Reign (2013)

8.1 / 10
43 min
Drama, Historie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Esmee Cano geeft "Reign - Seizoen 2 (DVD)" een 8.
Geschreven door Esmee Cano op 6 Oktober 2016.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reign - Seizoen 2 (DVD)

Ik had niet verwacht dat ik Reign zo leuk zou vinden. De eerste aflevering vond ik wat vaag, maar al snel kwam ik er achter dat het gruwelijk (soms zelfs letterlijk!) goed was. In seizoen één leren wij koningin Mary (Adelaide Kane, Teen Wolf) kennen, een braaf meisje dat uitgehuwelijkt is met de prins van Frankrijk, Francis (Toby Regbo). Het lieve meisje is gedurende het eerste seizoen een sterke vrouw geworden, dat zich kan meten met de uitgekookte koningin, Catherine (Megan Follows). Er speelt ontzettend veel in het eerste seizoen en gedeeltelijk wordt dit ook doorgetrokken in het tweede seizoen.

De belangrijkste nieuwe verhaallijn is de burgeroorlog tussen de katholieke en protestantse Fransen. Dit vond ik erg boeiend en zeker ook erg spannend. Het gekronkel aan het hof zorgt voor boeide en soms ook hilarische afleveringen. In het eerste seizoen was ik dol op Mary en deze liefde bleef ook gedurende het tweede seizoen, vooral omdat ik de verandering in haar karakter zo sterk vond. Zij maakte echt heftige dingen mee en bleef standvastig voor haar geliefde en haar land. Ook Francis en dan vooral de manier hoe hij voor zijn familie en Frankrijk wilde zorgen raakte mij, omdat hij zo zijn best deed om een goede Koning te zijn waardoor het niet helemaal lukte om een goede man te zijn. Seizoen 2 kent ook veel nieuwe personages, sommige wat interessanter dan andere. Prinses Claude (Rose Williams), het egoïstische en irritante zusje van (inmiddels) Koning Francis, hun neefje Condé (Sean Teale, Skins), die een grote rol gaat spelen in het leven van Mary, en Narcisse (Craig Parker, Spartacus: Blood and Sand), een vervelende man met zijn eigen agenda.

Naast het feit dat ik Reign gewoon heerlijk weg kon kijken, heeft het ook een waargebeurd, historisch tintje. Hierdoor wist ik bij een aantal gebeurtenissen wat er zou gebeuren, maar ik moet wel duidelijk vertellen dat er ontzettend veel in de serie geromantiseerd is. Personages lijken verzonnen te zijn, ongelukken krijgen een eigen draai en ook het fantasy en bovennatuurlijke laagje wat de serie in de eerste twee seizoenen heeft, lijkt mij ook fictief. Dat hoop ik tenminste… Wat ik trouwens heel mooi en bijzonder vind, is dat Reign zich afspeelt in het verleden, gedeeltelijk waargebeurd of niet, maar dat de soundtrack van deze serie hedendaags is. Wat dat betreft is de muziek uit de serie echt on point. Het past goed bij de serie en maakt het moderner.

De DVD box van het tweede seizoen heeft een aantal extra's zoals Deleted Scenes. Dit is geinig om even te kijken, maar als het er niet bij zat, had ik het ook niet gemist. De extra Playing by her rules: a day on set with a queen and her court, laat de kijker zien hoe het er behind de scenes aan toe gaat, iets wat ik wél altijd leuk vind om te kijken. Hierdoor krijg je te zien hoe de acteurs echt zijn (en stiekem te vergelijken of zij op hun personages lijken).

Het was zo gemakkelijk om door te blijven klikken naar de volgende aflevering, tot ik bij de laatste aflevering aan kwam. Hoe kan ik nu in hemelsnaam wachten op het volgende seizoen? Ik heb het volgende seizoen ontzettend nodig.
Volg Reign (2013)
Vorige aflevering
All It Cost Her
All It Cost Her
04x16
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Chicago Fire - Seizoen 8 (DVD)

7

The North Water - Seizoen 1

9

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8
Reign (2013)