Bedrag

7.9 / 10
43 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_anonymous
-
25 maa 2019 15:33 -
Weet iemand waar je seizoen 3 kunt aanschaffen? Net s2 erop zitten, zo spannend
Reageer
avatar_ceesb
7
22 okt 2017 20:50 -
Zeker een goede serie hoewel ik het einde van seizoen 2 toch een beetje slap vond.
Reageer
avatar_anonymous
-
08 maa 2017 13:13 -
Superspannende Deense serie. Tip: je kunt seizoen 1 nu gratis kijken in KPN Presenteert, alleen deze maand!
Reageer
avatar_anonymous
-
21 jan 2017 13:12 -
In een woord: geweldig!
Spannend, realistisch (helaas), goed geacteerd.
Reageer
avatar_anonymous
-
01 jun 2016 21:28 -
Goeie en spannende serie! Die dubbele agenda's van sommige mensen en alles wat weer met elkaar verweven blijkt te zijn, geweldig!
Reageer
avatar_gumstarr
7
04 Mei 2016 14:16 - 22 sep 2021 04:49
Alles moet groter. De BMW moet groter. Het vakantiehuis aan de Franse Rivièra moet groter. De tetten van je 25 jaar jongere vriendin moeten groter. Prima natuurlijk, maar die grappen kosten geld. Flink veel geld. Niet gek dat die opeenstapeling van gierende midlife crises in de top van het bedrijfsleven en bankwezen tot een enorme puinhoop heeft geleid. Een huizenmarkt die bleek te staan op drassig drijfzand; niet functionerende topmannen, die werden weggepromoveerd met gouden handdrukken waar je in Nederland elke maand wel een raadgevend referendum mee zou kunnen organiseren en vooral veel wantrouwen onder de gewone burger. Jij en ik, zeg maar. Naast alle ellende zit er ook een hele positieve kant aan al dat gretige gegraai, het is zo’n lekkere inspiratiebron voor films. The Wolf Of Wall Street, Inside Job en The Big Short, we hadden er waarschijnlijk niet van kunnen smullen als niet eerst een paar megalomane figuren volledig door het lint waren gegaan. Denk ik tenminste. Ook in serieland hebben ze inmiddels begrepen dat je met dit gegeven alle kanten op kunt. Zo kwam Showtime met Billions, begint USA Network dit jaar al aan z’n tweede ronde Mr. Robot en hebben de Denen sinds kort Bedrag.

Bij het energieconcern Energreen doen ze net alsof ze Jezus verpakt als bedrijfje zijn, maar niets is minder waar. Achter al het lobbyen voor schonere energie gaat vooral veel lobbyen voor de eigen broekzak schuil. Niet zo mooi. Detective Mads voelt aan zijn onrechtwater dat er iets niet in de smiezen is bij ‘t bedrijf. Als één van de Energreen medewerkers dood aanspoelt, is dat voor hem het startschot om eens even flink op onderzoek uit te gaan. Mads, hè? Die dode medewerker heeft daar natuurlijk de kracht niet meer voor.

Als je hoort dat één van de bedenkers van Borgen de geestelijk vader van Bedrag is, dan gaat je hart meteen een stuk sneller tikken. Die van mij in ieder geval wel. We hebben het er altijd over dat die Denen in zo’n rap tempo lekkere nieuwe series spugen, maar de laatste goeie was Arvingerne en die is alweer van 2014. Hoog tijd om weer eens over de brug te komen dus. En is dat met Bedrag gelukt? Niet helemaal. De sfeer is lekker en op het acteren valt, zoals in de meeste series van Deense bodem, weinig aan te merken, maar het grijpt je niet zo naar de strot zoals Forbrydelsen, Bron|Broen of de eerdergenoemde series. De crux zit ‘m voornamelijk in het verhaal, het is te veel aan het oppervlak. De drie verhaallijnen bewegen meer langs elkaar, dan dat ze met elkaar verweven raken. Daarbij is het leven van de jonge automonteur Nicky totaal niet relevant voor de serie. Zijn verhaal zou je moeiteloos kunnen schrappen en de gewonnen tijd steken in het onderzoek rondom Evergreen en ‘t uitdiepen van de karakters. Op dat laatste valt namelijk ook wel wat aan te merken.

