, en besluit zij om verder te gaan met haar leven zonder hem. Een lastige situatie als je nauw samenwerkt en nog altijd gevoelens voor elkaar hebt, een die alleen nog maar lastiger zal worden als Philip na een onthulling van Dries (Najib Amhali) verdwijnt en zijn vrienden met heel wat vragen achterlaat.

Tijdens het eerste seizoen was Bluf typisch zo een serie die mij wel aantrok maar waar ik ook toch wel de nodige kritieken op had. Het tweede seizoen laat wel wat verbeteringen zien, al blijft het een genre wat maar een beperkt publiek zal aanspreken. Het acteerwerk is wisselend van kwaliteit, evenals de verhaallijnen. Er worden regelmatig clichés opgezocht en voorspelbaar is ook wel iets wat echt over deze serie gezegd kan worden. Toch is mijn mening, ondanks deze misschien ietwat harde oordelen, best wel positief. Want uiteindelijk is dit toch zo een serie waar je met je verstand op nul even lekker naar gaat kijken als je wilt ontspannen met iets niet al te ingewikkelds. Persoonlijk vond ik de toevoeging van meer romantische verhaallijnen dit seizoen ook erg positief, want uiteindelijk moeten de mannen toch een keer opgroeien hè. Hoewel we diep van binnen het antwoord op deze vraag waarschijnlijk allemaal wel wisten, vond ik het wekelijks toch telkens weer leuk om mee te leven met de liefdesdriehoek waarin Mark en Shira zich bevonden en de vraag of ze ooit nog eens samen zouden eindigen of niet.

Ik ben erg tevreden met het feit dat seizoen twee echt een afsluiting bood voor de meeste verhaallijnen.

Natuurlijk ontbreekt het dit seizoen ook weer niet aan vrouwelijk schoon. Zo zijn er leuke gastrollen voor voormalig Holland’s Next Top Model kandidate Sylvia Geersen en Baantjer-actrice Marian Mudder, en vindt Tjé (Geza Weisz, Bagels & Bubbels) een nieuwe liefdesinteresse in barvrouw Micky (Chloé Leenheer). Ook Fatima Moreira de Melo keert terug in haar rol als pokerster Fiona Slavenburg, en onder anderen Martijn Fischer, Mr. Probz en Mark van Eeuwen spelen kleine gastrollen gedurende dit tweede seizoen. De focus ligt deze keer wel minder op Philip, maar meer op zijn vrienden. Zo heeft Tjé plannen om een nieuwe nachtclub te openen en besluit Mark zijn leven helemaal om te gooien in de hoop op die manier geluk te vinden. Nieuw pokertalent Julian Keijzer (Teun Kuilboer, Smeris) speelt eveneens een belangrijke nieuwe rol in het leven van de mannen, en is zelfs toegevoegd aan de lijst van hoofdrollen dit seizoen.

Persoonlijk blijf ik een beetje een haat/liefde verhouding hebben met Bluf. Enigszins twijfel ik of het verhaal goed genoeg is om nog een volgend seizoen te krijgen, anderzijds zou ik ook een derde seizoen waarschijnlijk met veel plezier weer gaan volgen. Ik ben erg tevreden met het feit dat seizoen twee echt een afsluiting bood voor de meeste verhaallijnen. Het had een einde en gaf daarmee Bluf de afsluiting die de serie in mijn ogen ook wel echt verdient. Twintigers die zoeken naar een luchtige serie met vooral veel humor en situaties die je als kijker niet al te serieus moet nemen zou ik zeker aanbevelen Bluf eens een kans te geven. Maar ben je als kijker op zoek naar een iets serieuzer verhaal dan is deze serie waarschijnlijk niks voor jou. Van mij krijgt dit tweede seizoen uiteindelijk toch een dikke voldoende, want ook een guilty pleasure verdient een plaatsje op de Nederlandse TV als je het mij vraagt!
Volg Bluf
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Bluf