APB

7.4 / 10
45 min
Politie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "APB - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 23 Mei 2018.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

APB - Seizoen 1

APB is een Amerikaanse politiereeks waarin de hoofdrol weggelegd is voor een steenrijke industrieel die zijn fortuin verdiende met het ontwikkelen van allerlei technische snufjes. Om het misdaadniveau in zijn thuisstad naar beneden te halen, besluit hij het politiekorps van de wijk met de hoogste misdaadcijfers te kopen. Hij rust zijn korps uit met de allernieuwste technische ontwikkelingen om zo de misdaad te bestrijden.

© FOX


Justin Kirk (Weeds) is de man die in de huid van miljonair Gideon Reeves kruipt. Hij krijgt vooral veel steun van inspecteur Theresa Murphy (Natalie Martinez, Under The Dome) die hem wegwijs maakt in het politiewerk. Gideon mag dan een bijna onuitputbare geldstroom naar het politiekorps doorstromen om misdaden op te lossen, hij heeft al vlug door dat de techniek alleen niet volstaat en ook het speurwerk van de agenten nodig blijft om de misdadigers te vatten.

Dit gegeven zorgt voor twaalf afleveringen vol actie die dankzij de inbreng van Gideon ook een humoristisch tintje meekrijgen. Gideon is een vat vol energie en brengt zijn enthousiasme over op het korps. Niet iedereen is daar mee gediend en er zijn mensen die jaloers zijn op het succes van de wijk waar Reeves actief is. Zij trachten geregeld stokken in de wielen te steken maar het team van Reeves weet toch steeds de bovenhand te nemen zodat de successen zich blijven opstapelen.

De insteek van deze actiereeks is alvast interessant om er iets langlopend van te maken en met de inbreng van Justin Kirk zorgden de makers voor de perfecte acteur om de rol van de miljonair Gideon Reeves te spelen. De interactie tussen hem en tegenspeelster Murphy balanceert altijd op een slap koord. Het is duidelijk dat ze elkaar wel zien zitten maar het komt er nooit uit. En dat zal waarschijnlijk ook in de toekomst niet gebeuren want voorlopig zijn er geen plannen om een vervolg te breien aan deze reeks.

Een beetje jammer toch want APB is gewoon een leuke actiereeks met een flinke dosis humor die goed uitgewerkt is en perfect past in het plaatje van een wereld die zich als een sneltrein ontwikkelt en waar techniek steeds belangrijker wordt.
Volg APB
Vorige aflevering
Ricochet
Ricochet
01x12
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_renzoroy
23 Mei 2018 14:31 -
"voorlopig zijn er geen plannen om een vervolg te breien aan deze reeks." Klopt, deze is vorig jaar al gecancelled wegens slechte recensies en lage kijkcijfers. Ik weet dus wel zeker dat deze serie nooit gerevived gaat worden.
Reageer
APB