Borgen had Birgitte en Kasper, Forbrydelsen deed ‘t met Sarah en in Bron|Broen verloren we ons hart aan Saga en Martin, maar na het kijken van Bedrag staan we met lege handen. Geen van de hoofdrolspelers spreekt écht tot de verbeelding. Had denk ik wel gekund, maar dan hadden ze meer tijd moeten steken in de ontwikkeling van de karakters. Met Mads, Evergreen directeur Alexander en de ambitieuze juriste Claudia Moreno heeft Bedrag drie interessante persoonlijkheden, maar ze krijgen niet genoeg water om te groeien. Jammer. Dat, in combinatie met de plot, maakt Bedrag tot een serie die zéker niet slecht is, maar in de vergelijking met haar Deense voorgangers duidelijk aan het kortste end trekt.
Reageer
Bekijk reacties (2)
avatar_CC11
04 Mei 2016 15:06
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Ik had hem al een tijdje op mijn lijstje staan maar nog steeds niet aan begonnen.
Tot voor kort kon je de serie trouwens online kijken op de website van Canvas, het tweede net van onze nationale zender.
Daar staan wel meer "alternatieve" series online uit landen waar je als kijker anders niet zo direct aan toe komt als Turkije, Roemenië, Griekenland, Israël, Kroatië enz...
Anders maar daarom niet noodzakelijk slecht.
Als je vanuit Nederland kijkt zal je echter wel een VPN moeten gebruiken om de locatie van waar je kijkt te verbergen.
Reageer
avatar_gumstarr
04 Mei 2016 22:35
Thanks! Kijk zo nu en dan inderdaad even met VPN wat jullie allemaal voor moois in de aanbieding hebben. Laatst nog Le Bureau Des Legendes daar gekeken. Sowieso liefde voor de Belg. Kijk sinds een jaar of tien alleen nog maar wielrennen daar. Kunnen wij in NL nog wat van leren.
Reageer
avatar_vinny
9
20 apr 2016 12:29 -
Zeer mooie serie.Geen moment verveelt.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Avatar edver
03x01
edver
08 jan 15:00
Wow, kan niet wachten
Avatar Arlynn
02x04
Arlynn
05 feb 19:40
Mads en Alf zien een problematische connectie over het hoofd in hun onderzoek. Worstelend met haar demonen verdwijnt Amanda van de radar, maar haar timing kon niet slechter. Claudia overtuigt Simon ervan dat hij de toekomst van Absalon Bank in handen heeft. Nicky draagt nog steeds grote verantwoordelijkheden: voor zijn nieuwste opdracht maakt hij kennis met Absalon bank.
Avatar Arlynn
02x03
Arlynn
05 feb 19:38
Mads en Alf graven in de zakelijke relaties van de Nova Bank. Nicky's bijbaan wordt een groeiend probleem in zijn persoonlijke leven: zijn vriendschap met Bimse komt verder onder druk te staan. Ook de relatie van Mads en Kristina wordt opnieuw op de proef gesteld, terwijl Claudia het contact met haar zoon probeert te herstellen. Daarnaast levert Claudia grote inspanningen om haar werkgever te behoeden voor een overname.
Avatar Arlynn
02x02
Arlynn
05 feb 19:37
Mads heeft moeite om eerdere gebeurtenissen te accepteren. Het maakt hem extra strijdvaardig om verder te komen in zijn zaak, en dat leidt naar een interessant inzicht. Claudia heeft een succesvolle eerste werkdag, maar de consequenties van haar methoden zitten haar al op de hielen. Nicky neemt noodgedwongen meer verantwoordelijkheden op zich, maar begeeft zich daarmee plotseling op onbekend terrein.
Avatar Arlynn
02x01
Arlynn
05 feb 19:35
Een klein timmerbedrijf dat onder mysterieuze omstandigheden failliet is gegaan trekt de aandacht van rechercheur Mads. Claudia Moreno is vrijgelaten, na anderhalf jaar in de gevangenis te hebben gezeten voor financiële fraude. Haar zoontje is nog in Parijs. Het enige werk dat ze kan vinden is in een koffiezaak. Maar plotseling duikt daar haar ex-collega van Energreen, Knud Christensen, op. Hij is nu voorzitter van een grote bank en doet haar een voorstel. Mads richt zijn onderzoek dit keer niet op Energreen, maar op de grote banken. Andere terugkerende personages zijn Nicky en Bimse, die nog steeds hun autogarage hebben. Maar daarnaast is Nicky nu ook een volgeling van de Zweed 'P' geworden.
Avatar anonymous
01x03
anonymous
29 maa 22:42
moet kijken
Bedrag