90210

7.6 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Esmee Cano geeft "90210 - Seizoen 5 (DVD)" een 5.
Geschreven door Esmee Cano op 17 oktober 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

90210 - Seizoen 5 (DVD)

Ik was nog te jong toen de serie Beverly Hills 90210 op televisie was, maar de jaren dat ik opgroeide maakte ik dat goed door de serie af en toe te bingewatchen. Het gaf mij het fijne sfeertje van de jaren '90 en veel diepgaande onderwerpen die in die tijd amper werden besproken, maar wel behandeld werden in de serie. Ik was daarom ook in mijn nopjes toen deze serie een spin-off kreeg met 90210. Ik hield al van series zoals Gossip Girl en The OC, welke veel raakvlakken hebben met 90210. Alle drie gaan ze over het leven van kinderen die erg rijk zijn. Mijn guilty pleasure!

In het vijfde en tevens laatste seizoen van 90210 spelen de broer en zus Annie (Shenae Grimes-Beech) en Dixon Wilson (Tristan Mack Wilds) nog steeds een grote rol. Naast hun vrienden, die wij in het eerste seizoen hebben leren kennen, zijn daar ook veel andere personages aan toegevoegd. Niet alleen worden de verhaallijnen van Annie en Dixon gevolgd, maar ook van alle vrienden en familieleden. Het vijfde seizoen werd het laatste en het was aan de makers volgens mij een hele klus om alle verhaallijnen op een goede manier te laten eindigen, iets waarvan ik denk dat het niet gelukt.

Wat ik in eerste instantie zo leuk vond aan 90210 was dat het vergelijkbaar was met Beverly Hills 90210, maar veel moderner zoals Gossip Girl. Al het drama vond ik heerlijk en iedere week genoot ik van de opbloeiende romantiek van sommige personages. De serie begon zo ontzettend goed, dus het was een extra domper toen ik uiteindelijk het vijfde seizoen keek en spijt had dat ik überhaupt ooit aan de serie was begonnen. Alles wat ik tof vond aan de personages, werd voor mijn gevoel teniet gedaan in het vijfde seizoen. Al het drama was zo over de top, dat ik (zelfs met veel fantasie) er niet meer in geloofde. Dat lag niet aan het feit dat ik na seizoen drie stopte met kijken, gewoon omdat er te veel series waren die ik op dat moment keek. Integendeel, met de ‘previously on’ clip aan het begin van de eerste aflevering van seizoen 5, zat ik er weer helemaal in. Het voelde weer even als thuiskomen. Tot ik een aantal afleveringen verder was en ik af het toe de haren uit mijn hoofd wilde trekken van frustratie.

Het ergste vind ik denk ik de laatste aflevering. Je zou denken dat, met in hun achterhoofd dat seizoen vijf het laatste seizoen was, dat de makers de personages een fijn toekomstig leven wilde geven. Ik vind het onvergefelijk hoe zij zijn omgegaan met de verhaallijn van één van mijn favoriete personages. Ik voelde mij helemaal niet gerust of content met de laatste aflevering en had die graag anders gezien.
Het was zelfs zo erg, dat ik op dat moment ook geen interesse meer had in de extra’s op de dvd, waar je deleted scenes, een set tour en andere off-screen beelden kon bekijken.
Kortom, voor mij was het vijfde seizoen van 90210 een hele nare nasmaak op een ontzettend lekker drankje. Ik houd het voorlopig maar bij de serie Beverly Hills 90210.
Volg 90210
Vorige aflevering
We All Fall Down
We All Fall Down
05x22
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5