Beau Séjour

7.9 / 10
50 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Beau Séjour - Seizoen 1 en 2 (DVD)" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 8 Mei 2021.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Beau Séjour - Seizoen 1 en 2 (DVD)

Kato en Maurice ontwaken en zien alle twee hun eigen lijk. Ze weten echter niet meer wat er gebeurd is en gaan op onderzoek uit.

Het vagevuur is volgens de katholieke leer de plaats tussen hemel en hel waar je na je dood terecht komt als niet duidelijk is of je al dan niet een goed leven geleid hebt. Kato en Maurice komen beiden terecht in een soort leven na de dood waarbij het duidelijk is dat ze enkele dingen moeten rechtzetten alvorens eeuwig te kunnen gaan slapen.

Ondanks het basisconcept dat als op twee druppels water op elkaar lijkt, weet men toch een compleet nieuw verhaal te vertellenKato wordt in het eerste seizoen van Beau Séjour wakker in het gelijknamige hotel en ziet haar doodgebloede lichaam in de badkuip liggen. Maurice, de centrale figuur in seizoen twee overkomt hetzelfde. Hij wordt wakker op zijn schip, Beau Séjour en ziet zijn lichaam bengelen aan de mast.

© Een


Alle twee merken ze al vlug dat een aantal mensen hen ook daadwerkelijk nog steeds kunnen zien, terwijl ze voor anderen dan weer totaal lucht zijn. Samen met de personages die hen nog steeds kunnen zien, gaan ze op zoek naar de waarheid omtrent de omstandigheden die tot hun dood geleid hebben. En waarom zijn er nog steeds mensen die hen kunnen zien en waarmee ze kunnen praten?

Voor zowel Kato als Maurice wordt het een lange zoektocht om de waarheid te ontdekken. Ook de vraag waarom ze nog steeds ronddwalen in deze wereld is voor hen een drijfveer om de onderste steen boven te halen. In alle twee de verhalen komen heel wat geheimen aan de oppervlakte die sommige mensen maar al te graag bedekt willen houden.

Beau Séjour was aanvankelijk gepland als een 'One Shot', maar door het succes van het eerste seizoen, werd er toch aan een vervolg gewerkt. Hoewel een echt vervolg onmogelijk was, want het verhaal van Kato, het hoofdpersonage uit het eerste seizoen, was duidelijk uitverteld. De makers moesten dan ook op zoek naar een totaal nieuw verhaal en de vraag was dan ook: hoe kan je het gegeven van dat eerste seizoen van Beau Séjour opnieuw aan de kijker verkopen? Seizoen 1 was ongetwijfeld een nooit eerder geziene plot, die de kijker wekelijks aan het scherm gekluisterd hield. Zowat alles klopte: de cast, het verhaal, de ontknoping. Het was dus een beetje bang afwachten of het tweede seizoen wel evenwaardig zou zijn aan het eerste.

Vanaf de eerste aflevering van seizoen twee werd echter al duidelijk dat de makers met het nieuwe verhaal het eerste seizoen minstens zouden evenaren. Al vlug duikt er een tweede levend lijk op naast Maurice. Maurice ontdekt dat zijn omgeving hem verantwoordelijk acht voor de dood van zijn neefje Jasper. Maurice wil dan ook uitpluizen wat er precies met Jasper gebeurd is.

© Een


Ondanks het basisconcept dat als op twee druppels water op elkaar lijkt, weet men toch een compleet nieuw verhaal te vertellen, dat je doet vergeten dat het plot op zich gewoon een herhaling is van het eerste seizoen. Alleen heb je een ander hoofdpersonage, met een ander leven. De grootste verdienste van de makers van Beau Séjour is dat je aan het eind van het tweede seizoen tot de vaststelling komt dat die tweede jaargang eigenlijk net iets beter is dan de eerste.

Beide seizoenen zijn verkrijgbaar op DVD en het zou leuk geweest zijn mocht men toch een beetje extra duiding had toegevoegd aan de schijfjes. Jammer genoeg moeten we het gewoon doen met de 10 afleveringen van de twee seizoenen.
Volg Beau Séjour
Vorige aflevering
The Betrayal
The Betrayal
02x10
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Billie vs Benjamin - Eerste aflevering

9

Lost in Space (2018) - Seizoen 3

7.5

The Witcher - Seizoen 2

7.5

Rick and Morty - Seizoen 5 (DVD)

9

Dexter: New Blood - Seizoen 1

9.5

Peacemaker (2022) - Eerste aflevering

7
Beau Séjour