A Series of Unfortunate Events

7.3 / 10
48 min
Avontuur
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Esmee Cano geeft "A Series of Unfortunate Events - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Esmee Cano op 15 februari 2017.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

A Series of Unfortunate Events - Eerste aflevering

Vroeger was ik dol op De Ellendige Avonturen van de drie Baudelaire kinderen. Ik had twee omnibussen die ik keer op keer verslond en zelfs een aantal keer gebruikte voor mijn boekbespreking. Het is ongelooflijk hoe tof ik deze boeken vond, terwijl de verhaallijn ontzettend ongelukkig en ellendig is. Deze seriebewerking is net zo.
Violet (Malina Weissman), Klaus (Louis Hynes) en baby Sunny (Presley Smith) krijgen in de eerste aflevering (Het Bittere Begin/The Bad Beginning) te horen dat hun ouders zijn omgekomen tijdens een brand. Hoewel zij eerst worden opgevangen door Mr Poe (K. Todd Freeman), die de Baudelaire erfenis beheert, gaan zij al snel naar een ver familielid, genaamd Count Olaf (Neil Patrick Harris, How I Met Your Mother). Je zou denken dat als de wezen eindelijk hun plekje vinden, zij misschien ooit weer gelukkig zullen worden. Vergeet het maar, want hun ellende begint nu pas.

[image-81458] Het decor en de achtergrond van de set ziet er wat nep uit, alsof alles voor de helft is opgezet met kartonnen huizen en de andere helft met een green screen. Het komt hierdoor over als een amateuristische serie, wat waarschijnlijk ook door velen zo wordt benoemd. Het is een mening dat ik niet helemaal deel. De sfeer van de set past zo ontzettend goed bij de boeken.
Toegegeven, het acteurwerk van menig acteur uit deze serie vraagt nog om verbetering, maar toch blijft het fijn om te kijken. Zeker met Neil Patrick Harris had ik in het begin moeite om hem los te zien van Barney uit How I Met Your Mother. Na een half uurtje was ik er aan gewend en was ik dol op hem.

Een enorm groot pluspunt vond ik dat de makers van The Unfortunate Events ontzettend dicht bij de boeken zijn gebleven. Speciaal voor de release van deze serie heb ik het eerste boek herlezen en hierdoor merkte ik al snel dat veel zinnen letterlijk uit het boek zijn overgenomen. Als groot fan van de boeken maakt mij dat erg gelukkig en nostalgisch.
A Series of Unfortunate Events
© Netflix
Zo worden de moeilijke woorden uitgelegd door Lemony Snicket (Patrick Warburton, Rules of Engagement) en legt hij soms de situatie uit terwijl hij door de set heen loopt. Dat zal misschien even wennen zijn, maar in de boeken stopt het verhaal ook even om de auteur (Lemony Snicket) aan het woord te laten. De serie is even uniek als de boeken en daarom kan ik er geen genoeg van krijgen.

Het plan van de makers van A Series of Unfortunate Events is om zo snel mogelijk te beginnen met het filmen van seizoen 2 (boek 5 t/m 9) en seizoen 3 (boek 10 t/m 13) om zo de acteurs zo jong mogelijk te laten zijn. Wat mij betreft een goed plan, al hoop ik wel dat de acteurs groeien in hun acteerwerk!
Volg A Series of Unfortunate Events
Vorige aflevering
The End
The End
03x07
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
A Series of Unfortunate Events